Како инсталирати ВПН на рутер (+ предности и недостаци)

Како инсталирати ВПН на рутер (+ предности и недостаци)

Аутор: Мицхаел Смолски, 2019-09-26 09:52:04 у водиче


Ако сте икада имали проблема помоћу одређене забавне платформе са ВПН-ом, јер уређај који сте желели да не подржава ВПН услуге, добра вест је да можете то решити ако инсталирате ВПН на рутер..

Нису тако добре вести? Постоје јасни недостаци инсталирања ВПН-а на рутер. Разговараћемо пре него што прођемо како да инсталирате ВПН на рутер који није толико компликован, али има тенденцију да постоји због чињенице да вам већина водича на ову тему каже да конфигуришете рутер, али не води вас кроз кораци како то радите.

Неке предности ВПН-а на рутеру

 • Нисте ограничени на платформе које подржавају ВПН услуге. То значи да можете деблокирати Хулу, ДАЗН, амерички Нетфлик или све што желите да деблокирате (пружамо све те водиче (и више) на нашем блогу) на уређајима који обично не подржавају то као што су Аппле ТВ, Цхромецаст, Року или само просечан паметни телевизор.
 • Можете заштитити цео дом / уред осигуравајући целу мрежу са променом ИП адресе и шифровањем.
 • Заштита свих уређаја. ПриватеВПН нуди подршку за до 6 уређаја истовремено, што је довољно за готово све, али ако повежете ВПН на рутер и имате 7 уређаја, сви ови уређаји ће радити као усмеравач и рачуна се као само једна веза.

Неке недостатке ВПН-а на рутеру

 • На свим сте уређајима повезани на исту локацију. Ако инсталирате ВПН на рутер да бисте гледали Хулу изван САД-а на вашем Аппле ТВ-у, који не подржава ВПН услуге, сваки уређај који користите бит ће у САД-у. То значи да неко ко жели гледати Повер сезону 6 у Великој Британији не може то гледати док је повезан на ту мрежу.
 • Веза је много спорија. Што је рутер слабијег квалитета, то ће више бити проблема.
 • Бол за успостављање. То је углавном због тога како су непрактични рутери дизајнирани за већину корисника. Међутим, није да је изузетно тешко инсталирати ВПН на рутер. Само је тешко у поређењу с тим колико је једноставно укључити ПриватеВПН у нашој апликацији.
 • Није безбедан као ВПН на уређају. Када сте повезани на ВПН на рутеру, цела ваша мрежа је у целини сигурна. Па, готово сигурно. Људи који су повезани на вашу мрежу имају могућност пресретања неких тих података јер ваш уређај није директно повезан са ВПН-ом..

Најбоље решење за избегавање проблема са коришћењем ВПН-а на рутеру?

Набавите два усмјеривача.

Спајањем усмјеривача на рутер, главна веза може бити без ВПН-а, у међувремену секундарна, с ВПН-ом.

На тај начин можете имати слободу избора да ли сте на рутеру повезани или не. Слобода коју имате и са само једним усмјеривачем, осим што два рутера чине процес пребацивања само секунди, а не минутама.

Како инсталирати ВПН на рутер

Рутери су се током година изузетно побољшали и данас их је много једноставније користити него пре 10 година. Уз то речено, осим Амплифи (који тренутно не подржава ВПН-ове) рутера, не постоје опције које су супер погодне за употребу тако да још увек нису тако једноставне као што би могле бити и пуно корака ће се разликовати.

Да бисмо вам олакшали посао, провести ћемо вас кроз начин инсталирања ВПН-а на рутер с најоптималнијим корацима, док ћемо се повезивати са конкретнијим водичима на нашим веб локацијама који ће садржавати специфична подешавања и додатне информације које можда или не требате.

1. Да бисте инсталирали ВПН на рутер који се прво требате пријавити у свој рутер

На основу чињенице да већина домаћинстава има фабричке лозинке за рутер, сигурно је претпоставити да се већина људи никада није пријавила на своје рутере.

