Saker att veta innan du använder en VPN-tjänst under 2018

Saker att veta innan du använder en VPN-tjänst under 2018

Av Michael Smolski, 2018-03-01 14:01:15 i VPN-tjänst


Du registrerar dig. Du installerar det. Naturligtvis sätter du på den. BOM. Du är säker. Du är fri. Det är inte alltid fallet. Du är inte alltid fri, och du är säkerligen inte alltid säker. Det finns några saker att veta innan du använder ett VPN annars kan du missa säkerheten. Oavsett om det beror på din brist på kunskap eller på grund av det företag du använder.

Om du verkligen vill vara säker måste du använda det hela tiden

Vissa använder en VPN bara för att ansluta till exempelvis en amerikansk server för att titta på deras favoritprogram som finns där men inte i Storbritannien. När det gäller säkerhet använder vissa människor det för att hålla sig säker i Starbucks.

Men det finns denna missuppfattning att om du bara använder ett VPN när du behöver det, kommer du att ha det bra. Det är inte sanningen. Att slå på ditt VPN för att betala för något och dölja din information är bra, men PrivateVPN: er 256-bitars kryptering med 2048-bitars DH-nyckel som skulle ta biljoner dollar att knäcka är inte till någon nytta för dig om du stänger av ditt VPN när du är i Starbucks när du betalar den betalningen. Någon kan använda enkel programvara för att ta reda på dina lösenord bara för att du är i samma nätverk. Det kan vara lösenordet för din PayPal. Kryptering är bra, men när du är av med det sätter du det du krypterade i fara.

Detta är en av de viktigaste sakerna att veta innan du använder ett VPN.

Om du öppnar din PrivateVPN-klient och trycker på Avancerad följd av ANSLUTNINGSVAKT, du kommer att se en massa alternativ. Dessa är där för att skydda all information från att läcka i en osannolik händelse att din VPN kommer att sluta fungera.

Var försiktig eftersom inte alla företag ger den säkerhet som en VPN ska

Huvudsyftet med ett virtuellt privat nätverk är att det ska vara privat. Många företag klarar sig inte av det. Detta händer särskilt med gratis VPN-företag. De tenderar att göra sina vinster genom att sälja kunddata. Att använda ett VPN är tänkt att ge dig säkerhet. Du är den enda personen som ska veta vad du gör. Ändå är det inte alltid så.

Onavo är ett företag som ägs av Facebook som erbjuder en VPN-tjänst som är gratis. Men den tjänsten kan också "samla in din mobila datatrafik.”Detta” hjälper oss att förbättra och driva Onavo-tjänsten genom att analysera din användning av webbplatser, appar och data. Eftersom vi är en del av Facebook, använder vi också den här informationen för att förbättra Facebook-produkter och -tjänster, få insikter om de produkter och tjänster som människor värderar och bygga bättre upplevelser.

Det är allt som en riktig VPN inte gör. Visst, kanske är du skyddad på något sätt men data samlas fortfarande om dig och sedan används de. Det är inte vad en VPN är tänkt att göra. Det är avsett att förhindra exakt det genom att kryptera dina data så att ingen kan komma åt dem.

Inte alla företag bryr sig verkligen om din säkerhet. Detta är en av sakerna att veta innan du använder ett VPN. Var försiktig. Speciellt med gratis VPN-tjänster.

På grund av svensk integritetslagstiftning finns det inga trafikloggar som lagras för att kunna gripas av regeringar. På PrivateVPN vet vi inte vad du gör. Och uppriktigt sagt vill vi inte göra det.

En VPN bromsar inte din Internet

Detta är en av de saker du bör veta innan du använder ett VPN som folk tror att de vet. Många antar att en VPN saktar ner ditt internet. Inte sant. Låt oss faktiskt omformulera detta. En bra VPN-tjänst gör det inte.

Nu kommer naturligtvis en VPN aldrig att öka hastigheten på din anslutning. Det går inte snabbare än ditt nuvarande internet. Men samtidigt, om din internetleverantör använder hastighetsgasreglage, kan du faktiskt uppleva snabbare hastigheter när du är ansluten till ett VPN.

Annars beror det mest på naturligtvis hur många servrar ett företag har men också på latens. Latency är den tid det tar för ett paket med data att komma från din enhet till serverplatsen för ditt VPN. Ju längre en server kommer från dig, desto långsammare är anslutningen.

Det är därför internetkapaciteten som du köper av din VPN-tjänst är viktig. PrivateVPN köper sin internetkapacitet direkt från leverantören av IP-transitering snarare än från ett värdföretag som de flesta företag gör (vilket vi gör till viss del) vilket resulterar i högre latens och därmed långsammare anslutningar.

En bra VPN-tjänst saktar inte ner din internet, men den gör det inte heller snabbare än ditt nuvarande internet såvida inte din internetleverantör är involverad i snabbregistrering.

Här är en bild av tester gjorda på speedtest.net.

Den högre nedladdningshastigheten är utan VPN på, men den är högre med bara 3 MB. Det är nästan ingen skillnad alls.

Det här är saker att veta innan du använder ett VPN

Säkerhet tillhandahålls inte alltid. Det måste också vara konstant för att fungera. Och om du använder rätt tjänst kommer det inte att sakta ner ditt internet.

Vår tjänst? Var själv domaren. Du har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti när du registrerar dig. Klicka på knappen Köp så är det en 3-stegs registreringsprocess. Efter det Ladda ner vår klient genom att gå till botten på vår sida och klicka på Ladda ner, installera den, öppna den och du är bra att gå.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me