Hur du skyddar din integritet online (datorer + telefoner)

Hur du skyddar din integritet online (datorer + telefoner)

Av Michael Smolski, 2019-04-26 17:01:16 i Business


Sanningen är att det är omöjligt att helt skydda din integritet online eftersom du inte behöver ha en online-närvaro i första hand. Allt som krävs är en läcka i ett företag som du har ett konto med och ur ingenstans dina lösenord, eller personlig information kan utsättas. Med det sagt finns det mycket som kan göras för att skydda din integritet online eftersom du kanske aldrig är helt skyddad, men du kan eliminera några betydande hot som kommer att riskera din integritet.

Använd bra lösenord

Att göra komplicerade lösenord gör livet svårt. Att skapa unika lösenord för varje webbplats du registrerar dig gör livet ännu svårare. Men 86% av lösenorden finns redan i en databas som hackare har tillgång till. Anledningen till att antalet är så högt? Eftersom det är vettigt att skapa ett mer avancerat lösenord, går det tillbaka till komplicerade lösenord som gör livet svårare.

Ett statistikdiagram visar att 2 av 5 personer 2014 hade antingen ett lösenord stulet, konto hackat in eller fått ett meddelande om någon som har åtkomst till eller försökt få åtkomst till sitt konto från en misstänkt plats. Och det är vettigt med tanke på att 21% av människor använder lösenord som är över 10 år.

Om du vill skydda din integritet online måste du komma med olika lösenord för olika webbplatser. Det gör det mycket enklare att skydda din integritet som annars om någon bara har ett lösenord, det gör livet för en hacker mycket enklare.

Jag personligen skapar mina lösenord genom att kombinera namnen på vissa objekt i mitt hus. Chansen att någon kommer med en slumpmässig lösning för det är mycket smal.

Endast åtkomst till HTTPS-webbplatser

HTTPS-webbplatser är säkra versioner av webbplatser. HTTP-versioner är de icke-säkra versionerna. De flesta webbplatser som inte skulle vara säkra är till exempel strömmande webbplatser som visar innehåll som de inte får visa eller som erbjuder appar / programvara som du normalt skulle behöva betala för. Om du verkligen måste använda en HTTP-webbplats och vill skydda din integritet på nätet, är det viktigt att du inte lägger in några lösenord eller information som du inte vill att någon ska ha tillgång till, eftersom den informationen enkelt kan samlas in av webbplatsägare.

Använd endast programvara

Att du litar på

Detta gäller också appar på dina mobila enheter, men ännu mer för stationära enheter eftersom Windows-liknande är en otrolig öppen plattform vilket innebär att du kan ladda ner stort sett allt utan begränsningar.

I den här aspekten, på mobila enheter, föreslår vi att du laddar ner från officiella butiker som appar i Google Play Store är ganska väl kontrollerade kontra om du laddar ner .APK-filen.

Så långt som stationära datorer, gör din forskning först. Särskilt när något är gratis. Vi säger ofta att när något är gratis betalar du ofta med integritetsvalutan.

Använd ett VPN

Detta är den viktigaste aspekten att titta på om du vill skydda din integritet online eftersom du kan ha bra lösenord om du är på fel plats, men någon kan fånga dessa lösenord.

Och du gör den processen extremt lätt för någon. Allt som krävs är att du och någon annan ska vara anslutna till samma offentliga Wi-Fi. Oavsett om det är på en buss, i Starbucks eller på en flygplats.

En VPN kan kryptera vad du gör på internet så att ingen kan fånga upp när du tar emot eller skickar data.

PrivateVPN erbjuder 2048-bitars kryptering med AES-256, den högsta krypteringsnivån på marknaden, men kommer också med sådana som Killswitch, DNS Leak Protection, IPv6 Leak Protection och Application Guard som kommer att förhindra att eventuella läckor inträffar, vilket helt kommer att skydda din integritet online i aspekter där VPN-tjänster kan skydda dig.

PrivateVPN kommer också med Stealth VPN, vilket är viktigt om du bor i länder med censur. Se, ett VPN kan upptäckas som ett VPN, och Kina kan bara blockera vem som helst från att använda internet medan du är ansluten till ett standard VPN, medan Stealth VPN tillåter en VPN att smälta in och därmed låta dig kringgå censur och ännu viktigare, gör att du kan vara säker på internet.

En stor fördel med att använda ett VPN är att vissa VPN-tjänster också låser upp stora möjligheter när det gäller att titta på innehåll. Till exempel fungerar Hulu inte utanför USA, men med PrivateVPN kan du få Hulu att arbeta i Storbritannien och någon annanstans för den delen.

Så här kan du skydda din integritet online

Att vara helt skyddad på internet så långt som integritet, oavsett om det är en dator eller en telefon är nästan omöjligt, med detta sagt kommer detta inlägg om hur du skyddar din integritet online minimeras hotet om att inte skyddas på internet till ett minimum.

Vill du ha fler tips om ämnet för hur du skyddar din integritet online, oavsett om det sker via ett inlägg som detta, ett inlägg om huruvida det är gratis Wi-Fi-säkert eller om hur du kan blockera underhållning i ditt land? Se till att kolla in vår blogg för det!

Skrivet av Michael Smolski.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 6

map