Hogyan telepíthetünk VPN-t egy útválasztón (plusz és hátrányok)

Hogyan telepíthetünk VPN-t egy útválasztón (plusz és hátrányok)

Michael Smolski, 2019-09-26 09:52:04, útmutatókban


Ha bármikor problémája merült fel egy VPN-t használó szórakoztató platform használatával, mert a használni kívánt eszköz nem támogatja a VPN szolgáltatásokat, a jó hír az, hogy megoldhatja ezt a problémát, ha VPN-t telepít egy útválasztóra.

A nem olyan jó hír? Hogy van egyértelmű hátránya a VPN telepítésének egy útválasztón. Megbeszéljük, mielőtt átgondolnánk, hogyan telepítsünk egy VPN-t egy olyan útválasztóra, amely nem olyan bonyolult, ám ez általában annak oka, hogy a legtöbb témájú útmutató azt mondja, hogy konfigurálja az útválasztót, de nem végigvezeti Önt. a lépések, hogyan csinálod ezt.

A VPN néhány előnye az útválasztón

 • Nem korlátozódik a VPN-szolgáltatásokat támogató platformokra. Ez azt jelenti, hogy feloldhatja a Hulu, DAZN, az American Netflix vagy bármi más feloldását (az összes útmutatót (és egyebeket a weboldalunkon biztosítunk)) olyan eszközökön, amelyek általában nem támogatják ezt, például az Apple TV, a Chromecast, a Roku , vagy csak az átlagos intelligens TV-vel.
 • Az egész otthonát / irodáját megóvhatja a teljes hálózat megóvásával IP-változással és titkosítással.
 • Minden eszköz védelme. A PrivateVPN egyszerre akár 6 eszköz támogatását is kínálja, amely szinte mindenkinek elegendő, de ha VPN-t csatlakoztat egy útválasztóhoz, és 7 eszközzel rendelkezik, akkor ezek az eszközök routerként működnek, csak egy kapcsolatnak számítanak..

Néhány hátránya a router VPN-jének

 • Ugyanazon a helyre van csatlakoztatva minden eszközön. Ha VPN-t telepít egy útválasztóra az Egyesült Államokon kívüli Hulu-nézéshez az Apple TV-n, amely nem támogatja a VPN-szolgáltatásokat, minden használt eszköz az USA-ban lesz. Ez azt jelenti, hogy valaki, aki meg akarja nézni a 6. évadot, amikor az Egyesült Királyságban nem tudja megnézni, miközben csatlakozik ehhez a hálózathoz.
 • A kapcsolat sokkal lassabb. Minél rosszabb a router, annál inkább ez lesz a probléma.
 • Fájdalom, hogy beállítsam. Ez elsősorban azért van, mert a legtöbb felhasználó számára a nem praktikus útválasztókat tervezték. Nem az, hogy nagyon nehéz VPN-t telepíteni egy útválasztóra. Csak annyira nehéz, hogy összehasonlítsunk azzal, mennyire könnyű bekapcsolni a PrivateVPN-t alkalmazásunkban.
 • Nem olyan biztonságos, mint a VPN a készüléken. Ha egy útválasztó VPN-hez csatlakozik, az egész hálózat teljes mértékben biztonságos. Nos, szinte biztonságos. A hálózathoz csatlakozó emberek képesek meghallgatni az adatok egy részét, mivel az eszköz nincs közvetlenül csatlakoztatva a VPN-hez.

A legjobb megoldás a VPN útválasztón történő használatának elkerülésére?

Szerezz két útválasztót.

Ha egy útválasztót egy útválasztóhoz csatlakoztat, a fő kapcsolat VPN nélkül is megtörténhet, míg a másodlagos VPN nélkül..

Ilyen módon szabadon választhatja meg, hogy csatlakozik-e egy VPN-hez egy útválasztón, vagy sem. Az egyetlen szabadság, amely csak egyetlen routerrel rendelkezik, kivéve, ha két útválasztóval rendelkezik, a váltás folyamata másodpercek kérdése, nem pedig perc.

Hogyan telepítsünk VPN-t egy útválasztóra

Az útválasztók óriási javulást mutattak az évek során, és sokkal egyszerűbben használhatók ma, mint 10 évvel ezelőtt. Mindemellett, az Amplifi (amely jelenleg nem támogatja a VPN-t) útválasztóin, nincs olyan opció, amelyet rendkívül kényelmes használni, tehát még mindig nem olyan egyszerű, mint amilyen lehet, és sok lépés különbözik egymástól..

Az ön könnyebbé tétele érdekében bemutatjuk, hogyan telepíthet egy VPN-t egy útválasztóra a legegyszerűbb lépésekkel, miközben hivatkozunk a webhelyünkön található konkrétabb útmutatókra, amelyek a meghatározott beállításokat és további információkat tartalmaznak. lehet, hogy nincs szüksége.

1. VPN telepítéséhez az útválasztón először be kell jelentkeznie az útválasztón

Annak alapján, hogy a legtöbb háztartás gyári útválasztó jelszavakkal rendelkezik, biztonságos feltételezni, hogy a legtöbb ember soha nem jelentkezett be útválasztójába.

