Πώς να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές το 2018

Πώς να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές το 2018

Από τον Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 στις Επιχειρήσεις
Δεν ξέρετε τι είναι πάνω του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν πρόκειται για δημόσιους υπολογιστές. Είναι δύσκολο να παραμείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές, αν δεν ξέρετε τι είδους κρυφό λογισμικό είναι πάνω τους. Αν συναντήσετε κάποιον, μπορείτε γενικά να πείτε τι είναι. Μπορείτε να αισθανθείτε τα vibes τους. Με έναν υπολογιστή, δεν ξέρετε. Κάποιος μπορεί να κοιτάξει κάθε ενέργεια που παίρνετε. Κάποιος θα μπορούσε να πάρει τους κωδικούς σας. Ίσως κλέβουν τα εμπιστευτικά σας έγγραφα. Δεν γνωρίζω. Δεν ξέρετε. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολο να βάζεις τίποτα σε έναν υπολογιστή και δεν θα το ξέρεις. Η συμβουλή θα ήταν να μην χρησιμοποιηθούν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια επιλογή.


Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε ασφαλείς στους δημόσιους υπολογιστές το 2018?

Πώς να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές το 2018

Περιορίστε τη χρήση των λογαριασμών σας στο διαδίκτυο

Αν γνωρίζετε ότι θα πρέπει να εκτυπώσετε ένα έγγραφο, αντί να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Google Drive, χρησιμοποιήστε μια μονάδα USB. Ή κάντε έναν ψεύτικο λογαριασμό με έναν κωδικό πρόσβασης που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Δείτε το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για τα πάντα. Χρειάζεται κάποιος να δει έναν κωδικό πρόσβασης για να χάσει την πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς.

Αλλά αν προετοιμάσετε ό, τι χρειάζεστε πριν πάτε σε μια βιβλιοθήκη, θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές.

Ωραία, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Μερικές φορές είναι επείγουσα ανάγκη και πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν από τους λογαριασμούς σας. Αυτό συμβαίνει όταν η επαλήθευση σε 2 βήματα είναι τόσο σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε ενεργοποιήσει. Δείτε, κάποιος μπορεί να πάρει τον κωδικό σας, αλλά δεν μπορεί να πάρει το τηλέφωνό σας που θα χρειαστεί για τον δεύτερο κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να μείνετε ασφαλείς.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Η διατήρηση κωδικών πρόσβασης είναι μεγάλη, αλλά αν κάποιος μπορεί να δει την ιστορία σας και σε ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε, μπορεί να είναι επικίνδυνος. Αυτός είναι ο τόπος όπου εισέρχεται η κρυπτογράφηση. Υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε όλα όσα κάνετε στο διαδίκτυο κρυπτογραφημένα από την κυβέρνηση, τους παρόχους δικτύων και τους ανθρώπους της ίδιας της βιβλιοθήκης.

Πώς να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές το 2018
Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN που είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, εσείς κρυπτογραφείτε σε ένα σημείο όπου ό, τι κάνετε online είναι ουσιαστικά ακατανόητο σε όποιον προσπαθεί να δει αυτές τις πληροφορίες. Το PrivateVPN περιλαμβάνει κρυπτογράφηση 256-bit για παράδειγμα. Θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια δολάρια για να σπάσουν αυτό το είδος κρυπτογράφησης. Ίσως γι 'αυτό το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Υπάρχουν ακόμα και άλλες απειλές όπως η πιθανότητα κάποιος να καταγράψει την οθόνη σας με κρυφό λογισμικό, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι υπολογιστές σε μια βιβλιοθήκη δεν είναι αρκετά ισχυροί για να το κάνουν.

Αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές, η χρήση ενός VPN είναι απαραίτητη. Τόσο πώς το ρυθμίζετε?

Ο πιο γρήγορος τρόπος θα ήταν να βάλετε το αρχείο εγκατάστασης σε μια μονάδα USB και απλά να το εγκαταστήσετε από αυτό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει καθόλου σε έναν δημόσιο υπολογιστή, ανάλογα με το αν οι πληροφορίες διαγράφονται από έναν υπολογιστή μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή και από το εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε τίποτα. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό τότε καλό, αν όχι, προσπαθήστε να μην επιμείνετε σε λογαριασμούς και να μην ψάξετε για περιεχόμενο που δεν θέλετε να βλέπουν οι άλλοι.

  • Αν όμως μπορείτε να εγκαταστήσετε και να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή χωρίς να διαγράψετε αμέσως πληροφορίες, κάντε λήψη του προγράμματος-πελάτη PrivateVPN από τη σελίδα λήψης και τοποθετήστε τον σε μια μονάδα USB. Εκτός αν αποφασίσετε να το κατεβάσετε όταν χρησιμοποιείτε ήδη έναν δημόσιο υπολογιστή.
  • Εγκαταστήστε το.
  • Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στον ιστότοπό μας, παρόλο που πιθανόν να το κάνετε πριν πάτε σε βιβλιοθήκη. Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, πατήστε το κουμπί Αγορά στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Είναι μια διαδικασία 3 βημάτων, οπότε θα πρέπει να έχετε έναν απολογισμό καθόλου.
  • Μετά την πραγματοποίηση του λογαριασμού σας, δώστε τις λεπτομέρειες στον πελάτη PrivateVPN και συνδεθείτε με όποιο διακομιστή επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο παραμένετε κρυπτογραφημένοι. Προσφέρουμε 56 διαφορετικές τοποθεσίες διακομιστών, πράγμα που σημαίνει ότι αν συνδεθείτε σε έναν αμερικανικό διακομιστή σε μια βιβλιοθήκη στην Ιρλανδία, θα θεωρηθεί ότι βρίσκεστε στις ΗΠΑ από όλες τις υπηρεσίες που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε μια κρυπτογραφημένη μονάδα USB

Πώς να μείνετε ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές το 2018
Τι γίνεται αν έχετε δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στη μονάδα USB και κάποιος το μεταφέρει από τη μονάδα; Είναι δυνατό. Ένα απλό κομμάτι του λογισμικού μπορεί να το κάνει αυτό. Λοιπόν, αν δεν υπάρχει κρυπτογράφηση. Ακριβώς όπως η κρυπτογράφηση που παρέχεται από το PrivateVPN βοηθά τους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, η κρυπτογράφηση σε μονάδες δίσκου διατηρεί το περιεχόμενο σε δίσκους ασφαλείς. Αν σχεδιάζετε να φέρετε τις πληροφορίες σας σε μια μονάδα δίσκου, βεβαιωθείτε ότι είναι κρυπτογραφημένη, ώστε κανείς να μην μπορεί να αντιγράψει τα περιεχόμενά της.

συμπέρασμα

Είναι δύσκολο να μένεις ασφαλείς σε δημόσιους υπολογιστές. Μερικές φορές θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε και η υλοποίηση αυτών των πράξεων θα σας κάνει πιο ασφαλείς.

Συντάχθηκε από τον Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me