Finns integriteten fortfarande på Internet 2018?

Finns integriteten fortfarande på Internet 2018?

Av PrivateVPN, 2018-05-03 16:05:22 i Business


"Finns integritet fortfarande på internet 2018?" Detta är en fråga som kommer att ställas mycket i år. Låt oss ge en kort tidslinje för internet och integritet 2018 hittills. Kina försökte förbjuda alla VPN-tjänster från början av februari i år. Strax innan det hände 2018 införde Ryssland en lag som instruerade VPN-företag att förbjuda vissa webbplatser från användare i Ryssland. Om du inte vet vad en VPN är är ett VPN ett virtuellt privat nätverk som tillåter människor att ha frihet på internet. Men det största evenemanget i år? Facebook. Eller mer så avslöjandet av det faktum att Facebook utsatte uppgifterna från 87 miljoner användare.

Så existerar integritet fortfarande på internet 2018? Ja och nej. Det beror på vad du kommer åt och var du är ansluten till internet.

Finns integriteten fortfarande på Internet 2018 när det gäller stora plattformar som Facebook?

Vet du varför Facebook är ett så bra verktyg för marknadsföring? Som när du sätter på en TV kan du vara mormor eller vara ett 7-årigt barn. Du kanske letar efter att köpa en bil, eller kanske du vill köpa en cykel. En TV-annons är mestadels ett lotteri. Visst, du kan något förutsäga en viss typ av publik baserat på vad som är på, men annat än så har du ingen kontroll.

Facebook är bra för marknadsföring eftersom du kan nå de människor du vill nå. Inga lotterier som med TV-annonser inblandade. Hur kan man nå en exakt publik? Tja, man behöver helt enkelt veta vad någon vill basera sig på vad en person gör. Facebook vet vem som vill vad. Och det gör det bra för marknadsföring. Men din integritet lider på grund av detta eftersom data behövs för att veta vad som vill ha.

Men detta har varit ett problem i många år. Och inte bara på Facebook.

Stora sociala medieplattformar behöver massor av pengar för att köra. Vet du hur mycket det kostar att låta hundratals miljoner användare använda en tjänst på en gång? Och vi pratar bara om servrar här. Tänk inte på utvecklarna, kundservicen och de människor som kontrollerar om innehållet uppfyller riktlinjerna. Åh, och då måste ett företag tjäna pengar också eftersom det är ett mål för företag i slutet av dagen. Om du erbjuder en gratis tjänst och vill ha allt detta måste du ha annonser. Oavsett vilken stor tjänst du använder, förvänta dig att din information kommer att tas och sedan användas för annonser.

Finns det fortfarande sekretess på internet 2018 när det gäller sociala medier? Nej. Men det har inte gjort länge.

Finns det fortfarande sekretess på Internet när det gäller allt annat då?

Så du tänkte att om du inte är på sociala medieplattformar kommer du att ha integritet på internet? Inte exakt.

Medan Facebook tar dina data är de flesta regeringar inte bättre och gör faktiskt mycket sämre än Facebook.

Det är faktiskt inte bara regeringar. Internetleverantörer kan göra det också. Och glöm inte att operatören för Wi-Fi som du är ansluten till kan kontrollera vad du gör också. Och du behöver inte ens ha kontroll över det när det gäller öppna nätverk. En mjukvara är allt du behöver för att få tillgång till saker som lösenord.

Men det finns ett sätt att hålla sig skyddad mot regeringen, internetleverantörer och öppna nätverk som du kommer att använda när du ansluter till gratis Wi-Fi. Du måste använda ett VPN som är ett virtuellt privat nätverk.

När du är ansluten till en, blir allt du gör oläsligt för alla som försöker komma åt det eftersom det du gör är krypterat.

Facebook tar dina data. Men den informationen är troligtvis inte så nära känslig som den information som regeringen eller någon som ansvarar för internet på ett hotell kan ta från dig.

Vår VPN levereras med AES 256-bitars krypteringskod med 2048-bitars DH-nyckel vilket innebär att det skulle skada även en regering att försöka knäcka den koden när det gäller pengar. Det skulle vara löjligt dyrt. Vi pratar biljoner dollar som är dyra. Så försäkra dig om att du kommer att vara säker. Om du inte stänger av den.

Och det är relativt enkelt att ställa in. Du måste bara klicka på knappen Köp och gå igenom vår 3-stegs registreringsprocess följt av att ladda ner rätt version av vår klient. Du hittar alla versioner av vår klient på nedladdningssidan längst ner på vår webbplats. När du har installerat vår klient ska du ange dina uppgifter och ansluta till en server du väljer. Och det är allt. Du får mycket av den sekretess som du missade tidigare.

Men är VPN-företag att lita på?

Stor fråga. Och det beror helt på företaget. Det bästa valet är att gå för ett företag som inte lagligen kan ta dina uppgifter på grund av lagarna i landet som företaget är baserat i. På PrivateVPN, även om vi ville använda dina uppgifter, kan vi inte. Sverige har strikta sekretesslagar. Lagen kan tas mer på allvar än ett ord av ett företag, eller hur? När allt kommer omkring säger Facebook att det bryr sig om din integritet.

En annan sak att leta efter är villkoren. Facebooks VPN-tjänst Onavo samlar in data från dig till exempel. Det är exakt vad en VPN-tjänst inte är tänkt att göra. Lyckligtvis säger de det på ett uppenbart sätt men vissa företag inte.

Var försiktig.

Finns integriteten fortfarande på Internet 2018? Delvis.

Sociala media? Vad du gör samlas in. Resten av internet? Det beror på om du är krypterad eller inte.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me