Hur man installerar ett VPN på en router (+ fördelar och nackdelar)

Hur man installerar ett VPN på en router (+ fördelar och nackdelar)

Av Michael Smolski, 2019-09-26 09:52:04 i Guider


Om du någonsin har haft problem med att använda en viss underhållningsplattform med ett VPN eftersom enheten du ville använda inte stöder VPN-tjänster, är den goda nyheten att du kan lösa problemet om du installerar en VPN på en router.

Inte så bra nyheter? Att det finns några tydliga nackdelar med att installera ett VPN på en router. Vi pratar igenom innan vi går igenom hur man installerar ett VPN på en router som inte är så komplicerad, men ändå tenderar att bero på det faktum att de flesta guider i det här ämnet berättar att du konfigurerar din router men inte leder dig igenom stegen för hur du gör det.

Några fördelar med ett VPN på en router

 • Du är inte begränsad till plattformar som stöder VPN-tjänster. Det innebär att du kan avblockera Hulu, DAZN, American Netflix eller vad du vill ta bort (vi erbjuder alla dessa guider (och mer) på vår blogg) på enheter som normalt inte stöder det som Apple TV, Chromecast, Roku , eller bara din genomsnittliga smarta TV.
 • Du kan skydda hela ditt hem / kontor genom att säkra hela nätverket med en IP-ändring och med kryptering.
 • Skydd av alla enheter. PrivateVPN erbjuder stöd för upp till 6 enheter samtidigt, vilket räcker för nästan alla, men om du ansluter ett VPN till en router och har 7 enheter fungerar alla dessa enheter som en router räknas som bara en anslutning.

Några nackdelar med ett VPN på en router

 • Du är ansluten till samma plats på alla enheter. Om du installerar en VPN på en router för att titta på Hulu utanför USA på din Apple TV, som inte stöder VPN-tjänster, kommer alla enheter du använder att vara i USA. Det betyder att någon som vill titta på Power säsong 6 i Storbritannien inte kan titta på den när den är ansluten till det nätverket.
 • Anslutningen är mycket långsammare. Ju sämre router, desto mer kommer det att vara en fråga.
 • Smärta att ställa in. Detta beror främst på hur opraktiska routrar är utformade för de flesta användare. Det är dock inte så svårt att installera ett VPN på en router. Det är bara att det är svårt jämfört med hur lätt det är att aktivera PrivateVPN i vår app.
 • Inte lika säker som ett VPN på din enhet. När du är ansluten till ett VPN på en router är hela nätverket totalt sett säkert. Tja, nästan säkert. Människor som är anslutna till ditt nätverk, de har förmågan att fånga upp vissa av dessa data eftersom din enhet inte är direkt ansluten till ett VPN.

Den bästa lösningen för att undvika problem med att använda ett VPN på en router?

Skaffa två routrar.

Genom att ansluta en router till en router kan huvudanslutningen vara utan VPN, under tiden den sekundära, med en VPN.

På så sätt kan du ha valfriheten över om du är ansluten till ett VPN på en router eller inte. Frihet som du också har med bara en router, förutom att ha två routrar gör att processen med att växla är bara några sekunder snarare än minuter.

Hur man installerar ett VPN på en router

Routrar har förbättrats enormt med åren och är mycket enklare att använda idag än för tio år sedan. Med det sagt, andra än Amplifi (som inte stöder VPN: er för tillfället) routrar, det finns inga alternativ som är superkompatibla att använda så det är fortfarande inte så enkelt som det kan vara och många av stegen kommer att skilja sig.

För att göra det enklare för dig kommer vi att leda dig genom hur du installerar en VPN på en router med de mest universella stegen, samtidigt som vi länkar till mer specifika guider som vi har på våra webbplatser som kommer att innehålla specifika inställningar och extra informationsbitar som du kanske eller kanske inte behöver.

1. För att installera ett VPN på en router måste du först logga in i din router

Baserat på det faktum att de flesta hushåll har lösenord för fabriksrouter är det säkert att anta att de flesta människor aldrig har loggat in på sina routrar innan.

