Како заштитити своју приватност на мрежи (рачунари и телефони)

Како заштитити своју приватност на мрежи (рачунари и телефони)

Аутор: Мицхаел Смолски, 2019-04-26 17:01:16 ин Бусинесс


Истина је да је немогуће у потпуности заштитити своју приватност на мрежи, јер за то прво не морате имати присуство на мрежи. Све што је потребно је пропуштање у некој компанији за коју имате налог и нигде своје лозинке или личне податке не могу бити изложени. Уз то речено, много тога се може учинити како би се заштитила ваша приватност на мрежи, јер иако никад нећете бити у потпуности заштићени, можете елиминисати неке значајне претње које ће вашу приватност угрозити.

Користите добре лозинке

Прављење сложених лозинки отежава живот. Стварање јединствених лозинки за сваку веб локацију на коју се пријавите чини живот још тежим. Али 86% лозинки се већ налази у бази података којима хакери имају приступ. Разлог због којег је број тако висок? Иако има смисла правити напреднију лозинку, враћа се на компликоване лозинке које отежавају живот.

Статистички графикон показује да су у 2014. години 2 од 5 људи или украли лозинку, провалили рачун или добили поруку о томе да им неко приступа или покушава да приступи његовом сумњивом месту. И то има смисла узимајући у обзир да 21% људи користи лозинке старије од 10 година.

Ако желите да заштитите своју приватност на мрежи, морате пронаћи различите лозинке за различите веб локације. То знатно олакшава заштиту ваше приватности, јер у супротном ако неко има само једну лозинку, живот хакера постаје много једноставнијим.

Лично стварам своје лозинке комбинујући имена одређених објеката у својој кући. Шансе да неко нађе случајно решење за то су врло мале.

Приступите само ХТТПС веб локацијама

ХТТПС странице су сигурне верзије веб локација. ХТТП верзије су несигурне верзије. Већина веб локација које не би биле сигурне су, на примјер, странице за стриминг који приказују садржај за који није дозвољено приказивање или нуде апликације / софтвер за које бисте обично требали платити. Ако заиста морате да користите ХТТП страницу и желите да заштитите своју приватност на мрежи, од виталног је значаја да не стављате никакве лозинке или податке којима не бисте волели да им нико има приступ, јер ти подаци могу лако да прикупе власници веб локација..

Користите само софтвер

У то верујете

Ово се такође односи и на апликације на вашим мобилним уређајима, али још више на десктоп уређаје јер је Виндовс попут невероватно отворене платформе, што значи да можете да преузмете прилично много без ограничења.

У овом аспекту, на мобилним уређајима предлажемо да је преузмете из званичних продавница јер су апликације сличне Гоогле Плаи продавници прилично добро прегледане у односу на преузимање датотеке .АПК.

Што се тиче десктопа, прво урадите истраживање. Поготово када је нешто бесплатно. Често кажемо да када је нешто бесплатно, често плаћате валутом приватности.

Користите ВПН

Ово је најважнији аспект који треба погледати ако желите да заштитите своју приватност на мрежи, јер док можете да имате сјајне лозинке ако нисте на погрешном месту, неко може пресрести те лозинке.

А ви тај поступак некоме изузетно олакшавате. Све што је потребно јесте да се ви и неко други повежете на исти јавни Ви-Фи. Било да у аутобусу, Старбуцксу или на аеродрому.

ВПН је у стању да шифрира оно што радите на интернету тако да нико не може пресрести кад примате или шаљете податке.

ПриватеВПН нуди 2048-битну енкрипцију са АЕС-256, највиши степен шифрирања на тржишту, али такође долази са сличним функцијама Киллсвитцх, ДНС заштитом од цурења, ИПв6 заштитом од цурења и апликационом заштитом која спречава било какво пропуштање било које врсте, што ће у потпуности заштитити вашу приватност на мрежи у аспектима где ВПН услуге могу да вас заштите.

ПриватеВПН такође долази са Стеалтх ВПН-ом што је важно ако живите у земљама са цензусом. Видите, ВПН се може открити као ВПН, а сличне Кине могу само блокирати било кога да користи интернет док је повезан на стандардни ВПН, у међувремену, Стеалтх ВПН омогућава да се ВПН стапа и на тај начин вам омогућава да заобиђете цензуру и што је још важније, омогућава вам да останете безбједни на интернету.

Главна предност коришћења ВПН-а је та што одређени ВПН сервиси такође откључавају огромне могућности у погледу гледања садржаја. На пример, Хулу не ради ван САД-а, али са ПриватеВПН-ом можете учинити да Хулу ради у Великој Британији и било где другде по том питању..

Тако можете заштитити своју приватност на мрежи

Да бисте у потпуности били заштићени на интернету, што се тиче приватности било да је на рачунару или телефону готово немогуће, уз то речено, овај пост о томе како заштитити своју приватност на мрежи минимизираће претњу да нећете бити заштићени на интернету на минимум.

Желите ли више савета о теми како да заштитите своју приватност на мрежи, било да је реч о посту попут овог, о томе да ли је бесплатан Ви-Фи безбедан или о томе како да деблокирате забаву у вашој земљи? Обавезно погледајте наш блог о томе!

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me