Disney Plus VS Netflix (Det kan överraska dig)

Disney Plus VS Netflix (Det kan överraska dig)

Av Michael Smolski, 2019-05-10 17:28:47 i Entertainment


Netflix är en absolut ledare inom den strömmande sidan av saker, men Disney har arbetat bakom kulisserna i många år, och alla dess ansträngningar samlas nu och skapar Disney Plus, kanske världens bästa streamingtjänst med ett lanseringsdatum som är inställt för 12 november.

Men är Disney Plus egentligen något bättre än Netflix? Det är vad denna Disney Plus VS Netflix-kamp handlar om.

Disney äger Marvel

Marvel spelar en viktig roll i Disney VS Netflix-striden. Innan Disney Plus gynnade både Disney och Netflix mycket av deras partnerskap. På ena sidan hade Netflix filmer som folk älskade och som också kunde skapa originalserier baserade i Marvel-universum som människor också älskade som Daredevil. På den andra sidan tjänade Disney en enorm summa pengar på att sälja rättigheter till det innehåll det ägde och äger.

Nu när Disneys avtal med Netflix löper ut sommaren 2019 kommer Netflix att tappa bort en väsentlig del av innehållet som det fortfarande har, och det kommer troligen aldrig att få åtkomst till det tillbaka. Och det kommer att bli en enorm hit för Netflix.

Marvel erbjuder utan tvekan en av de mest gillade och kända filmserierna just nu. Och kontorsinkomsterna talar om det oerhört. Avengers: Endgame själv gjorde över 1,2 miljarder dollar den första helgen.

Att kunna ha tillgång till filmer som Avengers: Endgame på grund av Disney som äger Marvel kommer att vara en enorm försäljningsplats för många. En sådan kommer att vara det faktum att Marvel TV-program kommer att återvända. (Disney och Netflix hade kreativa meningsskiljaktigheter och ett gäng Marvel-show avbröts.)

Disney äger Lucasfilm

Du ser förmodligen mönstren nu i denna Disney Plus VS Netflix-strid.

Netflix betalar för rättigheter för att visa innehåll. Disney köper företag som skapar innehåll.

Alla vet Star Wars och miljoner fans var glada över att höra att det var på väg tillbaka. Och det ser ut som Disney har långsiktiga planer för Star Wars och Disney Plus med tanke på att det är i en process att skapa en spin-off Star Wars-serie.

Disney äger 1900-talets räv och bra...

Detta är Disneys senaste förvärv och den som faktiskt sätter Disney framåt i Disney Plus VS Netflix-striden.

I streamingvärlden handlar det på många sätt om kvantitet. Disney Plus? Med Marvel, Disney och Lucasfilm kombinerade kan du direkt se att nästan varje titel som Disney äger är en stor produktion, men de kombinerade tjänsterna erbjuder inte tillräckligt med innehåll.

Och det var därför detta förvärv av 1900-talets Fox var oerhört viktigt. Utan det skulle Disney Plus inte ens med Marvel- och Star Wars-innehållet kunna konkurrera med Netflix. Priset? 71,3 miljarder dollar.

Det verkar förmodligen som mycket pengar, men det är den typen av utgifter som gör Disney Plus VS Netflix-striden till en strid till en början.

Det kan tyckas mycket, men Disney letar inte efter kortsiktiga framgångar, och när du tänker på innehållet som Disney fick med den här affären är det verkligen inte mycket. Förvärvet tar också National Geographic och Fox till Disney. Det är show som Family Guy och Simpsons. Och det är filmer som Avatar med Avatar 2,3,4 och 5 kommer inom de kommande åtta åren. Och hundratals filmer och TV-program som redan är välkända runt om i världen.

Avatar-filmerna kommer att tjäna miljarder, och FOX-biblioteket ger TV-program som Disney Plus annars skulle ha saknat, vilket gör det till en anledning för människor att gå med.

Netflix gör ett otroligt jobb med sina originella TV-program

Även om Netflix värderas till ungefär samma pris som Disney, betyder det inte att Netflix har råd att göra utgifter som Disney. Med det sagt, bara för att det inte har råd att köpa företag för 71,3 miljarder dollar betyder det inte att det inte kan producera bra innehåll. Serier som Stranger Things, 13 Reasons Why, House of Cards och många fler var och är otroliga shower.

Och eftersom Netflix har varit med i streaming-spelet så länge, har det en mycket stor variation av både originellt och inte originalt innehåll som tilltalar en bredare publik än produkterna från Foxs gillar.

Disney Plus VS Netflix beror på var du är

I början kommer Disney Plus endast till USA. Det beror inte på att Disney inte köpt rättigheter till innehållet i andra länder eftersom det nu äger innehållet utan för att det strömmar ett steg åt gången. Du kan förvänta dig att Disney Plus kommer att lanseras i Storbritannien troligen 2020, med många andra länder som följer kort efter, men för tillfället har Netflix fördelen att det finns överallt. Problemet med Netflix? Att inte alla länder har samma innehåll.

Och det är där en VPN-tjänst kommer in. Med PrivateVPN kan du titta på Disney Plus utanför USA genom att ansluta till rätt amerikansk server. Genom att använda PrivateVPN kan du också spärra de flesta Netflix-regioner som möjligt med PrivateVPN som stöder de flesta Netflix-regioner på marknaden. Utan VPN, just nu, är Netflix vinnaren i Disney Plus VS Netflix-striden eftersom i slutet av dagen spelar det ingen roll hur bra dina filmer eller TV-program är om folk inte kan se dem.

Men VPN-tjänster är superlätt att använda. Du kan få ut det bästa av båda genom att använda en! Det är väldigt enkelt att prova det!

Disney äger många andra plattformar

Med Disney som både äger delar av Hulu och ESPN +, med Disney Plus som kostar bara $ 6,99 per månad, kanske Disney erbjuder ett paketavtal som består av de tre plattformarna som möjliggör ännu fler TV-program och även introducerar sport på internet för ett pris på kanske Netflix eller bara något högre vilket gör det till ett mycket tilltalande alternativ för många.

Det här är något som Amazon gör med Amazon Prime när de erbjuder Amazon Prime-användare ett gäng olika tjänster i ett paket.

Disney Plus vs Netflix - Vem är vinnaren?

Vi sa att detta kan överraska dig! Just nu ser det ut som att Disney Plus kan vara den största konkurrenten som Netflix någonsin har haft. Och det kommer att vara bara hälften av priset på Netflix. Naturligtvis är det inte exakt ännu, och TV-programmen som det fungerar kan komma att hamna i genomsnitt, men vi kan inte förneka det massiva biblioteket med väl respekterade filmer och visar att det kommer att ha när det lanseras.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me