Bagaimana Menonton BBC iPlayer Luar Negara

Bagaimana Menonton BBC iPlayer Luar Negara

Oleh Michael Smolski, 2019-10-04 18:09:15 dalam Panduan


Jika anda pernah cuba menonton BBC iPlayer di luar negara, anda mendapat mesej yang mengatakan, "Kandungan ini tidak tersedia pada masa ini."

BBC mendakwa alasan di sebalik bahawa anda perlu membayar lesen TV di UK. Tetapi bagaimana jika anda hanya bepergian dan membayar lesen TV di UK? Dalam panduan ini, kami akan melihat bagaimana menonton BBC iPlayer di luar negara sama ada pada peranti Android, Apple, Windows, Amazon atau Fire TV anda, dengan kaedah yang digunakan oleh lebih 61 juta orang di seluruh dunia mengikut BBC sendiri.

Apa yang anda perlu lakukan untuk menonton BBC iPlayer di luar negara? Anda perlu menipu BBC iPlayer memikirkan bahawa anda berada di UK.

Menikmati BBC untuk Menonton BBC iPlayer Luar Negara

Satu-satunya sebab mengapa BBC iPlayer tidak berfungsi di luar negara adalah bahawa BBC tidak mempunyai hak untuk menunjukkan sebahagian besar kandungannya di luar negara. Lagipun, mengapa bayar lebih berjuta-juta untuk menunjukkan kandungan di negara lain apabila anda menargetkan penonton di UK?

Oleh kerana BBC tidak mempunyai hak untuk menunjukkan kandungan yang paling, ia perlu menyekat iPlayer mereka seperti semua platform lain seperti DAZN, Hulu, dan bahkan Netflix sudah.

Jika anda membuat BBC iPlayer berfikir bahawa anda berada di UK, maka ia tidak akan meletakkan blok geo di tempatnya, dan oleh itu anda akan dapat menonton BBC iPlayer di luar negara.

Bagaimana anda melakukannya??

Dengan menggunakan VPN.

Perkhidmatan VPN membolehkan anda menukar lokasi anda, hampir.

Muat turun PrivateVPN, sambungkan ke pelayan UK, dan anda hampir di UK.

Adakah itu pada ketika itu?

Tidak cukup. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda perhatikan jika anda ingin menonton BBC iPlayer luar negara menggunakan VPN.

 1. VPN perlu mempunyai pelayan UK. PrivateVPN tidak, begitu juga sekumpulan perkhidmatan premium lain. Itu bukan masalah dengan perkhidmatan percuma jika itu adalah apa yang anda harapkan. (PrivateVPN tidak menawarkan percubaan bebas risiko selama 7 hari walaupun anda tidak perlu menyediakan kad untuk.)
 2. Pelayan VPN perlu menyokong BBC iPlayer. Ini adalah bahagian yang paling penting jika anda ingin menonton BBC iPlayer di luar negara. Jika anda menggunakan VPN yang tidak menyokong BBC iPlayer atau pelayan yang salah di UK tetapi tidak berfungsi dengan BBC iPlayer, ia tidak akan berfungsi.

PriavteVPN? Ia menawarkan banyak pelayan BBC iPlayer dengan menyediakan lebih sedikit pelayan daripada banyak persaingan tetapi sebaliknya memberi tumpuan kepada perkhidmatan hiburan. Lagipun, 51% pelanggan menggunakan perkhidmatan VPN untuk hiburan.

Jika anda ingin menonton BBC iPlayer di luar negara, anda perlu memastikan perkhidmatan yang anda gunakan menyokongnya. Kebanyakan tidak. Itu kerana platform seperti BBC iPlayer tidak hanya meletakkan geo-block pada kandungan. Mereka juga menghalang perkhidmatan VPN daripada berfungsi kerana mereka ada. Jika tidak, mereka dapat menghadapi masalah untuk menunjukkan kandungan di negara-negara di mana mereka tidak dapat menunjukkannya kerana mereka tidak mempunyai hak di sana.

Adakah Itu Kemudian Jika Anda Mahu Watch BBC iPlayer Luar Negara?

Tidak cukup.

Anda juga memerlukan akaun BBC iPlayer untuk menonton BBC iPlayer di luar negara.

