Postoji li privatnost i dalje na Internetu u 2018. godini?

Postoji li privatnost i dalje na Internetu u 2018. godini?

By PrivateVPN, 2018-05-03 16:05:22 in Business


"Postoji li privatnost i dalje na internetu u 2018. godini?" Ovo je pitanje koje će se ove godine postaviti puno. Donosimo kratki vremenski okvir interneta i privatnosti za 2018. godinu do sada. Kina je pokušala zabraniti sve VPN usluge od početka veljače ove godine. Neposredno prije nego što se 2018. godine dogodilo, Rusija je postavila zakon koji je naložio VPN kompanijama da zabrane određene web lokacije korisnicima u Rusiji. Ako ne znate što je VPN, VPN je virtualna privatna mreža koja omogućuje ljudima slobodu na Internetu. Ali najveći događaj ove godine? Facebook. Ili još više otkrivanje činjenice da je Facebook izložio podatke 87 milijuna korisnika.

Znači, privatnost i dalje postoji na internetu u 2018. godini? Da i ne. Ovisi o tome čemu pristupate i gdje ste povezani s internetom.

Postoji li privatnost i dalje na Internetu u 2018. godini kada dolazi do velikih platformi poput Facebooka?

Znate li zašto je Facebook tako sjajan alat za marketing? Kao kad uključite televizor, možete biti baka ili biti 7-godišnje dijete. Možda želite kupiti automobil ili možda želite kupiti bicikl. TV oglas uglavnom je lutrija. Naravno, možete donekle predvidjeti određenu vrstu publike na temelju onoga što se događa, ali osim toga, nemate nikakvu kontrolu.

Facebook je sjajan za marketing jer možete doprijeti do ljudi koje želite dosegnuti. Nema lutrije poput TV oglasa. Kako se može dostići precizna publika? Pa, jednostavno treba znati što netko želi na temelju onoga što osoba čini. Facebook zna tko želi što. A to ga čini izvrsnim za marketing. Ali vaša privatnost pati zbog toga jer su potrebni podaci da biste znali što tko želi.

Ali to je već dugi niz godina problem. I to ne samo na Facebooku.

Za velike platforme društvenih medija potrebno je puno novca da bi se pokrenule. Znate li koliko košta omogućiti stotinama milijuna korisnika istovremeno korištenje usluge? A mi ovdje samo govorimo o poslužiteljima. Zanemarite programere, korisničku službu i ljude koji provjeravaju zadovoljava li smjernice smjernice. O, a onda bi i kompanija trebala zaraditi novac jer je to cilj poduzeća na kraju dana. Ako nudite besplatnu uslugu i želite imati sve to, morate imati oglase. Bez obzira na veliku uslugu koju koristite, očekujte da će vaši podaci biti uzeti i zatim korišteni za oglase.

Postoji li privatnost i dalje na internetu u 2018. godini kada je riječ o društvenim medijima? Ne. Ali to već dugo nije.

Postoji li privatnost i dalje na internetu kad dođe do svega ostalog?

Pa ste mislili da ako niste na platformama za društvene mreže da ćete imati privatnost na internetu? Ne baš.

Dok Facebook uzima vaše podatke, većina vlada nije ništa bolja, a zapravo djeluje puno gore od Facebooka.

U stvari, to nisu samo vlade. Internet pružatelji usluga mogu to učiniti. I ne zaboravite da operator Wi-Fi-ja s kojim ste povezani može provjeriti i o čemu se radi. I ne morate čak ni imati kontrolu nad njim kada su u pitanju otvorene mreže. Dio softvera je sve što vam treba za pristup stvarima poput zaporki.

Ali postoji način da ostanete zaštićeni od vlade, internetskih pružatelja usluga i otvorenih mreža koje ćete koristiti kad se povežete s besplatnim Wi-Fi-jem. Trebate koristiti VPN koji je virtualna privatna mreža.

Jednom kada ste povezani s jednim, sve što radite postaje nečitljivo svima koji pokušavaju pristupiti, jer je ono što radite šifrirano.

Facebook uzima vaše podatke. Ali ti podaci najvjerojatnije nisu ni toliko osjetljivi kao podaci koje vlada ili netko zadužen za internet u nekom hotelu može uzeti od vas.

Naš VPN dolazi s AES-ovim 256-bitnim šifrirajućim kodom s 2048-bitnim DH ključem, što znači da bi bilo štetno čak i vladi da pokuša razbiti taj kod kad je u pitanju novac. Bilo bi to smiješno skupo. Govorimo o milijunima dolara skupo. Stoga budite sigurni da ćete biti na sigurnom. Osim ako ga ne isključite.

I to je relativno jednostavno postavljanje. Jednostavno morate kliknuti gumb Kupi i proći postupak registracije u 3 koraka nakon kojeg slijedi preuzimanje ispravne verzije našeg klijenta. Sve verzije našeg klijenta možete pronaći na stranici za preuzimanje na dnu naše web stranice. Nakon što instalirate našeg klijenta, navedite njegove podatke i povežite se s poslužiteljem po vašem izboru. I to je to. Dobivate puno privatnosti koja vam je prije nedostajala.

Ali treba li vjerovati VPN tvrtkama?

Sjajno pitanje. A to u potpunosti ovisi o tvrtki. Najbolji je izbor za tvrtku koja nije u mogućnosti zakonski preuzeti vaše podatke zbog zakona u državi na kojoj se tvrtka nalazi. Na PrivateVPN, čak i ako želimo koristiti vaše podatke, ne možemo. Švedska ima stroge zakone o privatnosti. Zakon se može shvatiti ozbiljnije od riječi tvrtke, zar ne? Uostalom, Facebook navodi da brine o vašoj privatnosti.

Još jedna stvar koju treba potražiti su uvjeti. Facebookova VPN usluga Onavo, na primjer, prikuplja podatke od vas. To je upravo ono što VPN usluga ne treba raditi. Srećom vam to očito govore, ali neke tvrtke to ne čine.

Budi oprezan.

Postoji li privatnost i dalje na Internetu u 2018. godini? djelimično.

Društveni mediji? Ono što radite je prikupljeno. Ostatak interneta? Ovisi o tome jeste li šifrirani ili ne.

Napisao Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me