Како остати безбедан на јавним рачунарима у 2018. години

Како остати безбедан на јавним рачунарима у 2018. години

Аутор: Мицхаел Смолски, 2018-02-07 15:22:55 ин Бусинесс
Не знате шта је на њему. То је највећи проблем када је реч о јавним рачунарима. Тешко је бити сигуран на јавним рачунарима ако не знате какав је скривени софтвер на њима. Ако сретнете некога, углавном можете рећи какви су. Можете осетити њихове вибрације. Са рачунаром, не знате. Неко би могао да гледа сваку вашу акцију. Неко би могао узети ваше лозинке. Можда вам краду поверљиве документе. Не знам. Не знате. А то је проблем. Супер је ставити било шта на рачунар, а не бисте ни знали. Савет би био да их не користите, али то није увек опција.


Па, шта можете учинити да останете сигурни на јавним рачунарима у 2018. години?

Како остати безбедан на јавним рачунарима у 2018. години

Ограничите коришћење онлајн налога

Ако знате да ћете морати да одштампате документ, уместо да користите Гоогле Дриве налог, користите УСБ уређај. Или направите лажни рачун са лозинком коју никада не користите. Видите проблем је што већина нас има исте лозинке за све. Потребно је да неко види једну лозинку да изгуби приступ свим налозима.

Али ако припремите оно што вам је потребно пре одласка у библиотеку, високо ћете повећати шансе да останете сигурни на јавним рачунарима.

Одлично, али то није увек могуће. Понекад је хитно и морате користити један од својих налога. Тада је верификација у 2 корака толико битна. Обавезно га укључите. Видите, неко вам може узети лозинку, али не може узети ваш телефон који ће вам бити потребан за другу лозинку. То ће вам повећати шансе да останете сигурни.

Користите ВПН

Чување лозинки је одлично, али ако неко може видети вашу историју и места на којима посећујете, то такође може бити опасно. Ту долази шифровање. Постоји начин да све што радите на Интернету буде шифровано од владе, мрежних провајдера и самих људи у библиотеци..

Како остати безбедан на јавним рачунарима у 2018. години
Ако користите ВПН који је виртуелна приватна мрежа, шифрирате се до тачке у којој је све што радите на мрежи у ствари ласкаво ономе ко покушава да види те информације. ПриватеВПН долази, на пример, са 256-битном енкрипцијом. Било би потребно три билиона долара да би се таква шифрорација распала. Можда је то разлог што га америчка влада користи.

Постоје и друге претње, попут потенцијала да неко снима ваш екран са скривеним софтвером, али то је мало вероватно с обзиром да већина рачунара у библиотеци није довољно моћна да то уради..

Ако желите да будете сигурни на јавним рачунарима, коришћење ВПН је неопходно. Па како ћете га поставити?

Најбржи начин би био да инсталацијску датотеку ставите на УСБ уређај и да је једноставно инсталирате из ње. Али ово на јавном рачунару може или не мора функционисати у зависности од тога да ли се подаци бришу из рачунара након поновног покретања рачунара и од тога да ли можете ишта инсталирати. Ако то можете онда урадити сјајно, ако не, покушајте да се држите да не користите ниједан налог и не тражите садржај који не желите да други виде.

  • Али ако можете да инсталирате и поново покренете рачунар без брисања података одмах, преузмите ПриватеВПН клијент са наше странице за преузимање и ставите га на УСБ уређај. Ако се не одлучите за преузимање када већ користите јавни рачунар.
  • Инсталирајте га.
  • Затим обавезно отворите налог на нашој веб локацији, мада то вероватно треба да урадите пре одласка у библиотеку. Да бисте отворили налог, притисните дугме Купи у горњем десном углу екрана. То је процес у 3 корака, тако да уопште требате да имате рачун.
  • Након што направите свој налог, наведите детаље у ПриватеВПН клијенту и повежите се на било који сервер који желите. Тако остајете шифровани. Нудимо 56 различитих локација сервера што значи да ако се повежете са америчким сервером у библиотеци у Ирској, сматраће се да сте у САД-у од стране свих служби које одлучите да користите.

Користите шифровани УСБ диск

Како остати безбедан на јавним рачунарима у 2018. години
Шта ако имате банковни извод на вашем УСБ диску и неко га пренесе са тог уређаја? То је могуће. Једноставан комад софтвера то може. Па, осим ако нема шифрирања. Баш као што енкрипција коју пружа ПриватеВПН помаже људима на Интернету, шифровање на дисковима чува садржај на дисковима. Ако планирате да своје податке донесете на диск, уверите се да су шифроване како нико не би могао да копира садржај истих.

Закључак

Тешко је остати сигуран на јавним рачунарима. Понекад ћете требати да их употребите, а примена ових ствари учиниће вас сигурнијима.

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me