Om det här är din första gång någonsin, bör du titta runt alla dina inställningar eftersom fabriksinställningar ofta inte justeras för bästa prestanda för dina specifika behov som kan påverka prestandan, inte till din fördel.

Hur loggar du in i din router? Du behöver din IP-adress. Du kan hitta den på ett klistermärke på din router, eller så kan du bara gå till privatevpn.com där din IP-adress kommer att ses på toppen - förutsatt att du inte är ansluten till ett VPN vid denna tidpunkt. Kopiera det bara och klistra sedan in det i din webbläsare. När du har gjort det loggar du in. Ditt lösenord bör finnas på din routers klistermärke.

Om du har problem med att logga in kan du prova att använda ditt nuvarande nätverkslösenord eller på annat sätt återställa routern till fabriksinställningar och sedan försöka använda lösenordet på routerns klistermärke.

2. Installera en VPN på en router med dessa enkla steg

Det största problemet med guider om hur man installerar ett VPN på en router är att de faktiskt inte säger hur man gör det. När allt kommer omkring finns det många olika routrar där ute, men de flesta av installationsaspekterna är väldigt lika varandra, och vi täcker dem nedan.

 1. Hitta VPN-avsnittet i din router. Om du inte kan kanske du inte kan installera ett VPN på en router som du för närvarande äger.
 2. Fyll i dina VPN-inloggningsuppgifter. Du måste också tillhandahålla några mer detaljer som vi täcker i våra läge djupgående guider runt vissa routrar.
 3. Ladda ner PrivateVPN-certifikatet och ladda upp det. Det är som att installera ett certifikat på en webbplats.
 4. Ange informationen för servern som du vill ansluta till. Eftersom du inte använder en VPN-tjänst direkt måste du göra det manuellt. Gå till vår serverlista och välj den server du vill ansluta till och ge dem i din router.

Det är inte allt du behöver göra, och beställningen kan skilja sig, men det är där som finns mer djupgående guider som inte bara täcker OpenVPN, utan också PPTP och plattformar som Tomato.

Varför en VPN på en router inte är tillräckligt för underhållning

Vi nämnde att ett av nackdelarna eller negativerna med att installera ett VPN på en router är hastighet som du kanske eller inte har problem med beroende på din router.

När det gäller underhållning är den större frågan vilka tjänster VPN du använder fungerar med.

Se, det är inte så enkelt som att ansluta till en amerikansk server och titta på amerikanska Netflix. Vi önskar att det var som då det skulle vara möjligt att avblockera varje enskild tjänst i världen med ett klick på en knapp.

För att få tillgång till American Netflix behöver du dock en server som stöder American Netflix. Samma för BBC iPlayer, ESPN +, Hotstar och nästan alla andra tjänster där ute.

Varför? Eftersom företag som inte har rätt att visa innehåll överallt måste göra ansträngningar för att förhindra att människor från platserna där de inte kan visa innehåll får tillgång till det innehållet. Som ett resultat fungerar många VPN-servrar ofta inte med underhållningsplattformar.

Det är något du behöver veta om du vill installera ett VPN på en router.

Och det är också något som PrivateVPN hanterar genom att fokusera på kvalitet över kvantitet. Färre servrar men fler servrar som fungerar. Resultatet? De flesta Netflix-regioner som stöds på marknaden samt support för alla större underhållningsplattformar som du kan läsa allt om på vår webbplats.

Du kan testa det själv med vår 7-dagars riskfria test. Skapa bara ett konto så går du bra.

Så här installerar du ett VPN på en router

Att installera ett VPN på en router har sina fördelar och nackdelar, men för de som behöver installera ett VPN på en router kan det göras förutsatt att du har en router som stöder VPN-tjänster.

Hittade du detta användbart? Se till att du tittar på vår blogg för andra användbara guider, vare sig det är säkerhet eller underhållning.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me