Hogyan lehet biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken 2018-ban

Hogyan lehet biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken 2018-ban

Írta: Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 az üzleti életben
Nem tudod, mi van rajta. Ez a legnagyobb probléma a nyilvános számítógépeknél. Nehéz biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken, ha nem tudja, mi a rejtett szoftver. Ha találkozol valakivel, általában elmondhatod, milyenek. Érezheti a hangulatot. Számítógéppel nem tudod. Valaki megnézheti az összes tettét. Valaki elviszi a jelszavait. Lehet, hogy ellopják a bizalmas dokumentumait. Nem tudom. Nem tudod. És ez egy probléma. Rendkívül könnyű bármit feltenni a számítógépre, és ezt még csak nem is tudhatná. A tanács az lenne, ha nem használnánk őket, de ez nem mindig lehetséges.


Tehát mit tehet, hogy biztonságban maradjon a nyilvános számítógépeken 2018-ban?

Hogyan lehet biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken 2018-ban

Korlátozza az online fiókok használatát

Ha tudja, hogy ki kell nyomtatnia egy dokumentumot, a Google Drive-fiókja helyett USB-meghajtót kell használnia. Vagy készítsen egy dummy fiókot olyan jelszóval, amelyet soha nem használ. Lásd a problémát, hogy a legtöbbünk mindegyikéhez ugyanazok a jelszavak vannak. Valaki egy jelszót látva elveszíti az összes fiókhoz való hozzáférést.

De ha előkészíti, amire szüksége van, mielőtt egy könyvtárba megy, akkor nagymértékben megnő annak esélye, hogy biztonságban maradjon a nyilvános számítógépeken.

Nagyszerű, de ez nem mindig lehetséges. Néha vészhelyzet van, és egy fiókot kell használnia. Ez az, amikor a kétlépcsős azonosítás olyan fontos. Győződjön meg róla, hogy be van kapcsolva. Látja, hogy valaki el tudja venni a jelszavát, de nem tudja elvenni a telefonját, amelyre a második jelszóhoz szükség lesz. Ez növeli annak esélyét, hogy biztonságban maradjon.

Használjon VPN-t

Nagyon jó a jelszavak megőrzése, de ha valaki láthatja az előzményeket és a meglátogatott webhelyeket, az szintén veszélyes lehet. Itt jön be a titkosítás. Van mód arra, hogy mindent, amit az interneten tesz, titkosítva legyen a kormánytól, a hálózati szolgáltatótól és a maguknak a könyvtárnak az embereitől..

Hogyan lehet biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken 2018-ban
Ha olyan VPN-t használ, amely virtuális magánhálózat, titkosítja magát egy olyan pontra, ahol bármi, amit online csinálsz, lényegében zavarba ejtő mindenkinek, aki megpróbálja megnézni ezt az információt. A PrivateVPN például 256 bites titkosítással jön. Több ezer dollárba kerülne az ilyen titkosítás feltörése. Talán ezért használja az amerikai kormány.

Még vannak más fenyegetések, például annak lehetősége, hogy valaki rejtett szoftverrel rögzíti a képernyőt, de ez nagyon valószínűtlen, mivel a könyvtár legtöbb számítógépe nem elég erős ahhoz, hogy ezt elvégezze..

Ha biztonságban szeretne maradni a nyilvános számítógépeken, a VPN használata elengedhetetlen. Szóval hogyan állítsd fel??

A leggyorsabb módszer az lenne, ha a telepítő fájlt egy USB meghajtóra helyezné, és egyszerűen telepítené belőle. De ez valószínűleg nem működik egy nyilvános számítógépen attól függően, hogy az információ törlődik-e egy számítógépről a számítógép újraindításakor, és attól, hogy bármit is telepíthet-e. Ha meg tudod csinálni, akkor nagyszerű, ha nem, próbálj meg ragaszkodni ahhoz, hogy ne használj semmilyen fiókot, és ne keress olyan tartalmat, amelyet nem akarsz, hogy mások láthassanak.

  • Ha azonban telepíthet és újraindíthat egy számítógépet anélkül, hogy azonnal törölne információkat, akkor töltse le a PrivateVPN klienst a letöltési oldalról, és helyezze az USB meghajtóra. Hacsak nem dönt úgy, hogy letölti, ha már használ nyilvános számítógépet.
  • Telepítse.
  • Ezután feltétlenül hozzon létre egy fiókot webhelyén, bár valószínűleg meg kell tennie, mielőtt egy könyvtárba megy. Fiók létrehozásához nyomja meg a képernyő jobb felső sarkában lévő Buy gombot. Ez egy 3 lépésből álló folyamat, tehát egyáltalán nem kell fiókkal rendelkeznie.
  • Miután elkészítette a fiókját, adja meg a részleteket a PrivateVPN kliensben, és csatlakozzon a kívánt kiszolgálóra. Így marad titkosítva. 56 különféle szerverhelyet kínálunk, ami azt jelenti, hogy ha egy ír szerverhez csatlakozik egy amerikai szerverhez, akkor az összes szolgáltatást az Egyesült Államokban fogja tartani, amelyet használni kíván.

Használjon titkosított USB meghajtót

Hogyan lehet biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken 2018-ban
Mi van, ha van bankszámlakivonata az USB meghajtón, és valaki átvitte azt a meghajtóról? Lehetséges. Egy egyszerű szoftver képes erre. Nos, hacsak nincs titkosítás. Csakúgy, mint a PrivateVPN által biztosított titkosítás segíti az embereket az interneten, a meghajtókkal végzett titkosítás a meghajtók tartalmát is biztonságban tartja. Ha azt tervezi, hogy adatait meghajtóra hozza, ellenőrizze, hogy vannak-e titkosítva, hogy senki sem másolja a tartalmát..

Következtetés

Nehéz biztonságban maradni a nyilvános számítógépeken. Időnként ezeket használni kell, és ezek végrehajtása biztonságosabbá teszi őket.

Írta: Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me