Kommer Disney Plus till Australien 2019 (Och vad man ska göra tills det gör)

Kommer Disney Plus till Australien 2019 (Och vad man ska göra tills det gör)

Av Michael Smolski, 2019-08-26 14:04:00 i Entertainment


Hörde på Disney Plus och blev upphetsad? Det är svårt att inte göra det. Speciellt med tanke på att Disney just tillkännagav ett avtal på 12,99 dollar för Disney +, Hulu och ESPN + med början den 12 november. Förutom att Hulu inte är i Australien, inte heller är Disney Plus, vilket är frågan om Disney Plus kommer till Australien 2019 eller alls och vad du kan göra för tillfället.

Att svara är Disney plus kommer till Australien 2019...

Det är inte. Inte 2019.

Nu finns det inte tillräckligt med information om Disney Plus-utgåvor just nu, och vi kommer säkert inte att skapa spekulationer, men om vi ska titta på vad folk på Disney har sagt baserat på Disneys drag under de senaste åren , kan du lätt anta att Disney Plus kommer till Australien någon gång i framtiden.

Även om det säkert inte är först i raden.

Kanada och Storbritannien kommer mer än troligt att vara målmarknaderna först efter USA.

Du kanske tänker att om Hulu aldrig kom till Australien eller någon annanstans minus Japan för den delen, hur kommer Disney + att göra det.

Och för att svara på det måste vi dyka in i dessa plattformers strategier tillsammans med deras begränsningar.

Hulu? Det riktade mot den enorma amerikanska marknaden genom att tillhandahålla kvalitet över kvantitet som vi gör här. Som ett resultat kunde Hulu tillhandahålla toppshower en dag efter att de sänts, men kunde bara göra det i USA.

Varför? Som rätt till innehåll kostar. Och ju fler länder du vill visa något i, desto mer kostar det.

Det är därför Hulu och många andra plattformar som DAZN aldrig kom till Australien.

Disney Plus? Den äger allt sitt innehåll. Som allt. Det äger Marvel, det äger liksom 21st Century Fox med 20th Century Fox, National Geographic, Fox, samtidigt som det äger Lucasfilm. Och naturligtvis äger Disney Disney.

Det ger Disney alla rättigheter till deras innehåll över hela världen. Om du undrade att Disney Plus kommer till Australien och hade tvivel, var det anledningen till varför du inte borde göra det. Disney Plus kommer inte att ha några rättighetsproblem relaterade till att behöva betala för mycket för innehåll i andra länder. Därför kan det i teorin lanseras i Australien när det är redo att göra det.

Så varför kommer inte Disney Plus direkt till Australien??

Eftersom Disney vill fokusera sina ansträngningar på att vara så framgångsrika i USA som möjligt som det är avgörande för Disney Plus framtid. Men också för att Disney har avtal tecknade med andra länder.

Om Disney ägde allt sitt innehåll utan att ha en streamingplattform skulle det gå miste om hundratals miljoner per år från strömningsrättigheter. Det var därför som Disney under mycket lång tid undertecknade kontrakt med liknande som Netflix och många andra. Det gav dessa plattformar en förmåga att titta på sådana som Disney- eller Marvel-filmer och samtidigt göra Disney mycket pengar.

Innan Disney Plus kommer till Australien måste alla kontrakt som rör allt innehåll som Disney äger löpa ut. När de väl alla gör det, öppnar det dörrar för Disney att lanseras i Australien, förutsatt att deras amerikanska lansering går som planerat.

Med det sagt, även om Disney Plus kanske för närvarande inte finns i Australien, finns det ett sätt att få det att fungera oavsett.

Och åh, nämnde vi att Disney nu också äger Hulu? Det är därför de kommer att erbjuda ett Disney + Hulu + ESPN + -paket.

Kan du förvänta dig att Hulu kommer till Australien om Disney äger det?

Med Hulus ursprungliga strategi, nej.

Med Disneys strategi? Mer troligt än någonsin.

Kanske inte så snabbt som Disney Plus, men det finns en större chans att det händer än någonsin tidigare.

Hur man får Disney Plus i Australien innan det officiellt kommer ut

Disney Plus i Australien? Det kanske kommer att vara i slutet av 2019 eller i mitten av 2020. Tills Disney tillkännager ett officiellt lanseringsdatum kommer allt att bli bara spekulation.

Men om du lurar Disney Plus att tro att du är i USA kommer du att kunna titta på Disney Plus direkt, oavsett var du är.

Hur gör man det? Genom att använda ett VPN. En VPN som fungerar med Disney Plus.

Gilla vår PrivateVPN-tjänst, som du kan prova riskfritt. Registrera dig bara, anslut till rätt server så kommer du att kunna använda Disney Plus i Australien. Förutsatt att Disney Plus är ute i USA vid den tidpunkt då du läser detta. Det är för närvarande inte.

Men om du är här och Disney Plus inte är ute än, hjälper PrivateVPN att blockera Hulu, DAZN, Netflix och Amazon Prime, bara för att nämna några.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me