Är FaceApp säkert (med tanke på en integritetstjänst)

Är FaceApp säkert (med tanke på en integritetstjänst)

Av Michael Smolski, 2019-08-26 11:43:03 i Entertainment


De senaste dagarna har en app som heter FaceApp som uppriktigt sagt funnits i många år blivit en internet-hit. Men medan det blev en hit, fångade nyhetswebbplatser och TV-kanaler genast ut den som en app som potentiellt inte är säker. Som en webbplats som täcker integritetsskydd och tjänster som skyddar dig på internet, beslutade vi att täcka är FaceApp säkert, en gång för alla.

Folk frågar är endast FaceApp säkert eftersom det kommer från ryska utvecklare

Frågan om FaceApp-säkerhet ställs tyvärr bara eftersom det är ryska utvecklare.

Om FaceApp var amerikansk skulle ingen bry sig.

"Bara för att du är ryska gör att du automatiskt är ansluten till den ryska regeringen ..." - Ganska mycket vad nyhetssajterna säger.

Men är FaceApp säkert men?

Det beror på vad du definierar som säkert.

Ja, du ger kontroll för FaceApp att använda dina bilder när det gäller appbehörigheter. Är det dock inte fallet med andra appar? Kan de tekniskt inte göra allt som ett ryskt företag kan göra?

Om FaceApp i teorin samlar in alla dina bilder så skulle du se det i telefonens inställningar. Du kan se hur mycket data som används av vilken app. I våra test har FaceApp inte tagit nära det Google eller andra amerikanska företag tar.

Det är inte så att FaceApp inte samlar in data alls. Det gör det, och vi kommer att prata om så mycket mer när du fortsätter att läsa. Men logiskt sett, baserat på hur mycket data som används av FaceApp, om de laddade ner alla dina bilder som vissa nyhetssajter skulle föreslå, skulle det visas eftersom det skulle ta nedladdningsdata. Tja, såvida de inte laddar ner bilderna i någon super låg upplösning, men så skulle de, om de var, inte vara tillräckligt bra för att använda.

Är Amerika som oskyldigt när det gäller appar?

Nyhetssajter skapade en massiv diskussion om huruvida FaceApp är säkert, vilket resulterar i att FBI nu undersöker det, men är amerikanska webbplatser en appar som är oskyldiga när det gäller appar?

Nyhetssajter? PrivateVPN rapporterade tidigare om hur man läser amerikanska nyhetssajter i Europa efter att webbplatser som Los Angeles Times inte fungerade eftersom de inte anpassade sig till EU: s dataskyddslagar. Det har så småningom fixats och webbplatsen fungerar nu. Men det har inte fungerat i minst 5 månader förrän efter att GDPR introducerade dem, och potentiellt mer eftersom vi uppriktigt sagt inte kontrollerade om det fungerade eller inte sedan det inlägget tills vi kontrollerade det för det här inlägget.

Åh, för de reglerna? Alla visste om dem 2016. 2 år innan de introducerades...

Det är dock bara toppen av isberget.

Det bästa exemplet på varför det spelar ingen roll var appen eller webbplatsen kommer ifrån? De hade en VPN-tjänst som heter Onavo som nu lyckligtvis inte fungerar.

Nu kommer vi att prata om VPN-tjänster i slutet av den här artikeln igen, men för tillfället, var bara medveten om att VPN-tjänster är avsedda att hålla dig säker på internet, oavsett om det kommer från din regering, internetleverantör eller Wi-Fi-ägare . Naturligtvis måste data alltid passera för att kunna krypteras, så på ett sätt är en VPN-tjänst den enda tjänsten som kan fånga upp dessa data. Och det var vad Facebook gjorde. Den använde sin VPN-tjänst för att samla in data som den sedan använde för reklamändamål.

Facebook själv? De senaste dagarna har FTC böter sig för 5 miljarder dollar för att inte ha skyddat användarnas data.

Därför, när du frågar är FaceApp säkert, medan du tänker på att det tar vissa data, måste du också tänka på att alla andra gör det också.

Eftersom alla samlar in data är det viktigt?

Vi måste göra en sak tydlig.

Insamling av data är bra.

Utan det skulle de flesta affärer inte gå i drift eftersom annonser skulle nå fel personer som inte bryr sig.

Utan datainsamling skulle företag som gör studier inte ha de data de behöver för att hjälpa människor.

Undrar du någonsin hur Google vet om trafik när det säger att du ska gå ett annat sätt? Den använder din plats och många andra.

Verkligheten är att de flesta av oss oroar oss för företag som samlar in data som inte spelar någon roll eftersom ingen människa någonsin kommer att titta på det eftersom det finns för mycket av det, med den informationen som mest gör våra liv bättre, istället för att fokusera på de verkliga hoten från internet som vi kommer att täcka senare i det här inlägget.