Ha ez az első alkalom, hogy ezt megteszi, akkor körül kell néznie az összes beállítást, mivel a gyári beállításokat gyakran nem a legjobban igazítják az egyedi igényeikhez, amelyek befolyásolhatják a teljesítményt, nem az Ön javára.

Hogyan jelentkezik be az útválasztóba? Szüksége van IP-címére. Megtalálhatja az útválasztó matricajánlatán, vagy egyszerűen ellátogathat a privatevpn.com webhelyre, ahol az Ön IP-címe felül lesz látható - feltéve, hogy ebben az időben nincs csatlakoztatva VPN-hez. Csak másolja át, majd illessze be a böngészőbe. Ezt követően jelentkezzen be. Jelszavának a router matricáján kell lennie.

Ha problémái vannak a bejelentkezéssel, próbálkozzon a jelenlegi hálózati jelszó használatával, vagy más módon állítsa vissza az útválasztót a gyári beállításokra, majd próbálja meg használni a jelszót az útválasztó matricáján..

2. Telepítsen VPN-t egy útválasztóra az alábbi egyszerű lépésekkel

A VPN-nek az útválasztóra történő telepítésével kapcsolatos útmutatókkal a legnagyobb probléma az, hogy valójában nem mondják el, hogyan kell csinálni. Végül is nagyon sok különböző útválasztó van odakint, de a legtöbb beállítási szempont nagyon hasonlít egymáshoz, és ezeket az alábbiakban ismertetjük.

 1. Keresse meg a router VPN szakaszát. Ha nem tudja, akkor előfordulhat, hogy nem tudja telepíteni a VPN-t egy útválasztóra, amely jelenleg a saját tulajdonában van.
 2. Töltse ki a VPN bejelentkezési adatait. Szüksége lesz még néhány olyan specifikációt megadni, amelyet az üzemmód alapos útmutatásaiban lefedünk bizonyos útválasztók körül.
 3. Letöltés és töltse fel a PrivateVPN tanúsítványt. Olyan, mint egy tanúsítvány telepítése egy webhelyre.
 4. Adja meg annak a kiszolgálónak a részleteit, amelyhez csatlakozni szeretne. Mivel a VPN-szolgáltatást nem közvetlenül használja, manuálisan kell elvégeznie. Nyissa meg a szerverlistánkat, válassza ki a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni szeretne, és adja meg őket az útválasztón.

Ez nem minden, amit tennie kell, és a sorrend eltérő lehet, de itt vannak a mélyebb útmutatók is, amelyek nemcsak az OpenVPN-t fedik le, hanem a PPTP-t is, és a platformokat, mint a Tomato.

Miért nem elég az útválasztón lévő VPN a szórakozáshoz?

Megemlítettük, hogy a VPN útválasztóra történő telepítésének egyik hátránya vagy negatívja a sebesség, amelynél az útválasztótól függően előfordulhat, hogy nincs problémája..

Ami a szórakozást illeti, annál nagyobb a kérdés, hogy milyen szolgáltatásokkal működik a használt VPN.

Látja, ez nem olyan egyszerű, mint egy amerikai szerverhez csatlakozás és az American Netflix figyelése. Szeretnénk, ha akkor lett volna lehetséges egy gombnyomással feloldani a világ minden szolgáltatását.

Az American Netflix eléréséhez azonban szüksége van egy szerverre, amely támogatja az American Netflix szolgáltatást. Ugyanaz a BBC iPlayer, az ESPN +, a Hotstar és szinte minden más szolgáltatás számára.

Miért? Mivel a cégeknek, amelyeknek nincs joguk a tartalom megjelenítéséhez mindenhol, erőfeszítéseket kell tenniük annak megakadályozása érdekében, hogy az olyan helyeken élő emberek férjenek hozzá ehhez a tartalomhoz. Ennek eredményeként sok VPN-kiszolgáló gyakran nem működik szórakoztató platformokkal.

Ezt kell tudnia, ha VPN-t kíván telepíteni egy útválasztóra.

És ez is olyasmi, amellyel a PrivateVPN foglalkozik azzal, hogy a minőségre összpontosítja a mennyiséget. Kevesebb szerver, de több szerver működik. Az eredmény? A legtöbb Netflix régió támogatott a piacon, valamint támogatást nyújt minden olyan szórakoztató platformhoz, amelyről mindent elolvashat weboldalunkon.

Kipróbálhatja magát a 7 napos kockázatmentes próbaverziónk segítségével. Csak hozzon létre egy fiókot, és máris jól megy.

Így lehet telepíteni a VPN-t egy routerre

A VPN telepítése útválasztón rendelkezik előnyeivel és hátrányaival, de azok számára, akiknek VPN-t kell telepíteniük egy útválasztóra, ez elvégezhető, feltéve, hogy van egy útválasztója, amely támogatja a VPN szolgáltatásokat.

Hasznosnak találta? Ne felejtsd el megnézni blogunkat további hasznos útmutatókkal kapcsolatban, legyen az biztonság vagy szórakozás.

Írta: Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me