10 изненађујуће чињенице о ВПН услугама које вероватно нисте знали

10 изненађујуће чињенице о ВПН услугама које вероватно нисте знали

Аутор: Мицхаел Смолски, 2019-08-26 13:42:26 у ВПН услузи


Радознали о ВПН услугама? Желите да сазнате неке занимљиве чињенице о ВПН услугама? Писање реферата о факултету и тражење неких чињеница о ВПН услугама? Ево 10 изненађујућих чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали.

1. Већина ВПН корисника није гусар

Ово је можда најчуднија чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали.

Људи претпостављају да људи користе ВПН услуге како би остали заштићени док бујице да ли преузима ТВ емисије или филмове.

Реалност је таква 77% ВПН корисника плаћа премију садржај сваког месеца.

И иако је то можда најчуднија чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали на овој листи, то нас уопште не изненађује..

Већина ВПН корисника спремна је да плати погодност било да приступају Хулуу или ДАЗН-у да би гледали њихов омиљени шоу или фудбалску утакмицу на неки други начин. Проблем је у томе што они једноставно не могу гледати ове услуге, јер су у већини земаља гео блокирани. ВПН услуге попут ПриватеВПН решавају то питање.

У ствари, можемо тврдити да ВПН услуге промовишу законитост јер људима омогућавају приступ садржају који желе и плаћају, уместо да га бесплатно муче..

2. Људи у већини земаља користе ВПН услуге како би приступили бољој забави

Ово ствара резервну тачку број један о већини људи који користе ВПН услуге како би имали приступ бољем садржају.

Од 138.962 корисника интернета у доби од 16 до 64 године у 40 земаља, који су учествовали у истраживању коришћења ВПН-а које је спровела компанија ГлобалВебИндек, 51% њих је изјавило да ВПН користе за бољу забаву..

3. Људи се почињу забрињавати због своје приватности иако

53% корисника интернета сада је више забринуто за своју приватност него пре годину дана.

Могу ли ВПН услуге помоћи?

Донекле.

Постоје три главне врсте питања о приватности када је реч о интернету.

  1. Ваш Интернет провајдер или влада која познају ваше активности.
  2. Особа која пресреће ваше податке хаковањем или ако сте повезани на јавни Ви-Фи.
  3. Апликације попут Фацебоока које прикупљају податке о вама.

Када су у питању Интернет провајдери који гледају ваше активности, ВПН ће вас заштитити од тога променом и шифровањем ИП адресе. Исто важи за људе у Старбуцксу који су повезани на исти Ви-Фи као и ви, што је вероватно највећа претња за личне кориснике, јер је једноставно невероватно лако повезати се за приступ нечијим подацима на јавним мрежама.

А ту је и трећи тип, прикупљање података по апликацијама. ВПН вас неће заштитити од тога, иако се ти подаци могу шифровати током слања, они се на крају шаљу Фацебоок-у или ономе ко поседује апликацију коју користите, а ВПН неће ништа учинити у вези са тим да ли користите ПриватеВПН или било који други ВПН.

4. Не раде све ВПН услуге у земљама са цензусом

ВПН услуге се лако открију као ВПН услуге. Земље са цензуром као што је Кина могу лако да открију ВПН услуге јер се не стапају са обичним саобраћајем.

Зато већина ВПН услуга у Кини уопште не ради.

Кључ ВПН-а који ради у Кини? Коришћење Стеалтх ВПН-а, који је начин рада у неким ВПН услугама који се може уклопити са обичним прометом и на тај начин моћи да ради у земљама са цензусом. Иако је одређено смањење брзине када се користи тај режим.

Уз ПриватеВПН наћи ћете Стеалтх ВПН у ВПН подешавањима.

5. Више не значи боље

Људи претпостављају да што је више сервера ту, више ће бити забавних услуга које ће ВПН услуга моћи да се деблокира.

Једна од изненађујућих чињеница о ВПН услугама је да то није случај.

Можда ВПН услуге нису криве за то. Сви ми више волимо количину. И то је оно што већина ВПН услуга користи као продајно место.

Нажалост, није тако једноставно као повезивање са америчким сервером за гледање америчког Нетфлика у Индији или Великој Британији.

Компаније попут Нетфлика, Хулуа или ДАЗН-а морају се потрудити да спрече ВПН услуге да раде у САД-у. Ако компанија има права да прикаже одређену емисију у одређеној земљи, а тај је садржај доступан на америчком Нетфлику, а особа одлучи да се повеже на ВПН да би је гледала на америчкој Нетфлик, уместо да плаћа претплату за ту платформу што то подржава у њиховој земљи, та компанија очито неће бити задовољна и могла би тужити Нетфлик.

Због тога је компанијама попут Нетфлика тешко гледати Нетфлик.

Кад тражите најбољи ВПН за забаву, водите рачуна о квалитети него количини. Од виталног је значаја да знате које услуге сервис подржава.

ПриватеВПН има картицу на којој су приказане неке услуге које раде и олакшава вам гледање онога што желите да гледате, за само неколико секунди. Такође нуди 7-дневно суђење без ризика које је вероватно најједноставније суђење којем ћете се икада придружити тако да то тестирате и сами.