Folk tror ofta att Kina är ondt och censurerar alla. Det använder säkert censur, men en av de främsta orsakerna till varför den har sina egna sociala medier är så att den kan samla in data för sina egna fördelar.

Inget annat inlägg om FaceApp är säkert pratat om detta, va?

Är FaceApp säkert med tanke på att människor stjäler din identitet?

Det finns en stor rädsla för att de insamlade bilderna kommer att användas för identitetsstöld och att ditt ansikte kommer att användas i saker som porrfilmer, särskilt på grund av de fantastiska AI-funktionerna i FaceApp.

Och det är naturligtvis en potential. Men oavsett om du använder FaceApp eller inte, det är ändå en potential oavsett om det beror på att din vän var nyfiken på hur du ser ut eller om du är mer känd.

Här är saken, oavsett om du använder den eller inte, du är potentiellt utsatt för saker som detta oavsett om du gillar det eller inte, särskilt om du är mer känd.

Vill du helt skydda dig mot riskerna med att någon sätter dig in i någon kropp? Ladda aldrig upp några bilder på dig själv. Det är i slutändan allt som krävs. Inte riktigt praktiskt, rätt?

Hur skyddar du dig mot de verkliga hoten på Internet?

Verkliga hot? Det är killen på sin bärbara dator som lätt får åtkomst till det vi skriver på vår bärbara dator eller telefon när vi använder allmän Wi-Fi på ett café. Oavsett om det är vår adress och information som vi skrev in, medan vi berättar för någon att vi ska på semestern (som ett resultat att låta en tjuv vet att vårt hem är gratis) eller om vår internetleverantör berättar att de inte övervakar vad vi gör medan vi är på samtidigt berätta för oss att vi laddade ner något vi inte borde ha.

Det är några av de stora hoten som är en stor risk för oss som ingen pratar om. Varför? Att skriva om att en rysk app är farlig är en mycket bättre rubrik, va?

Är FaceApp säkert? Kanske kommer vissa data tas, men så är fallet nästan alla andra appar som du använder, såvida de inte är gjorda i länder med några mycket stränga sekretesslagar som Sverige. Det stora hotet? Det är du som använder gratis Wi-Fi i det caféet du går till.

Hur håller du dig säker när det gäller verkliga hot som det? Du använder ett VPN.

En VPN? Vi nämner mestadels VPN-tjänster i vår blogg som ett sätt att avblockera en geo-blockerad tjänst, men huvudsyftet med VPN-tjänster är faktiskt att skydda dig på internet.

Hur? Genom att ändra din IP och bestå av saker som kryptering av militär kvalitet blandat med rätt skyddsverktyg som IPv6 Leak Protection, DNS Leak Protection, Kill Switch och App Guard som ser till att i ett händelse där en VPN misslyckas är du fortfarande fullt skyddad eftersom du i slutändan bara är fullt skyddad när du är 100% skyddad.

Kommer en VPN att hålla dig säker?

När du använder ett VPN med alla funktioner som anges tidigare, som IPv6 Leak Protection, är du helt skyddad när du använder ett VPN, men det ger fortfarande frågan om hur säker en VPN kan hålla dig, och vad kan det faktiskt skydda dig från?

Den frågan? Det börjar med var ditt VPN kommer ifrån. I slutändan, medan vi ofta letar efter vilka funktioner en VPN har eller hur många tjänster den kan avblockera om det är DAZN, Hulu eller Hotstar, tittar de flesta aldrig på var en VPN-tjänst kommer ifrån. Och det är viktigt.

Varför? Som i slutändan är VPN-tjänsten som är tänkt att skydda dig också den tjänst som kan exponera dig om du är i landet med fel lagar. PrivateVPN? Det kommer från Sverige, ett land med några av de stramaste och bästa sekretesslagarna. Det betyder att även om vi ville lagra loggar över din användning kan vi inte göra det. Och det svenska systemet? Det följer dess lagar otroligt bra. Oavsett om du är känd eller inte.

Kommer dock en VPN verkligen att skydda dig på internet? Vi har ett fullständigt blogginlägg kring det ämnet. Det korta svaret? Nej.

En VPN kommer att skydda dig mot de stora hoten som din internetleverantör, någon som försöker få åtkomst till dina data på ett kafé, och så vidare, men det kommer inte att skydda dig när det gäller FaceApp, Facebook eller Instagram som samlar in data. En VPN kommer att se till att oavsett information som skickas kommer att skickas utan att någon annan fångar upp dem i mitten, men dessa tjänster kommer fortfarande att ha den informationen, och om de använder den fel, kommer du inte att skyddas.

Spelar det någon roll? I de flesta fall inte. Vi är helt enkelt inte speciella för att service ska bry sig om oss över miljoner eller i vissa fall miljarder andra.

Så varför inte skydda dig mot de verkliga farorna på internet snarare än att oroa dig för hype-rubriker från nyhetssajter? Det är gratis att börja med PrivateVPN.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me