Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у

Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у

Аутор: Мицхаел Смолски, 2017-12-31 16:38:10 ин Бусинесс
Имајте најбржи могући интернет у вашој земљи. Плаћајте за најбоље каблове, рутере и екстендере. Гледајте 4К кућу од карата у Фулл ХД-у јер је „ваш интернет преспор.“
Тако може изгледати недостатак неутралности мреже. Осим гледања нечега у ХД-у уместо 4к, могао би бити ваш најмањи проблем. Можда ћете морати да платите да бисте могли да плаћате путем Паипала. Мислите ли да је то шала? „Сигурно би људи протестовали.“ Па, то се догађа у Португалу. Сада ове услуге нису нужно блокиране, али ако не платите пакет, плаћате више за њихово коришћење, у сваком случају, плаћате више.


Али какве су могуће последице недостатка неутралности мреже у САД-у?

Ако провајдери Интернет услуга у потпуности контролишу брзину веб страница заједно са оним што може да се приступи веб локацијама и по којој цени, како ће то утицати на кориснике Интернета?

Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у
Неке компаније би могле да одлуче да повећају профит од услуга које поседују. Цомцаст је власник НБЦ-а. Нетфлик је популаран и рачуна се као конкуренција. Цомцаст би могао да покуша да подстакне кориснике да користе НБЦ тако што ће успорити Нетфлик за све који користе Цомцаст као свог Интернет провајдера. То би повећало њихов профит од НБЦ-а. Такође могу да ураде нешто потпуно другачије и уместо тога наложе људима да чак користе и Нетфлик и зато зарађују на услугама које немају, али их сви користе. Људи неће престати да користе Нетфлик. Вероватно ће већина платити тај хонорар.

Цомцаст би то могао урадити. Они ће имати моћ да то ураде легално.

Резултат недостатка неутралности мреже биће тај што ћете вероватније платити више за коришћење услуга које већ користите, а можда на некима од њих нећете добити најефикаснију брзину. А некима ће бити забрањено потпуно.

Међутим, иако ово изгледа лоше, компаније које одлуче да повећају свој профит попут тога можда неће бити и крај света. Како стекнете купце? Нудите нешто што ниједна компанија не нуди. Иако компаније могу искористити недостатак неутралности мреже за добитак на својим услугама, неке компаније ће моћи освојити купце не радећи ништа, али њихов недостатак акције на неутралности мреже могао би бити продајна тачка за освајање више купаца. Ако вам дају слободу и потпуни приступ, то би могло резултирати тиме да почнете користити њихове услуге.

Може ли ВПН бити од било какве помоћи против неутралности мреже и како ће утицати на тржиште?

Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у
Зависи од тога како се интернетски провајдери баве брзином на веб локацијама. Ако се веб локација ПриватеВПН успори, коришћење ВПН-а може вам помоћи да то буде нормално. Међутим, ако Интернет пружа решење веб локација убрзавањем веб локација које желе да убрзају уместо успоравања других веб локација, тада ВПН неће бити од велике помоћи..

ВПН може спречити успоравање веб локација сакривањем ономе коме се приступа. Не може им помоћи да их убрзају. Међутим, већи проблем ће се догодити ако провајдер, на пример, одлучи да блокира нашу веб локацију. Недостатак радне веб странице може да има велики утицај на било који посао.

Да ли ће недостатак нето неутралности у САД-у узроковати свјетски феномен исте акције широм свијета?

Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у
САД имају огроман утицај на акције широм ове планете. Свака главна ствар која се догоди у САД-у чује се преко вести широм планете. Кад год САД предузме спорну акцију, она даје другим земљама осећај да имају право и на ту акцију, без икаквих посљедица.

„Ако у САД-у не постоји неутралност мреже? Шта нас спречава да га немамо? Неће бити последица. "

Међутим, док САД имају велики утицај и могу имати утицај на земље, земље које то већ желе имају или имају тај облик. Кина, на пример. Осим у Кини, влада утиче на провајдере мрежа. На пример, влада је наредила Кини да блокира приступ виртуелним приватним мрежама до фебруара 2018.

У САД-у свака компанија барем има слободу да блокира све што им се свиђа. У земљама попут Кине, влада је та која диктира оно што је свуда блокирано. А блокирање ВПН услуга заједно са хиљадама веб локација је прави проблем.

Проблем је што акције попут САД-а омогућавају другим земљама да раде како хоће. "Ово урадите? Урадит ћемо нешто слично. "

Ко ће контролисати провајдере приступа Интернету?

Интернет провајдери ће се контролисати. У томе је проблем. Шта год им одговара, они прилично могу. ФЦЦ који је имао контролу над тим више нема толико снаге у томе. Федерална комисија за трговину ће сада делити нешто моћи у вези с тим. Проблем је у томе што они највероватније неће успети да спрече интернет провајдере да предузму било какве неетичке радње.
Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у

Да ли ћете моћи приступити заштићеним ауторским правима материјалима на Интернету?

Не у многим случајевима. Ово ипак није нешто ново. Владе често блокирају илегални садржај. На пример торрент места. Међутим, тренутно може приступити ономе што је блокирано. ВПН може вам помоћи да приступите веб локацији која је у САД-у забрањена ако промените локацију. Прави проблем се дешава када се садржај обрише, као на пример ако се обрише ИоуТубе видео. Ако је уклоњена, не можете да јој приступите.

Ствар је у томе што се садржај увек блокира. А онда неко рекреира неку веб локацију, и опет се врати. Међутим, блокада веб странице била је много дужи процес него што ће бити.

Ако интернет провајдери имају контролу над тим локацијама које су блокиране, они могу лако блокирати веб локације са илегалним садржајем сваки пут када се појаве. Ако НБЦ има нову ТВ емисију и људи могу да је преузму или стримују на интернету, Цомцаст може једноставно да блокира веб локацију која приказује те ствари без проблема и то много бржим темпом.

Било да су торрент веб локације, стриминг веб локације или Коди додаци трећих страна, можете очекивати да ћете у будућности видети мање садржаја на Интернету или ће га барем бити теже пронаћи.

Ако бисте почели да користите ВПН?

Тренутно, ВПН вам може омогућити да будете практично на било којој локацији, а истовремено будете шифровани. Можете приступити било којем садржају који желите једноставном променом локације. Убудуће? Једном када неутралност мреже нестане, моћи ћете заобићи успоравање веб локација под условом да су оне успорене у односу на ексклузивне веб локације већом брзином.

Погледајте водич о томе како да га подесите на рачунаре и мобилне уређаје.

Хоће ли се нето неутралност вратити?

Способност да на једној страни будете радили све што желите. Та слобода такође може спречити милионе да раде шта желе. Слобода може убити слободу.

Шта ће се догодити са недостатком нето неутралности у САД-у
Неутралност мреже ће остати и отићи ће. У смислу у којем су се САД то ослободиле отвориле су се могућности многим другим земљама које се никад неће вратити на неки облик неутралности мреже након што га уклоне. У САД? То ће се највјероватније вратити у будућности. САД су земља у којој људи могу имати велики утицај кад се нешто обавежу. То је такође пуна демократија. А на основу количине противљења када је о томе реч, само је питање времена.

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me