Perkara yang Tahu Sebelum Menggunakan Perkhidmatan VPN pada 2018

Perkara yang Tahu Sebelum Menggunakan Perkhidmatan VPN pada 2018

Oleh Michael Smolski, 2018-03-01 14:01:15 dalam perkhidmatan VPN


Anda mendaftar. Anda memasangnya. Sudah tentu, anda menghidupkannya. BOOM. Anda selamat. Anda bebas. Kecuali, itu tidak selalu berlaku. Anda tidak selalunya bebas, dan anda pasti tidak selalu selamat. Terdapat beberapa perkara yang perlu diketahui sebelum menggunakan VPN jika tidak, anda mungkin kehilangan keselamatan. Sama ada kerana kekurangan pengetahuan atau kerana syarikat yang anda gunakan.

Jika Anda Benar-benar Ingin Tetap Selamat, Anda Perlu Menggunakannya di Semua Masa

Sesetengah orang menggunakan VPN semata-mata untuk menyambung kepada contohnya pelayan Amerika untuk menonton rancangan kegemaran mereka yang tersedia di sana tetapi tidak di UK. Apabila ia datang kepada keselamatan, sesetengah orang menggunakannya untuk terus selamat di Starbucks.

Tetapi terdapat salah faham bahawa jika anda hanya menggunakan VPN apabila anda memerlukannya, anda akan menjadi baik. Itu bukan kebenaran. Menghidupkan VPN anda untuk membayar sesuatu dan menyembunyikan maklumat anda adalah hebat, tetapi PrivateVPN Penyulitan 256-bit dengan kunci DH 2048-bit yang akan mengambil trilion dolar untuk retak tidak ada gunanya untuk anda sama sekali jika anda mematikan VPN anda semasa dalam Starbucks selepas anda membuat pembayaran itu. Seseorang boleh menggunakan perisian mudah untuk mencari kata laluan anda hanya kerana anda berada di rangkaian yang sama. Itu boleh menjadi kata laluan untuk PayPal anda. Enkripsi adalah hebat, tetapi sebaik sahaja anda menyingkirkannya, anda meletakkan apa yang anda disulitkan dengan risiko.

Ini salah satu perkara yang paling penting untuk diketahui sebelum menggunakan VPN.

Jika anda membuka klien PrivateVPN anda dan tekan Advanced diikuti oleh PENJAGAAN SAMBUNGAN, anda akan melihat sekumpulan pilihan. Ini ada untuk melindungi sebarang data daripada bocor dalam keadaan tidak mungkin bahawa VPN anda akan berhenti bekerja.

Berhati-hati Kerana Tidak Setiap Syarikat Menyediakan Keselamatan Bahawa VPN Haruskah

Tujuan utama rangkaian peribadi maya ialah untuk menjadi peribadi. Banyak syarikat tidak berpegang pada perkara itu. Ini terutama berlaku dengan syarikat VPN percuma. Mereka cenderung untuk membuat keuntungan dengan menjual data pelanggan. Menggunakan VPN bertujuan untuk memberi anda keselamatan. Anda adalah satu-satunya orang yang tahu untuk mengetahui apa yang anda sedang lakukan. Namun, itu tidak selalu berlaku.

Onavo adalah syarikat yang dimiliki oleh Facebook yang menawarkan perkhidmatan VPN yang percuma. Tetapi perkhidmatan itu juga boleh "mengumpul trafik data mudah alih anda."Ini" membantu kami meningkatkan dan mengendalikan perkhidmatan Onavo dengan menganalisis penggunaan laman web, aplikasi dan data anda. Kerana kita menjadi sebahagian daripada Facebook, kami juga menggunakan maklumat ini untuk meningkatkan produk dan perkhidmatan Facebook, mendapatkan maklumat mengenai nilai produk dan perkhidmatan, dan membina pengalaman yang lebih baik."

Itu semua yang VPN sebenar tidak lakukan. Pasti, mungkin anda dilindungi semacam cara tetapi data masih dikumpulkan pada anda, dan kemudian digunakan. Bukan itu yang dimaksudkan oleh VPN. Ia bertujuan untuk menghalangnya dengan menyulitkan data anda supaya tidak ada yang dapat mengaksesnya.

Tidak semua syarikat benar-benar peduli dengan keselamatan anda. Ini adalah salah satu perkara yang perlu diketahui sebelum menggunakan VPN. Berhati-hati. Terutamanya dengan perkhidmatan VPN percuma.

Oleh kerana undang-undang privasi Sweden, tidak ada log trafik yang disimpan untuk disita oleh kerajaan. Di PrivateVPN kami tidak tahu apa yang anda lakukan. Dan terus terang, kami tidak mahu.

VPN Tidak Perlahan Internet Anda

Ini adalah salah satu perkara yang perlu diketahui sebelum menggunakan VPN yang orang fikir mereka tahu. Ramai orang menganggap bahawa VPN melambatkan internet anda. Tidak betul. Sebenarnya, mari kita sebutkan ini. Perkhidmatan VPN yang baik tidak.

Sekarang, sudah tentu, VPN tidak akan membawa kelajuan sambungan anda. Ia tidak boleh mendapatkan lebih cepat daripada internet semasa anda. Tetapi pada masa yang sama, jika penyedia internet anda menggunakan pendikitkan kelajuan, maka apabila disambungkan ke VPN, anda mungkin mengalami kelajuan lebih cepat.

Selain itu, ia kebanyakannya bergantung kepada berapa banyak pelayan yang ada syarikat tetapi juga pada kependaman. Latensi adalah masa yang diperlukan untuk satu pek data untuk mendapatkan dari peranti anda ke lokasi pelayan VPN anda. Selanjutnya pelayan adalah dari anda, semakin lambat sambungan itu.

Inilah sebabnya mengapa keupayaan internet yang dibeli oleh perkhidmatan VPN anda. PrivateVPN membeli keupayaan internetnya terus dari pembekal transit IP bukannya dari syarikat hosting yang kebanyakan syarikat lakukan (yang kami lakukan juga sedikit) yang mengakibatkan kependaman yang lebih tinggi dan dengan itu sambungan yang lebih perlahan.

Perkhidmatan VPN yang baik tidak akan melambatkan internet anda, tetapi ia juga tidak akan menjadikannya lebih cepat daripada internet semasa anda melainkan pembekal internet anda terlibat dalam pendonongan laju.

Berikut adalah gambar ujian yang dilakukan pada speedtest.net.

Kelajuan muat turun yang lebih tinggi tanpa VPN, tetapi ia lebih tinggi dengan hanya 3MB. Tidak ada perbezaan sama sekali.

Ini Adakah Things to Know Sebelum Menggunakan VPN

Keselamatan tidak selalu disediakan. Ia juga perlu sentiasa berfungsi. Dan jika anda menggunakan perkhidmatan yang betul, ia tidak akan melambatkan internet anda.

Perkhidmatan kami? Jadilah hakim sendiri. Anda mempunyai jaminan wang balik 30 hari apabila anda mendaftar. Klik butang Beli dan kemudian proses pendaftaran 3-langkah. Selepas itu Muat turun klien kami dengan pergi ke bahagian bawah halaman kami dan klik Muat turun, pasangnya, buka, dan anda baik untuk pergi.

Ditulis oleh Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me