Hur man kan vara säker på offentliga datorer 2018

Hur man kan vara säker på offentliga datorer 2018

Av Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 i Business
Du vet inte vad som står på det. Det är det största problemet när det gäller offentliga datorer. Det är svårt att hålla sig säker på offentliga datorer om du inte vet vilken typ av dold programvara som finns på dem. Om du träffar någon kan du i allmänhet berätta hur de är. Du kan känna deras vibber. Med en dator vet du inte. Någon kan titta på alla åtgärder du vidtar. Någon kan ta dina lösenord. Kanske stjäl de dina konfidentiella dokument. Jag vet inte. Du vet inte. Och det är ett problem. Det är superlätt att lägga allt på en dator, och du skulle inte ens veta det. Råden skulle vara att inte använda dem, men det är inte alltid ett alternativ.


Så vad kan du göra för att hålla dig säker på offentliga datorer under 2018?

Hur man kan vara säker på offentliga datorer 2018

Begränsa användningen av dina onlinekonton

Om du vet att du måste skriva ut ett dokument använder du en USB-enhet istället för att använda ditt Google Drive-konto. Eller skapa ett dummy-konto med ett lösenord du aldrig använder. Se problemet är att de flesta av oss har samma lösenord för allt. Det krävs att någon ser ett lösenord för att förlora åtkomst till alla konton.

Men om du förbereder vad du behöver innan du går till ett bibliotek kommer du starkt att öka chansen att hålla dig säker på offentliga datorer.

Bra, men det är inte alltid möjligt. Ibland är det en nödsituation, och du behöver använda ett av dina konton. Det är när tvåstegsverifieringen är så viktig. Se till att ha den på. Se, någon kan ta ditt lösenord, men de kan inte ta din telefon som behövs för det andra lösenordet. Det kommer att öka dina chanser att hålla sig säkra.

Använd ett VPN

Att hålla lösenord är bra men om någon kan se din historia och var du besöker webbplatser kan det också vara farligt. Det är där kryptering kommer in. Det finns ett sätt att göra allt du gör på internet krypterat från regeringen, nätverksleverantörer och människorna i biblioteket själva.

Hur man kan vara säker på offentliga datorer 2018
Om du använder en VPN som är ett virtuellt privat nätverk, du krypterar dig själv till en punkt där allt du gör på nätet i själva verket gibberish till någon som försöker se den informationen. PrivateVPN har till exempel 256-bitars kryptering. Det skulle ta biljoner dollar att knäcka den typen av kryptering. Det är kanske därför den amerikanska regeringen använder den.

Det finns fortfarande andra hot som potentialen för att någon spelar in din skärm med dold programvara, men det är mycket osannolikt med tanke på att de flesta datorer i ett bibliotek inte är tillräckligt kraftfulla för att göra det.

Om du vill hålla dig säker på offentliga datorer är det viktigt att använda ett VPN. Så hur ställer du in det??

Det snabbaste sättet skulle vara att sätta installationsfilen på en USB-enhet och helt enkelt installera den från det. Men detta kanske eller kanske inte fungerar alls på en offentlig dator beroende på om information raderar sig från en dator när en dator har startats om och om du till och med kan installera någonting. Om du kan göra det så bra, om inte, försök att hålla dig till att inte använda några konton och inte söka efter innehåll som du inte vill att andra ska se.

  • Men om du kan installera och starta om en dator utan att ta bort information direkt, ladda ner PrivateVPN-klienten från vår nedladdningssida och lägg den på en USB-enhet. Om du inte bestämmer dig för att ladda ner den när du redan använder en offentlig dator.
  • Installera den.
  • Se sedan till att skapa ett konto på vår webbplats, även om du antagligen bör göra det innan du går till ett bibliotek. För att skapa ett konto trycker du på knappen Köp längst upp till höger på skärmen. Det är en 3-stegsprocess så du bör ha ett konto på nolltid alls.
  • När du har gjort ditt konto ska du ange informationen i PrivateVPN-klienten och ansluta till vilken server du önskar. Det är så du förblir krypterad. Vi erbjuder 56 olika serverplatser vilket innebär att om du ansluter till en amerikansk server i ett bibliotek i Irland kommer du att antas vara i USA av alla tjänster som du beslutar att använda.

Använd en krypterad USB-enhet

Hur man kan vara säker på offentliga datorer 2018
Vad händer om du har ett kontoutdrag på din USB-enhet och någon överför det från den enheten? Det är möjligt. En enkel programvara kan göra det. Tja, såvida det inte finns någon kryptering. Precis som kryptering som tillhandahålls av PrivateVPN hjälper människor på internet, så håller kryptering på enheter innehållet på enheterna säkert. Om du planerar att ta med din information på en enhet, se till att den är krypterad så att ingen kan kopiera innehållet i den.

Slutsats

Det är svårt att hålla sig säker på offentliga datorer. Ibland måste du dock använda dem och genom att implementera dessa saker kommer du att göra dig mer säker.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me