Är en VPN laglig att använda i Storbritannien? Från och med 2018 – Netflix & Content

Är en VPN laglig att använda i Storbritannien? Från och med 2018 - Netflix & Innehåll

Av Michael Smolski, 2018-03-01 14:29:04 i Entertainment


Är en VPN laglig att använda i Storbritannien? När allt kommer omkring kan det användas för så många dåliga saker som att ladda ner olagligt innehåll. Bör det inte göra det olagligt? Det är inte så enkelt som det. Här är ett bra exempel, en kniv kan användas för att hugga grönsaker, men den kan också användas för att döda människor. En VPN kan användas för att förbli skyddad från personer som stjäl din information, eller så kan den användas för att ladda ner olagligt innehåll. Det handlar om hur du använder det och hur du använder det avgör om ett VPN är lagligt eller inte.

Är en VPN laglig att använda i Storbritannien om du vill titta på amerikanska eller andra Netflix?

Vad tror du kommer att hända? Netflix ser att du tittar på din favoritprogram som inte finns i ditt land och de kommer att skicka dig till fängelse? Det fungerar inte så. Det är inte ens värt pengarna eller den dåliga mediatäckningen.

Det strider mot användarvillkoren. Det är sant.

Netflix har inte rätt att strömma varje film och TV-program till alla länder. Det kostar företag pengar och sätter press på Netflix för att slå samman VPN-tjänster. Många VPN-tjänster fungerar inte med ett VPN som resultat. PrivateVPN gör det, och det finns en fullständig guide för att ta bort blockering av Netflix.

Så är en VPN laglig att använda i Storbritannien när det gäller att använda Netflix? Absolut. Du bryter inte lagen. Du tittar inte på olagligt innehåll. Du betalar för ditt prenumeration. Från och med idag finns det ingen direkt lag i Storbritannien som avser att använda VPN-tjänster för att titta på innehåll i olika länder när du betalar för ett abonnemang. Det kan säkert strida mot användarvillkoren, men när det gäller laglighet är det helt bra.

Din ström kan ibland stoppa och du måste starta om din Netflix-app men annat kommer du inte att ha några problem med att titta på innehåll från Netflix i andra länder.

Och ganska mycket gäller alla andra prenumerationstjänster som liknar Netflix.

Är en VPN laglig att använda i Storbritannien när det gäller att ladda ner och titta på olagligt innehåll?

Så här är det. En VPN är lagligt att använda i Storbritannien hela tiden. Det är inget fel med VPN-tjänster. Det går bara ner till vad du gör. Att använda ett VPN är inte olagligt. Nedladdning av olagligt innehåll är. Olagligt innehåll är fortfarande olagligt innehåll i slutet av dagen.

Om du använder ett VPN och laddar ner olagligt innehåll är det olagligt, men det är inte användningen av ett VPN som är olagligt. Det är bara dina handlingar.

En VPN med bra kryptering får dig inte fångad, men det gör det inte lagligt.

PrivateVPN uppmuntrar inte till piratkopiering och anger bara detta för utbildningsändamål, men om du planerar att ladda ner innehåll du inte ska, vara beredd att använda ett VPN hela tiden, är det inte svårt att dölja saker i artiklar du laddar ner.

Och var försiktig, inte alla VPN-företag ger dig den säkerhet som ett VPN är tänkt att ge. Onavo som till exempel ägs av Facebook erbjuder en gratis VPN-tjänst, men den samlar in data om dina aktiviteter. Och det är inte en VPN är tänkt att göra.

Vad skulle hända om VPN-tjänster var olagliga i Storbritannien?

Låt oss föreställa oss att efter att ha lämnat EU beslutade Storbritannien att olagliggöra det. Vad skulle egentligen hända? Större delen av tiden, ingenting.

Det finns många VPN-företag, och det är oerhört svårt att bara bli av med en del av internet precis så. Kina som till och med förbjuder vissa brev på internet i dessa dagar har inte kunnat ta bort användningen av VPN-tjänster helt trots att alla VPN-tjänster var tänkta att tas bort från Kina i början av februari 2018. Det är verkligen svårt att ta bort sådana tjänster eftersom det inte bara finns en.

I Kina, som turist, kan din telefon kanske blockeras tills du tar bort ditt VPN, vilket händer. Om du bor i Kina, kan du få mer allvarliga återverkningar som att gå till fängelse. Man måste dock veta att du använder ett VPN. Det finns sätt att berätta att du använder en. Men att ta reda på vem personen som använder en är är inte så enkelt. Det är vad en VPN är bra på. Det finns dock många andra sätt att ta reda på, till exempel genom att gå igenom någon dator.

Är en VPN laglig att använda i Storbritannien? Det beror på vad du gör med det

Att göra innehåll som normalt är olagligt är fortfarande olagligt. Att titta på en favoritshow som inte finns i ditt land på andra sidan är inte olagligt utan i strid med användarvillkoren. En VPN kommer att förhindra att kryptera vad du gör något sätt, men du gör olaglig aktivitet gör det inte mer lagligt när du använder ett VPN.

Att använda en VPN är lagligt i Storbritannien. Och det är otroligt enkelt att ställa in det. Klicka på knappen Köp längst upp till höger på sidan. Gå igenom 3-stegs registreringsprocessen. Ladda ner vår PrivateVPN-klient. Ge dina uppgifter. Anslut till en server.

Skrivet av Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me