6. Земље у Азији користе ВПН далеко више него у Европи и Америци

Не само да азијске земље имају већу популацију од земаља у Европи и Америци, већ и државе имају много већи проценат корисника.

55% корисника у Индонезији, 43% корисника у Индији и 38% корисника на Тајланду сви су користили ВПН услуге у последњем месецу. У међувремену, у Европи, у којој живи много мање људи него у Индији, само 21% корисника је користило ВПН у последњих месец дана.

Наравно, није свака поједина особа на овој планети узела у обзир то, тако да се то у стварности може прилично разликовати, али било како било, различити подаци јасно показују да људи у Азији траже ВПН услуге за више.

7. Бесплатне ВПН услуге често нису ВПН услуге

Ово је једна од несретних чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали.

Виртуелна приватна мрежа = ВПН

Али шта ако ВПН није приватни? Да ли је то још увек ВПН или више ВН?

На вашем блогу често кажемо да када нешто није бесплатно, плаћате валутом приватности.

Када су у питању апликације које прикупљају податке, већина њих признаје да то раде, и да будемо праведни, у већини случајева то помаже свету да напредује. Те податке обрађује АИ, а не гледају их људи, тако да у већини случајева таква врста података не штети.

Али када ВПН услуга прикупља податке, то апсолутно није у реду. Цела сврха ВПН услуга је ваша заштита. А бесплатне ВПН услуге то не раде. Прикупљају податке и понекад их дају другим странама, а то је ризик.

Фејсбук-ова ВПН услуга која је створена после гашења била је савршен пример тога. Звали су се Онаво и прикупљали су податке око ваше употребе које је Фацебоок потом користио у рекламне сврхе.

ВПН услуге могу да вас сачувају, али ВПН услуга је на крају најслабија тачка сигурности када је у питању коришћење ВПН-а јер вас могу изложити.

ПриватеВПН? Долази са 7-дневним пробама без ризика, тако да можете видети предности од тога, а затим претплата која не нуди 3.000 сервера, али која је фокусирана на квалитет, нудећи вам свеједно 100+ сервера, са тим сервери који раде са услугама које желите да користите о којима ми причамо о свима на нашем блогу, уместо да нуде сервере који немају никакву вредност што се тиче забаве.

8. Ако сте корисник Интернета, ВПН ће убрзати ваш Интернет!

У већини случајева ВПН заправо неће убрзати ваш интернет.

Добар онај неће га успорити много, али неће га убрзати.

Осим ако нисте корисник интернета.

У тим случајевима ће.

Видите, већина интернет провајдера примењује ову ствар која се зове „интернет претицање“ да би умањили „загушења интернета“. Значи да ваш Интернет провајдер успорава, тако да други људи имају бољи интернет.

И то је некако смијешно, али већина земаља нема законе који би га зауставили и зато је добро знати да ВПН може спријечити то питање. Можда је испробајте пре преласка на другог провајдера.

9. Питања локације ВПН-а

Свака земља има своје законе и праксе. А у зависности од тих закона, можда или нема смисла користити ВПН из тог региона.

Када бирате ВПН, обавезно истражите законе о приватности у земљи. Искрено, то се често своди на трупце. Дневници су оно што вас може изложити ако ВПН компанија похрани било шта на вас. Изузетно је важно да се то учини. У прошлости се дешавало да ВПН компаније које су требале да заштите, излажу, уз помоћ трупаца за које су тврдиле да не складиште.

ПриватеВПН? Могли бисмо вам рећи да не чувамо записнике. Али исто су учиниле и компаније које су рекле да нису, али јесу. Оно што вам можемо рећи је да смо шведска компанија, а Шведска има неке од најстрожих закона о приватности и уопште, чак и ако желимо да похранимо записнике у вашу употребу, не можемо.

10. ВПН услуге се не подржавају на многим платформама

Ово је једна од изненађујућих чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали и због које је већина људи разочарана.

ВПН услуге раде на иПхонеима, иПадима, Андроид уређајима, Фире ТВ уређајима, мацОС-у, Линуку и Виндовс уређајима, али не раде налик ПС4, Ксбок или било којој другој конзоли нити на Аппле ТВ, Року, Цхромецаст и већину Смарт ТВ-ова. Зашто? Како ове платформе уопште не подржавају ВПН услуге.

Раствор? Да инсталирате ВПН са на свој рутер који покривамо на нашој веб локацији.

То је било 10 изненађујућих чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали и о којима бисте можда бринули

Много сличних постова на Интернету покрива ствари које често не занимају људе.

Ових 10 изненађујућих чињеница о ВПН услугама које вероватно нисте знали? Вероватно ће вам се сматрати корисним, а ако никада раније нисте испробали ВПН, можда ће вам то бити и разлог.

Ако је то случај, не заборавите на наше 7-дневно суђење без ризика нити у нашем блогу потражите водиче о томе како деблокирати ДАЗН, Хулу, Хотстар и многе друге платформе које би у вашој земљи тренутно могле бити блокиране или ограничене..

Написао Михаел Смолски.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me