Adakah Perkhidmatan VPN Murah Bernilai?

Adakah Perkhidmatan VPN Murah Layak Ia?

Oleh Michael Smolski, 2019-11-01 20:08:47 dalam perkhidmatan VPN


Adakah perkhidmatan VPN murah patut? Apabila anda mencari ini di Google, anda dapat melihat senarai perkhidmatan VPN murah, tetapi anda juga menjumpai kandungan yang memberitahu anda untuk tidak menggunakan perkhidmatan VPN sama sekali.

Isu dengan semua kandungan itu? Ia adalah bahawa ia menganggap bahawa orang mahu menggunakan perkhidmatan VPN hanya untuk kekal bersendirian di internet.

Adakah Perkhidmatan VPN Murah Bernilai Ia Bergantung Sepanjang Keperluan Anda

Dan pada akhirnya, terdapat 4 alasan utama mengapa anda mungkin ingin menggunakan VPN.

  1. Untuk membuka kunci kandungan yang disekat oleh pembekal / sekolah anda.
  2. Untuk mengakses perkhidmatan / tapak penstriman yang tidak tersedia di negara anda. (51% pengguna VPN menggunakan perkhidmatan VPN untuk itu.)
  3. Untuk menggunakan penyulitan di tempat-tempat seperti Starbucks untuk menghalang orang di sekitar anda daripada mengakses data anda apabila disambungkan pada rangkaian yang sama.
  4. Untuk privasi / keselamatan. (Itulah yang rumit)

Perkhidmatan VPN Murah Tidak Layak Ia Sebanyak Kuantiti Pelayan

Jika anda mencari perkhidmatan yang akan memberikan anda akses kepada bukan hanya setiap negara utama, tetapi juga setiap bandar utama, di mana perkhidmatan VPN murah sering tidak berbaloi.

...Tetapi anda perlu bertanya kepada diri sendiri mengapa anda perlu mempunyai akses kepada beribu-ribu pelayan di tempat pertama.

Sekiranya ia untuk tujuan perniagaan dan anda hanya perlu pelbagai pelayan, maka anda harus pergi untuk mendapatkan perkhidmatan pricier.

Jika anda ingin membuka perkhidmatan hiburan, walaupun, kuantiti tidak berkaitan dengan kualiti, dan pelayan tersebut berfungsi.

Contoh yang baik? Perkhidmatan kami PrivateVPN.

Ia tidak mempunyai 3,000 pelayan. Ia tidak mempunyai seribu, namun ia menyokong kawasan Netflix yang paling banyak di pasaran, yang bermaksud bahawa anda boleh menyahsekat kandungan Netflix paling mungkin.

Sebagai manusia, kita semua secara semula jadi memilih lebih banyak. Kami suka kuantiti, dan perkhidmatan VPN memasarkan perkhidmatan mereka dengan cara itu. Kami hanya secara automatik menganggap bahawa perkhidmatan adalah lebih baik jika ia mempunyai lebih banyak pelayan kerana kemudian anda boleh membuka kunci lebih banyak kandungan.

Walau bagaimanapun, malangnya, tidak demikian.

Perkhidmatan seperti ESPN +, DAZN, Hulu, Starz, dan semua perkhidmatan penstriman lain dengan sekatan geo membuat usaha untuk mencegah perkhidmatan VPN daripada berfungsi.

Mengapa? Memandangkan mereka perlu sebaliknya, syarikat-syarikat ini akan memecahkan perjanjian kontrak mereka di mana mereka menunjukkan kandungan.

Akibatnya, pelayan VPN tidak hanya berfungsi secara automatik dengan perkhidmatan hiburan.

Itu tidak bermakna bahawa perkhidmatan VPN murah dengan kualiti pelayan yang lebih rendah secara automatik bernilai, walaupun.

Kurang tidak kualiti yang sama secara automatik.

Apa yang lebih penting dalam kes ini ialah sama ada pelayan yang anda mahu gunakan menyokong platform hiburan yang anda ingin akses.

Adakah Perkhidmatan VPN Murah Bernilai Ia Apabila Ia Datang Ke Keselamatan?

Dalam siaran kami mengenai sama ada perkhidmatan VPN percuma bernilai, kami menyebutkan bahawa apabila ada sesuatu yang bebas, anda cenderung membayar dengan mata wang privasi.

Perkhidmatan VPN adalah perniagaan. Mereka perlu membuat wang walaupun hanya untuk tujuan berlari.

Jadi, bagaimanakah perkhidmatan berjalan secara percuma dan menghasilkan wang? Dengan menjual data anda.

Perkhidmatan VPN percuma mengumpul log pada kegunaan dan kemudian menjualnya, dalam proses sepenuhnya menghapuskan titik VPN pada titik pertama.

Sebaliknya, perkhidmatan yang dibayar telah, pada masa lalu, mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan log dan melakukan yang mendapat sekumpulan penggodam profil tinggi dalam penjara.

Sebenarnya, walaupun VPN akan menyimpan data peribadi anda dengan selamat dari penggodam sekitar anda melalui penyulitan, dan akan menawarkan IP yang berbeza untuk menutup lokasi anda, yang sering tidak cukup untuk kekal selamat di internet.

Tukar alamat IP anda? Ia hebat sehingga kebocoran. Itulah sebabnya penting bahawa pelanggan yang anda gunakan juga mempunyai langkah berjaga-jaga keselamatan yang tepat.

Di situlah PrivateVPN masuk dengan ciri seperti Perlindungan Leak IPv6, Perlindungan Leak DNS, Pengawal App, dan Killswitch.

Adakah itu cukup? Ia bergantung pada apa yang anda cari.

Syarikat-syarikat yang mengumpulkan data tentang anda masih dapat menunjukkan kepada anda iklan yang telah anda lihat sementara IP anda mungkin berubah, laman web boleh mengumpulkan ribuan mata data yang berbeza pada anda pula. Lagipun, anda masih rock OS yang sama, masih mempunyai resolusi skrin yang sama, dan masih, batu pelayar web yang sama dengan kad grafik yang sama. Semua itu boleh digunakan untuk mengenal pasti anda juga. Itu dipanggil sidik jari pelayar.

Adakah Perkhidmatan VPN Murah Layak Ia?

Kami menyebut bahawa terdapat empat sebab utama mengapa orang menggunakan perkhidmatan VPN.

Jawapannya sama ada mereka berbaloi atau tidak, dengan baik, ia rumit.

Ia bergantung kepada perkhidmatan tertentu, dan itulah sebabnya kami di PrVPNivate menyediakan percubaan bebas risiko 7 hari yang tidak melibatkan anda perlu menyediakan kad. Hanya mendaftar, dan anda sudah bersedia untuk pergi.

Dan cari sendiri apabila anda membuka sekatan semua perkhidmatan streaming yang anda ingin akses.

Ditulis oleh Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me