Kako pristupiti blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini i zašto ne možete na prvom mjestu

Kako pristupiti blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini i zašto ne možete na prvom mjestu

Autor Michael Smolski, 2018-12-13 13:06:58 u Putovanjima


Ako pročitate bilo kakve kritike aerodroma u Kini, znat ćete da su kašnjenja vrlo česta zbog kineske vojske koja kontrolira kineski zračni prostor. Još veća žalba? Web lokacije su blokirane u Kini. Kašnjenja, plus nemogućnost pristupa većini interneta nije situacija u koju želite biti sigurni. Pogotovo ako puno letite kroz Kinu. Dakle, postoji način da se pristup blokiranim mjestima na aerodromima u Kini? I zašto su oni blokirani u prvom redu?

Kineski internet cenzurisao je kineska vlada

Jeste li ikad čuli za Veliki kineski vatrozid? Možda i nije, ali sigurno ste čuli za Kineski zid. Za zaštitu kineskog carstva od Mongola izgrađen je Veliki kineski zid. Je li to služilo svrsi? Ne baš. Mongoli su svejedno osvojili Kinu. Većina od nas također ima neki mongolski DNK.

Kineski Veliki zid trebao je zaštititi Kinu od osvajača, kao što je "Kineski veliki vatrozid" namijenjen zaštiti Kineza od zlih internetskih platformi, poput svega što je američko, pa čak i europsko.

Zaboravite na bilo koji alat koji koristite bilo za zabavu ili za posao, bilo da ste u Kini ili na aerodromima u Kini.

Kineski veliki zid nije spriječio Mongole u osvajanju. Vatrozid? Radi puno bolji posao, ali još uvijek postoji način da ga zaobiđete, a ako to učinite, moći ćete pristupiti blokiranim mjestima na aerodromima u Kini.

Kako zaobići Veliki vatrozid kako biste pristupili blokiranim web-lokacijama u zračnim lukama u Kini

Želite li zaobići Veliki vatrozid? To nije tako jednostavno. Ako neka država zaposli 2 milijuna ljudi kao "internetska policija", znate da to neće biti lako.

Ipak, postoji način da se to zaobiđe!

Zove se virtualna privatna mreža. To vam omogućuje ili radije dopuštate da prevarite Kinu da mislite da ste izvan Kine.

Pogledajte, ako se povežete s virtualnom privatnom mrežom poznatom i kao VPN, u teoriji možete biti bilo gdje u svijetu. Ako koristite pravu uslugu, možete čak i gledati sviđanje američkog Netflixa izvan SAD-a.

Ako ste povezani s VPN-om i povezani na poslužitelj izvan Kine, u teoriji, to bi vam trebalo omogućiti da zaobiđete sjajni vatrozid za pristup blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini i izvan njih.

Nažalost, oko 2011. godine Kina se počela brinuti o VPN uslugama. Pod tim mislimo na to u 2018., vrlo je teško dobiti VPN koji će raditi u Kini.

Teško je pronaći VPN web mjesto u Kini, još je teže instalirati VPN, a ako možete sve to upravljati, nabaviti VPN koji zapravo radi u Kini, to je teško.

Zahtijeva nevidljivi VPN.

Stealth VPN je sustav koji vam omogućuje zavaravanje Kine. Kako radi? Nije to jednostavno objasniti. Ovdje ste da pristupite blokiranim web lokacijama na aerodromima u Kini, ne kako biste shvatili svu nauku koja stoji iza nje, nego, jednostavnije rečeno, što god Kina shvati o standardnom VPN-u koji sprječava rad VPN-a, to ne može povezani ste sa Stealth VPN-om.

PrivateVPN ima Stealth VPN mod, a to će vam omogućiti pristup blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini. Trenutno je vani na računalima i iPhoneu, a Android verzija se vrlo brzo pokreće. Možda je čak i vani dok ovo čitate.

Rizici koji nastaju pri pokušaju pristupa blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini

Budući da smo spomenuli internetsku policiju, mislili smo da bi bilo dobro spomenuti rizike.

Ako niste vlasnik VPN tvrtke i niste Kinezi, vjerojatno nećete ići u zatvor.

Ako bilo koja vrsta službenika hoda oko vas i vidi vas kako koristite VPN, uređaj će vam možda biti oduzet. Možda će vam također biti zabranjeno ulazak u zemlju u budućnosti.

Zašto svijet nije nešto učinio po tom pitanju?

Kad se zajednica okuplja, mogu se dogoditi promjene?

Pa, ne kad neka država kontrolira nas. A i Kina.

Većina proizvoda proizvodi se u Kini. Zamislite da se to tek zaustavilo. To bi imalo katastrofalne posljedice na gospodarstvo diljem planete. Niotkuda, prijenosna računala, telefoni, televizori i vatreni TV uređaji proizvedeni u Kini neće vam stići kao što to čini Kina. Za to bi bilo potrebno izgraditi milijune tvornica, a naravno, to bi povećalo cijene svakog pojedinog proizvoda zbog većih plaća koje bi radnici dobili.

Ako se pitate zašto uopće ne možete pristupiti blokiranim web lokacijama u zračnim lukama u Kini. Zato.

Pogledajte Apple. Kina je naredila skidanje svih VPN usluga iz kineske prodavaonice aplikacija, i to su i učinili. Nisu imali izbora.

Napisao Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me