Hur man tittar på BBC iPlayer utomlands

Hur man tittar på BBC iPlayer utomlands

Av Michael Smolski, 2019-10-04 18:09:15 i Guider


Om du någonsin försökt se BBC iPlayer utomlands, fick du meddelandet som säger: "Detta innehåll är inte tillgängligt för närvarande."

BBC hävdar att skälet bakom det är att du måste betala en TV-licens i Storbritannien. Men vad händer om du bara reser och betalar en TV-licens i Storbritannien? I den här guiden går vi igenom hur man tittar på BBC iPlayer utomlands oavsett om det är på din Android-, Apple-, Windows-, Amazon- eller Fire TV-enheter, med en metod som används av över 61 miljoner människor över hela världen enligt BBC själva.

Vad behöver du göra för att se BBC iPlayer utomlands? Du måste lura BBC iPlayer att tro att du är i Storbritannien.

Dålig BBC för att titta på BBC iPlayer utomlands

Det enda skälet till att BBC iPlayer för närvarande inte fungerar utomlands är att BBC inte har rätten att visa det mesta av sitt innehåll utomlands. När allt kommer omkring, varför betala miljontals mer för att visa innehåll i andra länder när du målriktar den brittiska publiken?

Eftersom BBC inte har rätten att visa mest innehåll måste den geo-blockera deras iPlayer precis som alla andra plattformar som DAZN, Hulu och till och med Netflix redan gör.

Om du får BBC iPlayer att tro att du är i Storbritannien kommer det inte att ge ett geo-block på plats, och därmed kommer du att kunna se BBC iPlayer utomlands.

Hur gör man det?

Genom att använda ett VPN.

VPN-tjänster låter dig ändra din plats, praktiskt taget.

Ladda ner PrivateVPN, anslut till en UK-server och du är praktiskt taget i Storbritannien.

Är det då?

Inte riktigt. Det är några saker du måste se upp för om du vill titta på BBC iPlayer utomlands med hjälp av en VPN.

 1. VPN måste ha brittiska servrar. Det gör PrivateVPN, och det gör också en massa andra premiumtjänster. Det är inte fallet med gratistjänster om det är vad du hoppades på. (PrivateVPN erbjuder en 7-dagars riskfri prövning men du behöver inte ens ge ett kort för.)
 2. VPN-servern måste stödja BBC iPlayer. Detta är den viktigaste delen om du vill titta på BBC iPlayer utomlands. Om du använder en VPN som inte stöder BBC iPlayer eller fel server som är i Storbritannien men inte fungerar med BBC iPlayer fungerar det inte.

PriavteVPN? Det erbjuder ett gäng BBC iPlayer-servrar genom att tillhandahålla färre servrar än för mycket konkurrens men fokuserar istället på underhållningstjänster. När allt kommer omkring använder 51% av kunderna VPN-tjänster för underhållning.

Om du vill titta på BBC iPlayer utomlands måste du se till att tjänsten du använder stöder den. De flesta inte. Det beror på att plattformar som BBC iPlayer inte bara placerar geo-block på innehåll. De förhindrar också att VPN-tjänster fungerar eftersom de har det. Annars kan de få problem med att visa innehåll i länder där de inte kan visa det eftersom de inte har rättigheter där.

Är det så om du vill titta på BBC iPlayer utomlands?

Inte riktigt.

Du behöver också ett BBC iPlayer-konto för att se BBC iPlayer utomlands.

Det är gratis att skapa även om du måste ange om du betalar brittisk TV-licens.

Slutligen måste du ladda ner BBC-appen på några av dina enheter om du inte vill titta i webbläsaren, eller om du är på liknande sätt som Amazon Fire TV Stick.

Hur man tittar på BBC iPlayer utomlands på Android-enheter

För att kunna ladda ner BBC iPlayer-appen måste du ändra platsen för din Google Play Store för att vara i Storbritannien.

 • För att göra det, anslut till en brittisk server med hjälp av PrivateVPN och öppna sedan din Play Store.
 • Tryck på 3 staplar längst upp till vänster på skärmen.
 • Om du är ansluten till en brittisk IP med PrivateVPN, visar Google Play-butiken ett alternativ till Byt till Storbritannien Play Store.
 • Du måste uppdatera din betalningsmetod för att göra det. Lägg till ett nytt kort för det.

Du kan använda din huvudadress för det mesta av detta, men du måste använda a Storbritanniens postnummer och postort, och för det använder du en brittisk adressgenerator som du kan hitta på Google.

Alternativt kan du söka efter BBC iPlayer-appen för Android på Google och installera den därifrån. Se dock till att webbplatsen du använder är pålitlig.

Eller ... titta bara från din webbläsare genom att välja "Skrivbordssida."

Hur man tittar på BBC iPlayer utomlands på Apple-enheter

På dina Apple-enheter, oavsett om iPhone eller iPad, måste du skapa ett nytt iCloud-konto. Om du skulle ändra din region med ditt nuvarande konto skulle du bara förlora allt så gör inte det.

Hur gör du det?

 1. Logga ut från ditt iCloud-konto i dina inställningar.
 2. Skapa ett nytt konto med din plats inställd i Storbritannien.
 3. Ladda ner BBC iPlayer-appen.

Naturligtvis, efter att du har laddat ner BBC iPlayer-appen, kan du alltid logga in på ditt gamla konto och BBC iPlayer-appen kommer att stanna kvar.

Hur man tittar på BBC iPlayer utomlands på din TV

Om du vill titta på BBC iPlayer utomlands på din TV, är det där det blir lite komplicerat.

De flesta TV-apparater och plattformar som fungerar med TV-apparater som Apple TV, Chromecast och Roku stöder inte VPN-tjänster.

Som ett resultat är det ganska svårt att titta på BBC iPlayer utomlands på en TV. Vad kan du göra? Det finns tre alternativ:

 1. Skaffa en smart-tv med Android.
 2. Skaffa en Amazon Fire TV-stick.
 3. Installera ett VPN på en router.

Alternativ 2 är det mest praktiska eftersom det är överkomligt, fungerar med alla TV-apparater och det snabbaste.

Om du inte kan få en Amazon-TV eller en smart-TV är installation av en VPN på en router ett alternativ som vi täcker på vår webbplats. Det kommer dock att bromsa din anslutning mycket och är inte lika snabb att konfigurera.

Valet är ditt.

PrivateVPN Won't Just Let You Watch BBC iPlayer utomlands

Oavsett om du vill titta på amerikanska Netflix, Hulu, DAZN eller HBO, stöder PrivateVPN alla de populäraste plattformarna på marknaden.

Du hittar guider för att låsa upp alla huvudplattformar på vår blogg, och du kan prova dem med vår 7-dagars riskfria testversion.

Om du har några problem, se till att kontakta oss på [email protected] eller på annat sätt på Instagram: @privatevpn_ där vi täcker användbara säkerhetstips, publicerar underhållningsinnehåll och svar på dina frågor.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me