Ia bebas untuk membuat walaupun anda perlu menyatakan jika anda membayar lesen TV UK.

Akhir sekali, anda perlu memuat turun aplikasi BBC pada sesetengah peranti anda jika anda tidak mahu menonton dalam penyemak imbas web, atau jika anda berada pada orang-orang seperti Bar Fire TV Amazon.

Bagaimana untuk Menonton BBC iPlayer Luar Negara pada Peranti Android

Untuk dapat memuat turun apl BBC iPlayer, anda perlu menukar lokasi Gedung Google Play anda di UK.

 • Untuk melakukannya, sambungkan ke pelayan UK menggunakan PrivateVPN dan kemudian buka Play Store anda.
 • Tekan pada 3 bar di sebelah kiri atas skrin.
 • Jika anda disambungkan ke IP UK menggunakan PrivateVPN, gedung Google Play akan menunjukkan pilihan kepada anda Beralih ke Kedai Mainan United Kingdom.
 • Anda perlu mengemas kini kaedah pembayaran anda untuk melakukannya. Untuk itu, tambahkan kad baru.

Anda boleh menggunakan alamat utama anda untuk kebanyakan ini, tetapi anda perlu menggunakannya UK zip code dan pos bandar, dan untuk itu gunakan penjana alamat UK yang boleh anda temui di Google.

Sebagai alternatif, anda boleh mencari aplikasi BBC iPlayer untuk Android di Google dan memasangnya dari situ. Pastikan laman web yang anda gunakan boleh dipercayai.

Atau ... hanya menonton dari penyemak imbas anda dengan memilih "Laman desktop."

Bagaimana untuk menonton BBC iPlayer Abroad di Apple Devices

Pada peranti Apple anda, sama ada iPhone atau iPad, anda perlu membuat akaun baru iCloud. Sekiranya anda menukar rantau anda dengan akaun semasa anda, anda akan kehilangan segala-galanya, jadi jangan buat itu.

Bagaimana anda melakukannya?

 1. Log keluar dari akaun iCloud anda dalam Tetapan anda.
 2. Buat akaun baru dengan lokasi anda ditetapkan di UK.
 3. Muat turun aplikasi BBC iPlayer.

Sudah tentu, selepas anda memuat turun aplikasi BBC iPlayer, anda sentiasa boleh melog masuk ke akaun lama anda, dan apl BBC iPlayer akan tinggal di sana.

Bagaimana Watch BBC iPlayer Luar Negara di TV anda

Sekiranya anda ingin menonton BBC iPlayer luar negara di TV anda, di situlah ia mendapat sedikit rumit.

Kebanyakan TV dan platform yang bekerja dengan TV seperti Apple TV, Chromecast, dan Roku tidak menyokong perkhidmatan VPN.

Akibatnya, agak sukar untuk menonton BBC iPlayer luar negara di TV. Apa yang kau boleh buat? Terdapat tiga pilihan:

 1. Dapatkan TV Pintar dengan Android.
 2. Dapatkan tongkat Amazon Fire TV.
 3. Pasang VPN pada penghala.

Pilihan 2 adalah yang paling mudah kerana ia berpatutan, berfungsi dengan semua TV, dan yang terpantas.

Jika anda tidak boleh mendapatkan Amazon TV atau TV pintar, memasang VPN pada penghala adalah pilihan yang kami tutup di laman web kami. Ia akan memperlahankan sambungan anda dengan banyak walaupun dan tidak seberapa cepat untuk menubuhkan.

Pilihan adalah milik anda.

PrivateVPN Tidak Akan Membiarkan Anda Menonton BBC iPlayer Luar Negara

Sama ada anda ingin menonton American Netflix, Hulu, DAZN, atau HBO, PrivateVPN menyokong semua platform yang paling popular di pasaran.

Anda akan menemui panduan untuk membuka kunci semua platform utama di blog kami, dan anda boleh mencubanya dengan percubaan bebas risiko 7 hari kami.

Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah, pastikan untuk menghubungi kami di [email protected] atau sebaliknya di Instagram: @privatevpn_ di mana kami meliputi petua keselamatan yang berguna, menghantar kandungan hiburan, dan membalas soalan anda..

Ditulis oleh Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me