Slik holder du deg trygg på offentlige datamaskiner i 2018

Slik holder du deg trygg på offentlige datamaskiner i 2018

Av Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 i Business
Du vet ikke hva som står på det. Det er det største problemet når det gjelder offentlige datamaskiner. Det er vanskelig å være sikker på offentlige datamaskiner hvis du ikke vet hva slags skjult programvare som finnes på dem. Hvis du møter noen, kan du generelt fortelle hvordan de er. Du kan føle vibberne deres. Med en datamaskin vet du ikke det. Noen kan se på enhver handling du gjør. Noen kan ta passordene dine. Kanskje stjeler de fortrolige dokumenter. Jeg vet ikke. Du vet ikke det. Og det er et problem. Det er superenkelt å legge noe på en datamaskin, og du ville ikke engang vite det. Rådene vil være å ikke bruke dem, men det er ikke alltid et alternativ.


Så hva kan du gjøre for å være sikker på offentlige datamaskiner i 2018?

Slik holder du deg trygg på offentlige datamaskiner i 2018

Begrens bruk av dine online kontoer

Hvis du vet at du må skrive ut et dokument, bruker du en USB-stasjon i stedet for å bruke Google Drive-kontoen. Eller lag en dummy-konto med et passord du aldri bruker. Se at problemet er at de fleste av oss har de samme passordene for alt. Det krever at noen ser ett passord for å miste tilgangen til all konto.

Men hvis du forbereder det du trenger før du går til et bibliotek, vil du øke sjansene for å holde deg trygg på offentlige datamaskiner.

Flott, men det er ikke alltid mulig. Noen ganger er det en nødsituasjon, og du trenger å bruke en av kontoene dine. Det er da totrinnsverifiseringen er så viktig. Sørg for å ha den på. Noen kan ta passordet ditt, men de kan ikke ta telefonen som trengs for det andre passordet. Det vil øke sjansene dine for å holde deg trygge.

Bruk en VPN

Det er bra å holde passord, men hvis noen kan se historien din og hvor du besøker nettsteder, kan det også være farlig. Det er her kryptering kommer inn. Det er en måte å gjøre alt du gjør på internett kryptert fra myndighetene, nettverksleverandørene og menneskene på biblioteket selv.

Slik holder du deg trygg på offentlige datamaskiner i 2018
Hvis du bruker en VPN som er et virtuelt privat nettverk, du krypterer deg selv til et punkt der uansett hva du gjør på nettet er gibberish til alle som prøver å se den informasjonen. PrivateVPN kommer med 256-biters kryptering for eksempel. Det vil ta billioner dollar å knekke den slags kryptering. Det er kanskje derfor den amerikanske regjeringen bruker den.

Det er fortsatt andre trusler som potensialet ved at noen spiller inn skjermen din med skjult programvare, men det er svært usannsynlig med tanke på at de fleste datamaskiner i et bibliotek ikke er kraftige nok til å gjøre det..

Hvis du ønsker å være sikker på offentlige datamaskiner, er det viktig å bruke en VPN. Så hvordan setter du det opp?

Den raskeste måten ville være å sette installasjonsfilen på en USB-stasjon og ganske enkelt installere den fra den. Men dette kan eller ikke fungerer i det hele tatt på en offentlig datamaskin, avhengig av om informasjon sletter seg fra en datamaskin når en datamaskin er startet på nytt og om du til og med kan installere noe. Hvis du kan gjøre det så bra, hvis ikke, prøv å holde deg til å ikke bruke noen kontoer og ikke søke etter innhold du ikke vil at andre skal se.

  • Men hvis du kan installere og starte en datamaskin på nytt uten å slette informasjon med en gang, kan du laste ned PrivateVPN-klienten fra nedlastingssiden vår og legge den på en USB-stasjon. Med mindre du bestemmer deg for å laste ned det når du allerede bruker en offentlig datamaskin.
  • Installer den.
  • Så sørg for å opprette en konto på nettstedet vårt, selv om du sannsynligvis bør gjøre det før du går til et bibliotek. For å opprette en konto, trykk på Kjøp-knappen øverst til høyre på skjermen. Det er en tretrinnsprosess, så du bør ha en konto på kort tid.
  • Når du har gjort kontoen din, må du oppgi detaljene i PrivateVPN-klienten og koble til hvilken server du måtte ønske deg. Slik blir du kryptert. Vi tilbyr 56 forskjellige serverlokasjoner som betyr at hvis du kobler deg til en amerikansk server i et bibliotek i Irland, vil du antas å være i USA av alle tjenestene du bestemmer deg for å bruke.

Bruk en kryptert USB-stasjon

Slik holder du deg trygg på offentlige datamaskiner i 2018
Hva om du har en kontoutskrift på USB-stasjonen din og noen overfører den fra den stasjonen? Det er mulig. Et enkelt stykke programvare kan gjøre det. Vel, med mindre det er kryptering til stede. Akkurat som kryptering levert av PrivateVPN hjelper folk på internett, holder kryptering på stasjoner innholdet på stasjonene sikkert. Hvis du planlegger å ta informasjonen din på en stasjon, må du sørge for at den er kryptert slik at ingen kan kopiere innholdet i den.

Konklusjon

Det er vanskelig å være sikker på offentlige datamaskiner. Noen ganger må du bruke dem om og implementere disse tingene vil gjøre deg mer sikker.

Skrevet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me