Adakah Perkhidmatan VPN Percuma Selamat Penggunaan pada tahun 2019 dan pada Apa Kos?

Adakah Perkhidmatan VPN Percuma Selamat Penggunaan pada tahun 2019 dan pada Apa Kos?

Oleh Michael Smolski, 2019-01-07 22:22:34 dalam perkhidmatan VPN


Terdapat banyak perkhidmatan VPN percuma yang akan membuat persoalan mengenai titik kewujudan perkhidmatan VPN berbayar, tetapi kemudian ada orang lain seperti anda yang merenung adalah perkhidmatan VPN percuma yang selamat untuk digunakan pada tahun 2019 dan pada kos apa? Inilah perkara itu, apabila sesuatu adalah percuma, anda sering membayar dengan mata wang privasi.

Nah, itu bukan permulaan yang baik untuk jawatan ini, ya?

Tetapi itulah kenyataannya.

Ini tidak bermakna anda tidak perlu menggunakan VPN percuma, seperti yang mereka mungkin masih menjadi pilihan, bergantung pada kos yang anda sanggup bayar, dan apa yang anda perlukan.

Data Sering Digunakan Lebih Banyak daripada Langganan Anda kepada Seseorang

Jika anda tertanya-tanya adalah perkhidmatan VPN percuma yang selamat digunakan pada tahun 2019 dan pada kos apa, bahagian kosnya sangat menarik.

Nampaknya data anda boleh bernilai sekitar $ 240 setahun. Lebih banyak daripada yang anda akan bayar untuk langganan VPN tahunan. Sudah tentu, data yang digunakan untuk itu tidak betul-betul berdasarkan industri VPN, tetapi ia menunjukkan bahawa data adalah bernilai.

Tetapi perkhidmatan VPN dimaksudkan untuk menyediakan privasi, betul?

Ya, tetapi apabila sesuatu adalah percuma, anda sering membayar dengan mata wang privasi.

Facebook mempunyai VPN yang dipanggil Onavo. Anda mungkin pernah mendengarnya. Mungkin tidak. Sama ada cara, ia mengumpulkan banyak data. Akhirnya Apple akhirnya mengeluarkannya dari fakta kedai! Ia adalah perkhidmatan percuma, dan ia melindungi anda seperti VPN harus, kecuali anda juga membayar untuk apa yang anda dapatkan, dengan apa yang anda dapatkan.

Itu hanya satu perkhidmatan VPN. Data boleh dijual kepada pihak ketiga. Dan bagaimana jika kerajaan membelinya? Ia tidak beretika, tetapi boleh dilakukan. Ia tidak akan menjadi kejutan bagi negara-negara seperti China untuk melakukan sesuatu seperti itu.

Jadi Adakah Perkhidmatan VPN Percuma Selamat Penggunaan pada tahun 2019 dan Adakah Data Yang Dikumpulkan Walaupun Perkara?

Perkhidmatan VPN percuma dalam kebanyakan kes adalah selamat untuk digunakan. Tetapi itu kerana tiada siapa yang peduli tentang hakikat bahawa anda mengakses sesuatu yang anda mungkin tidak boleh mengakses.

Masalahnya ialah apabila seseorang mula menjaga atau menggunakan data anda terhadap anda. Begitu perkhidmatan VPN percuma menjadi berbahaya.

Sekiranya anda berbuat apa-apa yang boleh dianggap sebagai haram di negara yang anda minta dan bertanya adalah perkhidmatan VPN percuma yang selamat untuk digunakan, anda perlu melabur dalam perkhidmatan yang dibayar sebelum anda menyesal.

Tetapi itu bukan sekadar melakukan perkara haram. Ia mengenai memegang maklumat yang berpotensi diakses atau diketahui bahawa ia datang daripada anda kerana perkhidmatan mempunyai maklumat tentang anda. Kami bercakap maklumat pelanggan. Kami bercakap perbualan peribadi.

Ia Bukan Hanya Soalan Adakah Perkhidmatan VPN Percuma Selamat Digunakan pada 2019

Isu privasi melampaui perkhidmatan percuma. Masalahnya adalah bahawa perkhidmatan percuma lebih terdedah kepada isu-isu privasi kerana itulah cara mereka membuat wang. Perkhidmatan berbayar, mereka membuat pendapatan dari langganan berbayar, tetapi itu tidak bermakna bahawa mereka tidak menyimpan data. Terdapat kejadian dalam beberapa tahun kebelakangan yang berkaitan dengan syarikat VPN yang mendakwa mereka tidak menyimpan log yang boleh mendedahkan sesiapa sahaja semasa mereka melakukan.

Dan pada akhirnya sementara perkhidmatan VPN percuma mengumpul data, orang-orang seperti Onavo sekurang-kurangnya mengatakannya. Sesetengah perkhidmatan yang dibayar tuntutan mereka tidak apabila mereka melakukannya. Dan itulah bahaya besar. Adakah anda pergi untuk perkhidmatan percuma dan tertanya-tanya adalah perkhidmatan VPN percuma yang selamat untuk digunakan pada tahun 2019 dengan harapan bahawa siaran ini tidak betul atau anda mendapat perkhidmatan berbayar yang masih dapat mendedahkan anda?

Bagaimana Jika Perkhidmatan Tidak Boleh Menyimpan Log Anda Secara Sah?

Kami tidak akan memberitahu anda PrivateVPN adalah perkhidmatan yang paling sempurna yang pernah dibuat kerana kemudian kami tidak perlu melepaskan kemas kini, apa yang kami akan memberitahu anda walaupun adalah bahawa kami telah dipilih sebagai perkhidmatan terbaik untuk perkhidmatan pelanggan dan nilai. Dan nilai itu terutama ditunjukkan di bahagian hiburan dengan sokongan kami untuk lokasi Netflix yang paling, DAZN, Hulu, BBC, dan kebanyakan platform hiburan lain yang bermaksud bahawa apa sahaja yang anda ingin gunakan, anda boleh, tanpa mengira di mana anda berada, walaupun anda berada di China dengan Stealth VPN kami yang berfungsi walaupun di Amazon Fire TV Stick!

Tetapi yang lebih penting lagi untuk anda, kerana anda membaca kiriman ini dan mencari perkhidmatan yang selamat sepenuhnya, PrivateVPN adalah syarikat Sweden, dengan Sweden berada di hadapan negara-negara lain sejauh undang-undang privasi pergi. Kami tidak mahu data anda, tetapi jika kami melakukannya, kami tidak boleh secara sah memilikinya. Dan jika ada apa-apa yang perlu dipercayai, mungkin ia menjadi undang-undang.


Jadi Adakah Perkhidmatan VPN Percuma Selamat Penggunaan pada tahun 2019?

Kebanyakan orang akan selamat apabila menggunakan perkhidmatan VPN percuma. Sekiranya anda mencari ini, kemungkinan anda tidak melakukan sesuatu di kawasan yang selamat. Dan jika anda berada, maka sementara VPN percuma mungkin cukup untuk anda dari segi keselamatan kerana kebanyakan orang tidak peduli, anda tidak akan dapat menggunakan kebanyakan internet di negara-negara di mana penapisan berlaku, belum lagi anda akan terlepas ciri-ciri hiburan yang menyediakan perkhidmatan VPN.

Akhirnya privasi anda adalah kos walaupun, dan ketika anda mungkin tidak peduli kepada seseorang mengetahui apa laman web yang anda akses hari ini, anda akan peduli ketika seseorang mengakses sesuatu yang anda tidak ingin diketahui oleh seseorang.

Ditulis oleh Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me