Bagaimana untuk Membongkar Kawasan yang Sekat di Arab Saudi pada tahun 2019

Bagaimana untuk Membongkar Kawasan yang Sekat di Arab Saudi pada tahun 2019

Oleh Michael Smolski, 2019-01-11 10:16:05 dalam Perjalanan


Arab Saudi mungkin membuka sekatan banyak laman web sejak kebelakangan ini, tetapi dengan itu berkata, banyak laman web masih disekat di Arab Saudi. Itulah sebabnya anda mencari "cara untuk membuka sekatan laman-laman di Arab Saudi pada tahun 2019." Kami bukan hanya akan membantu anda membuka sekatan laman-laman yang disekat di Arab Saudi sama ada perkhidmatan atau hiburan. Kami juga akan membantu anda tetap selamat semasa mengakses laman web yang tidak disekat.

Lihat, orang-orang seperti WhatsApp kini sah di Arab Saudi. Kerajaan juga menyatakan bahawa WhatsApp secara aktif dipantau bermakna perkhidmatan itu mungkin sah, tetapi jika anda mengatakan frasa salah dalam salah satu daripada aplikasi ini yang dipantau, anda mungkin berada dalam banyak masalah kerana undang-undang di Arab Saudi.


Bagaimana untuk Membongkar Kawasan yang Sekat di Arab Saudi pada tahun 2019

Terdapat lebih daripada satu cara yang berfungsi ketika membuka laman pembongkaran di Arab Saudi. Persoalannya ialah anda akan selamat dengan kaedah itu?

Kebanyakan kaedah tidak akan memastikan anda selamat.

Kami akan mendapat hak ke arah itu. VPN adalah cara anda melakukannya.

VPN adalah rangkaian peribadi maya yang membolehkan anda berada di negara yang berbeza tanpa berada di sana. Satu-satunya cara untuk membuka sekatan laman web yang disekat di Arab Saudi adalah dengan tidak menjadi Arab Saudi. Tiada siapa yang mengatakan bahawa anda perlu pergi sekalipun.

Tetapi seperti telefon, tiada perkhidmatan VPN adalah sama, dan sesetengahnya bukanlah pilihan yang tepat untuk Arab Saudi.

Perkara yang Perlu Diperhatikan dalam VPN untuk Kekal Selamat Ketika Mengakses Tapak yang Diblokir dan Tidak Dibuka di Arab Saudi pada tahun 2019

Adakah anda mengisi maklumat peribadi untuk mendaftar dengan perkhidmatan VPN yang bertujuan untuk menjadikan anda tanpa nama? Adakah ini tidak mencurigakan? Dan apakah log kedai perkhidmatan ini yang dapat mengesan kembali kepada anda? Itulah bagaimana anda terdedah.

Mungkin kita membesar-besarkan masalah itu, tetapi sekali lagi seorang lelaki berusia 74 tahun ditangkap kerana mempunyai wain buatan sendiri di belakang kereta. Dia menghabiskan lebih dari satu tahun penjara. Untungnya dia dibebaskan, tetapi banyak yang tidak pernah dilakukan.

Itulah sebabnya keselamatan penuh adalah penting.

PrivateVPN menawarkan pendaftaran tanpa nama, dan ia tidak hanya menyatakan bahawa ia tidak menyimpan kayu balak, ia tidak boleh disebabkan oleh undang-undang privasi Sweden. Dan itu penting. Ia satu perkara yang mengatakan anda tidak melakukan sesuatu, tetapi untuk dapat menyokongnya, itu penting.

Tetapi itu hanya beberapa ciri keselamatan yang diperlukan untuk anda untuk selamat apabila membuka laman web di Arab Saudi pada tahun 2019. Berikut adalah selebihnya jika anda mahu menyahsekat laman web yang disekat di Arab Saudi pada tahun 2019, dan berbuat demikian dengan selamat:

  • Penyulitan VPN yang betul. Setiap VPN menawarkan penyulitan. Persoalannya macam apa? Kebanyakannya cukup untuk tiada siapa yang retak, tetapi lebih baik untuk selamat daripada maaf. PrivateVPN dilengkapi dengan penyulitan 2048-bit dengan AES-256. Tahap penyulitan tertinggi di pasaran pengguna.
  • Perlindungan Leak DNS adalah suatu keharusan! Tanpa ciri ini, penyulitan anda mungkin tiada apa-apa maklumat anda yang boleh bocor. Perlindungan Leak DNS akan menghalangnya.
  • Perlindungan Leak IPv6 juga penting! IP anda kadang-kadang boleh bocor tanpa IPv6 Leak Protection, menjadikan semua perlindungan itu tidak bernilai.
  • Pengawal Aplikasi adalah ciri yang akan menutup aplikasi tertentu dalam keadaan perkhidmatan VPN berhenti berfungsi. Ini tidak sepatutnya berlaku. Tetapi perkara yang tidak sepatutnya berlaku, kadang-kadang berlaku.
  • Kill Switch membunuh internet anda jika perkhidmatan VPN anda berhenti bekerja.
  • StealthVPN mungkin ciri yang paling penting sekalipun. Stealth VPN membolehkan anda menggabungkan dengan maksud lalu lintas biasa yang anda dapat dilindungi sepenuhnya kerana tiada siapa yang tahu anda menggunakan VPN. Itu bukan kes dengan VPN standard yang membolehkan kerajaan Arab Saudi mengetahui bahawa VPN sedang digunakan. Dan yang penting ketika sementara perkhidmatan VPN tidak diharamkan di Arab Saudi, menggunakannya untuk melakukan hal-hal yang tidak sah di Arab Saudi. Persoalannya ialah bagaimana Arab Saudi sekarang apa yang anda lakukan semasa menggunakan VPN jika anda disulitkan? Mahkamah tidak mempunyai prosiding yang paling adil. Lebih baik untuk tidak ada yang tahu di tempat pertama.


PrivateVPN datang dengan semua ini, dan jika anda mahu membuka sekatan laman-laman yang disekat di Arab Saudi pada 2019, ciri-ciri ini adalah satu kemestian.

Bagaimana untuk Membongkar Kawasan yang Diblokir di Arab Saudi Apabila Ia Datang untuk Hiburan

Hiburan agak jarang berlaku di Arab Saudi sejak sekian lama. Sekurang-kurangnya sejauh kandungan digital berlaku. Larangan wayang hanya telah diangkat setelah lebih dari 35 tahun, tidak lama dahulu.

Hiburan adalah salah satu perkara yang orang menggunakan VPN sepanjang masa kerana hakikat bahawa kandungan tidak diedarkan secara sama rata melalui planet. Ini bermakna bahawa American Netflix mempunyai kandungan yang paling banyak dan bahawa beberapa kawasan lain juga mempunyai banyak kandungan yang seperti Arab Saudi tidak. PrivateVPN tidak akan membenarkan anda membuka sekatan laman web yang disekat di Arab Saudi pada tahun 2019. Ia juga VPN terbaik untuk Netflix yang menyokong kebanyakan wilayah daripada semua perkhidmatan VPN seperti yang diuji oleh Comparitech dengan 5,000 ujian manual.

Ia juga menyokong platform seperti DAZN, Hulu, BBC iPlayer, dan banyak lagi.

Dan jika anda tidak tahu sama ada kami menyokong platform tertentu, tanya perkhidmatan pelanggan kami yang memenangi anugerah!

Ditulis oleh Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me