Ако вам је ово први пут да то учините, требало би да погледате сва своја подешавања јер фабричка подешавања често нису прилагођена најбољим перформансама за ваше специфичне потребе које могу утицати на перформансе, а не у вашу корист.

Како се пријавити у свој рутер? Потребна вам је ИП адреса. Можете га пронаћи на налепници на вашем рутеру или можете једноставно отићи на приватевпн.цом где ће се ваша ИП адреса видети на врху - под условом да тренутно нисте повезани са ВПН-ом. Само га копирајте и залепите у веб претраживач. Након што то учините, пријавите се. Ваша лозинка треба да буде на налепници вашег рутера.

Ако имате проблема са пријавом, покушајте да користите тренутну мрежну лозинку или на неки други начин вратите рутер на фабричка подешавања, а затим покушајте да користите лозинку на налепници рутера..

2. Инсталирајте ВПН на рутер овим једноставним корацима

Највећи проблем са водичима о томе како инсталирати ВПН на рутер је тај што вам они заправо не говоре како то да урадите. Напокон, постоји много различитих усмјеривача, али већина аспеката подешавања врло су слични једни другима, а ми ћемо их покрити у наставку.

 1. Пронађите одјељак ВПН у вашем усмјеривачу. Ако не можете, можда нећете моћи да инсталирате ВПН на рутер који тренутно имате.
 2. Попуните своје податке за пријаву путем ВПН-а. Морат ћете навести и неке више специфичности које покривамо у нашим детаљним водичима око одређених рутера.
 3. Преузимање цертификат ПриватеВПН и учитајте га. То је попут инсталирања сертификата на веб локацији.
 4. Наведите детаље за сервер на који желите да се повежете. Због чињенице да ВПН услугу не користите директно, то морате учинити ручно. Идите на нашу листу сервера и изаберите сервер на који се желите повезати и пружите их у вашем рутеру.

То није све што требате да урадите, а наруџба се може разликовати, али ту долазе дубљи водичи који не покривају само ОпенВПН, већ и ППТП и платформе попут Томато.

Зашто ВПН на рутеру није довољан за забаву

Споменули смо да је један од недостатака или негатива инсталирања ВПН-а на рутер брзина са којом можда имате или не бисте имали проблема у зависности од рутера..

Што се забаве тиче, веће је питање којим услугама ВПН који користите делује.

Видите, није тако једноставно као повезивање са америчким сервером и гледање америчког Нетфлика. Желели бисмо да је тада могуће било откључати сваку поједину услугу на свету једним кликом на дугме.

Међутим, за приступ Америцан Нетфлик-у вам је потребан сервер који подржава амерички Нетфлик. Исто за ББЦ иПлаиер, ЕСПН +, Хотстар и скоро сваку другу услугу вани.

Зашто? Пошто компаније које немају права да приказују садржај свуда морају уложити напоре да спрече људе да приступе локацијама на којима не могу да приказују садржај. Као резултат тога, велики број ВПН сервера често не ради са забавним платформама.

То је нешто што морате да знате да ли желите да инсталирате ВПН на рутер.

А то је такође нешто са чиме се ПриватеВПН бави фокусирањем на квалитету него количини. Мање сервера али више послужитеља. Резултат? Већина Нетфлик региона подржаних на тржишту, као и подршка за све главне забавне платформе о којима можете читати на нашој веб локацији.

Можете то испробати и сами помоћу нашег 7-дневног испитивања без ризика. Једноставно отворите рачун и добро идете.

То је како инсталирати ВПН на рутер

Инсталирање ВПН-а на рутер има своје предности и недостатке, али за оне који требају инсталирати ВПН на рутер, то је изведиво под условом да имате усмјеривач који подржава ВПН услуге.

Да ли вам је ово корисно? Обавезно потражите наш блог о другим корисним водичима, било да су безбедни или забавни.

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me