Sådan installeres en VPN på en router (+ fordele og ulemper)

Sådan installeres en VPN på en router (+ fordele og ulemper)

Af Michael Smolski, 2019-09-26 09:52:04 i Guides


Hvis du nogensinde har haft et problem med at bruge en bestemt underholdningsplatform med en VPN, fordi den enhed, du ønskede at bruge, ikke understøttede VPN-tjenester, er den gode nyhed, at du kan løse dette problem, hvis du installerer en VPN på en router.

Den ikke så gode nyhed? At der er nogle klare ulemper ved at installere en VPN på en router. Vi taler igennem, før vi går igennem, hvordan man installerer en VPN på en router, som ikke er så kompliceret, men alligevel har tendens til at skyldes, at de fleste guider om dette emne fortæller dig at konfigurere din router, men ikke leder dig igennem trinene for, hvordan du gør det.

Nogle fordele ved en VPN på en router

 • Du er ikke begrænset til platforme, der understøtter VPN-tjenester. Det betyder, at du kan fjerne blokering af Hulu, DAZN, American Netflix eller hvad du end vil fjerne blokeringen (vi leverer alle disse guider (og mere) på vores blog) på enheder, der normalt ikke understøtter det, såsom Apple TV, Chromecast, Roku , eller bare dit gennemsnitlige smarte tv.
 • Du kan beskytte hele dit hjem / kontor ved at sikre dit hele netværk med en IP-ændring og med kryptering.
 • Beskyttelse af alle enheder. PrivateVPN tilbyder support til op til 6 enheder på samme tid, hvilket er nok til næsten alle, men hvis du forbinder en VPN til en router og har 7 enheder, fungerer alle disse enheder som en router tæller som kun en forbindelse.

Nogle ulemper ved en VPN på en router

 • Du er tilsluttet den samme placering på alle enheder. Hvis du installerer en VPN på en router for at se Hulu uden for USA på dit Apple TV, som ikke understøtter VPN-tjenester, vil enhver enhed, du bruger, være i USA. Det betyder, at nogen, der ønsker at se Power sæson 6, når de er i England, ikke kan se den, mens den er tilsluttet dette netværk.
 • Forbindelsen er meget langsommere. Jo router af dårligere kvalitet, jo mere vil dette være et problem.
 • Smerter ved opsætning. Dette skyldes hovedsageligt, hvor upraktiske routere er designet til de fleste brugere. Det er dog ikke så svært at installere en VPN på en router. Det er bare, at det er svært sammenlignet med hvor let det er at tænde for PrivateVPN i vores app.
 • Ikke så sikker som en VPN på din enhed. Når du er tilsluttet en VPN på en router, er hele dit netværk samlet set sikkert. Nå, næsten sikkert. Mennesker, der er forbundet til dit netværk, de har evnen til at opfange nogle af disse data, da din enhed ikke er direkte forbundet til en VPN.

Den bedste løsning til at undgå problemer med at bruge en VPN på en router?

Hent to routere.

Ved at forbinde en router til en router kan hovedforbindelsen være uden en VPN, i mellemtiden den sekundære, med en VPN.

På den måde kan du have friheden til at vælge, om du er tilsluttet en VPN på en router eller ej. Frihed, som du også har med kun en router, bortset fra at have to routere gør processen med at skifte et spørgsmål om sekunder i stedet for minutter.

Sådan installeres en VPN på en router

Routere er forbedret enormt med årene og er langt enklere at bruge i dag end for 10 år siden. Med det sagt, bortset fra Amplifi (som ikke understøtter VPN'er i øjeblikket) routere, er der ikke nogen indstillinger, der er super praktiske at bruge, så det er stadig ikke så enkelt som det kunne være, og mange af trinnene vil variere.

For at gøre det lettere for dig vil vi lede dig gennem, hvordan du installerer en VPN på en router med de mest universelle trin, mens vi linker til mere specifikke guider, vi har på vores websteder, der vil indeholde de specifikke indstillinger og ekstra stykke information, som du har muligvis ikke brug for.

1. For at installere en VPN på en router skal du først logge ind på din router

Baseret på det faktum, at de fleste husholdninger har adgangskoder til fabriksrouter, er det sikkert at antage, at de fleste mennesker aldrig har logget ind på deres routere forud.

