Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години?

Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години?

Аутор ПриватеВПН, 2018-05-03 16:05:22 у послу


„Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години?“ Ово је питање које ће се у овој години поставити пуно. Доносимо кратки временски оквир интернета и приватности за 2018. годину до сада. Кина је покушала да забрани све ВПН услуге од почетка фебруара ове године. Непосредно пре него што се 2018. године десила, Русија је успоставила закон којим се налагало ВПН компанијама да забране одређене веб локације корисницима у Русији. Ако не знате шта је ВПН, ВПН је виртуелна приватна мрежа која људима омогућује слободу на Интернету. Али највећи догађај ове године? Фејсбук. Или више откривање чињенице да је Фацебоок изложио податке 87 милиона корисника.

Па постоји ли приватност и даље на Интернету у 2018. години? Да и не. Зависи од тога чему приступате и где сте повезани на Интернет.

Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години када дође до великих платформи попут Фацебоока?

Знате ли зашто је Фацебоок тако сјајно средство за маркетинг? Као и кад укључите телевизор, можете бити бака или бити седмогодишње дете. Можда желите да купите аутомобил или можда желите да купите бицикл. ТВ оглас је углавном лутрија. Наравно, можете донекле предвидјети одређену врсту публике на основу онога што се догађа, али осим тога, немате никакву контролу.

Фацебоок је одличан за маркетинг јер можете допријети до људи које желите да контактирате. Нема лутрије попут ТВ огласа. Како се може достићи прецизна публика? Па, једноставно треба знати шта неко жели на основу онога што особа чини. Фацебоок зна ко жели шта. А то га чини одличним за маркетинг. Али због тога пати ваша приватност јер су потребни подаци да бисте знали шта желите.

Али то је проблем већ дужи низ година. И не само на Фацебооку.

За велике платформе друштвених медија потребно је много новца да би се покренуле. Знате ли колико кошта омогућавање стотинама милиона корисника да користе услугу одједном? А ми овде само говоримо о серверима. Нема везе на програмере, корисничку службу и људе који проверавају да ли садржај испуњава смернице. Ох, и тада компанија мора и да зарађује, јер је то циљ предузећа на крају дана. Ако нудите бесплатну услугу и желите да имате све то, морате да имате огласе. Без обзира на велику услугу коју користите, очекујте да ће ваше информације бити узете и потом коришћене за огласе.

Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години када је ријеч о друштвеним медијима? Не. Али то већ дуго није.

Да ли приватност и даље постоји на Интернету када дође до свега осталог?

Па сте мислили да ако нисте на платформама друштвених медија да ћете имати приватност на интернету? Не баш.

Док Фацебоок узима ваше податке, већина влада није ништа боља, а заправо раде далеко горе од Фацебоока.

У ствари, то нису само владе. Интернет провајдери могу и то. И не заборавите да оператор Ви-Фи-ја на који сте повезани може да провери и шта сте намењени. И чак не требате да имате контролу над тим када је реч о отвореним мрежама. Део софтвера је све што вам је потребно за приступ стварима попут лозинки.

Али, постоји начин да останете заштићени од владе, интернет провајдера и отворених мрежа које ћете користити када се повежете на бесплатан Ви-Фи. Морате да користите ВПН који је виртуелна приватна мрежа.

Једном када сте повезани на једно, све што радите постаје нечитљиво за свакога ко покуша да му приступи јер је оно што радите шифрирано.

Фацебоок узима ваше податке. Али ти подаци највероватније нису ни толико осетљиви као информације које влада или неко ко је задужен за интернет у неком хотелу може да вам узме..

Наш ВПН долази с АЕС-овим 256-битним шифрираним шифром са 2048-битним ДХ кључем, што значи да би било штетно чак и влади да покуша разбити тај код кад је у питању новац. Било би смешно скупо. Говоримо о билионима долара скупо. Будите сигурни да ћете бити на сигурном. Осим ако га не искључите.

И релативно је једноставно подесити Једноставно морате кликнути на дугме Купи и проћи кроз наш поступак регистрације у 3 корака након чега слиједи преузимање исправне верзије нашег клијента. Све верзије нашег клијента можете пронаћи на страници за преузимање на дну наше веб странице. Након што инсталирате нашег клијента, унесите своје детаље и повежите се на сервер по вашем избору. И то је то. Добијате велику приватност коју сте раније пропустили.

Али да ли се ВПН компанијама треба веровати?

Сјајно питање. И у потпуности зависи од компаније. Најбољи избор је да се обратите компанији која законски није у могућности да узме ваше податке због закона у земљи у којој је фирма основана. На ПриватеВПН, чак и ако желимо да користимо ваше податке, не можемо. Шведска има строге законе о приватности. Закон се може схватити озбиљније од речи компаније, зар не? Уосталом, Фацебоок наводи да брине о вашој приватности.

Још једна ствар коју треба тражити су услови и одредбе. Фацебоок-ова ВПН услуга Онаво, на пример, прикупља податке од вас. Управо то није намењено ВПН услузи. Срећом, то вам очигледно говоре, али неке компаније то не чине.

Будите опрезни.

Да ли приватност и даље постоји на Интернету у 2018. години? Делимично.

Друштвени медији? Оно што радите је прикупљено. Остатак интернета? Зависи од тога да ли сте шифровани или не.

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me