Kako zaštititi privatnost na mreži (Računala + telefoni)

Kako zaštititi privatnost na mreži (Računala + telefoni)

Autor Michael Smolski, 2019-04-26 17:01:16 u poslu


Istina je da je nemoguće u potpunosti zaštititi svoju privatnost na mreži, jer za to prvo ne morate imati internetsku prisutnost. Sve što je potrebno jest propuštanje u nekoj tvrtki za koju imate račun i nigdje svoje lozinke ili osobni podaci ne mogu biti izloženi. S tim u vezi, puno se toga može učiniti kako bi se zaštitila vaša privatnost na mreži, jer iako nikad nećete biti u potpunosti zaštićeni, možete ukloniti neke značajne prijetnje koje će vašu privatnost ugroziti.

Koristite dobre lozinke

Izrada složenih lozinki otežava život. Stvaranje jedinstvenih lozinki za svaku web lokaciju na koju se prijavite čini život još težim. No, 86% lozinki već se nalazi u bazi podataka u koju hakeri imaju pristup. Razlog zbog kojeg je broj tako visok? Budući da ima smisla napraviti napredniju lozinku, vraća se na komplicirane lozinke što otežava život.

Statistički grafikon pokazuje da su u 2014. godini 2 od 5 osoba ili imale ukradenu lozinku, hakirali račun ili su primili poruku o tome da im netko pristupa ili pokušava pristupiti svom računu s sumnjive lokacije. A to ima smisla uzimajući u obzir da 21% ljudi koristi lozinke starije od 10 godina.

Ako želite zaštititi svoju privatnost na mreži, morate pronaći različite lozinke za različite web stranice. To čini zaštitu vaše privatnosti daleko lakšom, jer u protivnom, ako netko ima samo jednu lozinku, život hakera postaje mnogo jednostavnijim.

Osobno stvaram svoje lozinke kombinirajući imena određenih objekata u svojoj kući. Šanse da se neko pojavi slučajnim rješenjem za to su vrlo male.

Pristupite samo HTTPS web lokacijama

HTTPS web stranice su sigurne verzije web mjesta. Verzije HTTP-a su nesigurne verzije. Većina web mjesta koja ne bi bila sigurna su, na primjer, web stranice za strujanje koje prikazuju sadržaj za koji nije dopušteno prikazivanje ili nude aplikacije / softver za koje biste obično trebali platiti. Ako doista morate koristiti HTTP web mjesto i želite zaštititi svoju privatnost na mreži, ključno je da ne stavljate nikakve lozinke ili podatke kojima ne biste željeli da nitko nema pristup jer te podatke vlasnici web mjesta mogu lako prikupiti..

Koristite samo softver

U to imate povjerenja

To se također odnosi i na aplikacije na vašim mobilnim uređajima, ali još više na radne uređaje jer je Windows poput nevjerojatno otvorene platforme, što znači da možete preuzeti gotovo sve bez ograničenja.

U ovom aspektu, na mobilnim uređajima predlažemo da je preuzmete iz službenih trgovina jer su aplikacije slične Google Play trgovini prilično dobro provjerene u odnosu na njih ako preuzmete .APK datoteku.

Što se tiče radne površine, prvo istražite. Pogotovo kad je nešto besplatno. Često kažemo da kad je nešto besplatno, često plaćate valutom privatnosti.

Koristite VPN

To je najvažniji aspekt koji treba pogledati ako želite zaštititi svoju privatnost na mreži, jer dok možete imati sjajne lozinke ako ste na krivom mjestu, netko ih može presresti.

I vama je postupak olakšan. Sve što je potrebno je da se vi i netko drugi povežete na isti javni Wi-Fi. Bilo u autobusu, u Starbucksu ili na aerodromu.

VPN može šifrirati ono što radite na internetu tako da vas nitko ne može presresti prilikom primanja ili slanja podataka.

PrivateVPN nudi 2048-bitnu enkripciju s AES-256, najviši stepen šifriranja na tržištu, ali također dolazi sa sličnim značajkama Killswitch, DNS zaštita od curenja, IPv6 zaštita od propuštanja i zaštita aplikacija, što će spriječiti da se događaju bilo kakve curenje bilo koje vrste, što će u potpunosti zaštititi vašu privatnost na mreži u aspektima gdje VPN usluge mogu vas zaštititi.

PrivateVPN dolazi sa Stealth VPN-om što je važno ako živite u zemljama sa cenzusom. Pogledajte, VPN se može otkriti kao VPN, a slične Kine mogu samo blokirati svakoga da koristi internet dok je spojen na standardni VPN, u međuvremenu, Stealth VPN omogućava da se VPN stapa i na taj način vam omogućuje zaobići cenzuru i što je još važnije, omogućava vam da ostanete sigurni na internetu.

Glavna prednost korištenja VPN-a jest ta što pojedine VPN usluge otključavaju ogromne mogućnosti u pogledu gledanja sadržaja. Na primjer, Hulu ne radi izvan SAD-a, ali s PrivateVPN-om možete učiniti da Hulu radi u Velikoj Britaniji i bilo gdje drugdje po tom pitanju..

Tako možete zaštititi svoju privatnost na mreži

Da biste u potpunosti bili zaštićeni na internetu, što se tiče privatnosti bilo na računalu ili telefonu, gotovo je nemoguće, uz spomenuto, ovaj post o tome kako zaštititi svoju privatnost na mreži minimizirat će prijetnju da nećete biti zaštićeni na internetu na minimum.

Želite li više savjeta o temi kako zaštititi svoju privatnost na mreži, bilo da je riječ o postu poput ovog, o tome je li besplatan Wi-Fi siguran ili o tome kako deblokirati zabavu u vašoj zemlji? Obavezno provjerite naš blog o tome!

Napisao Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me