Hvis dette er din første gang nogensinde, skal du kigge rundt i alle dine indstillinger, da fabriksindstillinger ofte ikke justeres for den bedste ydelse til dine specifikke behov, som kan påvirke ydeevnen, ikke til din fordel.

Hvordan logger du ind i din router? Du har brug for din IP-adresse. Du kan finde det på et klistermærke på din router, eller du kan bare gå til privatevpn.com, hvor din IP-adresse vises øverst - forudsat at du ikke har forbindelse til en VPN på dette givne tidspunkt. Bare kopier det og indsæt det derefter i din webbrowser. Når du har gjort det, skal du logge ind. Din adgangskode skal være på din routers klistermærke.

Hvis du har problemer med at logge ind, kan du prøve at bruge din nuværende netværksadgangskode eller på anden måde nulstille din router til fabriksindstillinger og derefter prøve at bruge adgangskoden på routerens klistermærke.

2. Installer en VPN på en router med disse enkle trin

Det største problem med guider om, hvordan man installerer en VPN på en router, er, at de faktisk ikke fortæller dig, hvordan du gør det. Når alt kommer til alt er der en masse forskellige routere derude, men de fleste af installationsaspekterne ligner hinanden meget, og vi vil dække dem nedenfor.

 1. Find VPN-sektionen i din router. Hvis du ikke kan, kan du muligvis ikke installere en VPN på en router, du i øjeblikket ejer.
 2. Udfyld dine VPN-loginoplysninger. Du bliver også nødt til at give nogle flere detaljer, som vi dækker i vores tilstand dybdegående guider omkring visse routere.
 3. Hent PrivateVPN-certifikatet og upload det. Det er som at installere et certifikat på et websted.
 4. Angiv detaljerne for den server, du vil oprette forbindelse til. På grund af det faktum, at du ikke bruger en VPN-tjeneste direkte, skal du gøre det manuelt. Gå til vores serverliste, og vælg den server, du vil oprette forbindelse til, og angiv dem i din router.

Det er ikke alt, hvad du skal gøre, og ordren kan variere, men det er her, der kommer mere dybdegående guider ind, der ikke kun dækker OpenVPN, men også godt som PPTP og platforme som tomat.

Hvorfor en VPN på en router ikke er nok til underholdning

Vi nævnte, at en af ​​ulemperne eller negativerne ved at installere en VPN på en router er hastighed, som du måske eller måske ikke har problemer med, afhængigt af din router.

For så vidt angår underholdning, er det større problem, hvilke tjenester VPN, du bruger, fungerer med.

Se, det er ikke så simpelt som at oprette forbindelse til en amerikansk server og se amerikanske Netflix. Vi ønsker, at det var som da det ville være muligt at fjerne blokering af hver eneste tjeneste i verden med et klik på en knap.

For at få adgang til American Netflix har du dog brug for en server, der understøtter American Netflix. Samme for BBC iPlayer, ESPN +, Hotstar og næsten alle andre tjenester derude.

Hvorfor? Da virksomheder, der ikke har rettigheder til at vise indhold overalt, skal gøre en indsats for at forhindre folk fra de steder, hvor de ikke kan vise indhold, i at få adgang til dette indhold. Som et resultat fungerer mange VPN-servere ofte ikke med underholdningsplatforme.

Det er noget, du har brug for at vide, hvis du vil installere en VPN på en router.

Og det er også noget, som PrivateVPN takler ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Færre servere, men flere servere, der fungerer. Resultatet? De mest Netflix-regioner, der understøttes på markedet, samt support til alle større underholdningsplatforme, som du kan læse alt om på vores side.

Du kan prøve det selv med vores 7-dages risikofri prøve. Opret bare en konto, så er du god til at gå.

Sådan installeres en VPN på en router

Installation af en VPN på en router har sine fordele og ulemper, men for dem, der har brug for at installere en VPN på en router, er det muligt, hvis du har en router, der understøtter VPN-tjenester.

Fandt dette nyttigt? Sørg for at tjekke vores blog for andre nyttige guider, hvad enten det er sikkerhed eller underholdning.

Skrevet af Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me