Hvordan installere en VPN på en ruter (+ fordeler og ulemper)

Hvordan installere en VPN på en ruter (+ fordeler og ulemper)

Av Michael Smolski, 2019-09-26 09:52:04 i Guides


Hvis du noen gang har hatt et problem med å bruke en bestemt underholdningsplattform med en VPN fordi enheten du ønsket å bruke ikke støttet VPN-tjenester, er den gode nyheten at du kan løse det problemet hvis du installerer en VPN på en ruter.

Ikke så gode nyheter? At det er noen klare ulemper med å installere en VPN på en ruter. Vi snakker gjennom før vi går igjennom hvordan du installerer en VPN på en ruter som ikke er så komplisert, men har en tendens til å skyldes det faktum at de fleste guider om dette emnet ber deg konfigurere ruteren, men ikke leder deg gjennom trinnene for hvordan du gjør det.

Noen fordeler med en VPN på en ruter

 • Du er ikke begrenset til plattformer som støtter VPN-tjenester. Det betyr at du kan oppheve blokkeringen av Hulu, DAZN, American Netflix eller hva du vil fjerne blokkeringen (vi tilbyr alle disse guider (og mer) på bloggen vår) på enheter som normalt ikke støtter det som Apple TV, Chromecast, Roku , eller bare din gjennomsnittlige smarte TV.
 • Du kan beskytte hele hjemmet / kontoret ved å sikre deg hele nettverket med en IP-endring og med kryptering.
 • Beskyttelse av alle enheter. PrivateVPN tilbyr støtte for opptil 6 enheter samtidig som er nok for omtrent alle, men hvis du kobler en VPN til en ruter og har 7 enheter, vil alle disse enhetene fungere som en ruter teller som bare en tilkobling.

Noen ulemper med en VPN på en ruter

 • Du er koblet til samme sted på alle enheter. Hvis du installerer en VPN på en ruter for å se Hulu utenfor USA på Apple TV, som ikke støtter VPN-tjenester, kommer alle enheter du bruker til å være i USA. Det betyr at noen som ønsker å se Power sesong 6 i Storbritannia ikke kan se den mens den er koblet til det nettverket.
 • Tilkoblingen er mye tregere. Jo dårligere ruter, jo mer vil dette være et problem.
 • Smerter å sette opp. Dette mest på grunn av hvor upraktiske rutere er designet for de fleste brukere. Det er ikke det at det er veldig vanskelig å installere en VPN på en ruter. Det er bare at det er vanskelig sammenlignet med hvor enkelt det er å slå på PrivateVPN i appen vår.
 • Ikke så sikker som en VPN på enheten din. Når du er koblet til et VPN på en ruter, er hele nettverket generelt sikkert. Vel, nesten sikker. Folk som er koblet til nettverket ditt, de har muligheten til å avskjære noen av disse dataene siden enheten din ikke er direkte koblet til et VPN.

Den beste løsningen for å unngå problemer med bruk av VPN på en ruter?

Få to rutere.

Ved å koble en ruter til en ruter, kan hovedforbindelsen være uten VPN, i mellomtiden den sekundære, med en VPN.

På den måten kan du ha valgfrihet over om du er koblet til en VPN på en ruter eller ikke. Frihet som du også har med bare en ruter, bortsett fra å ha to rutere gjør prosessen med å bytte om noen sekunder i stedet for minutter.

Slik installerer du en VPN på en ruter

Rutere har forbedret seg enormt med årene og er langt enklere å bruke i dag enn for 10 år siden. Når det er sagt, andre enn Amplifi (som ikke støtter VPN-er i øyeblikket) rutere, er det ingen alternativer som er superkomfortable å bruke, så det er fremdeles ikke så enkelt som det kan være, og mange av trinnene vil variere.

For å gjøre det enklere for deg, vil vi lede deg gjennom hvordan du installerer en VPN på en ruter med de mest universelle trinnene, mens vi lenker til mer spesifikke guider vi har på nettstedene våre som vil inneholde de spesifikke innstillingene og ekstra informasjonstykker som du trenger eller ikke trenger.

1. For å installere en VPN på en ruter, må du først logge deg inn på ruteren

Basert på det faktum at de fleste husstander har passord for ruteren fra fabrikken, er det trygt å anta at de fleste aldri logget inn på ruterne sine før.

Hvis dette er første gang du gjør det, bør du se deg rundt i alle innstillingene dine, da fabrikkinnstillingene ofte ikke er justert for den beste ytelsen for dine spesifikke behov, noe som kan påvirke ytelsen, ikke til din fordel.

Hvordan logger du på ruteren din? Du trenger IP-adressen din. Du kan finne den på et klistremerke på ruteren din, eller du kan bare gå til privatevpn.com der IP-adressen din blir vist på toppen - forutsatt at du ikke er koblet til en VPN på dette tidspunktet. Bare kopier den og lim den deretter inn i nettleseren din. Etter at du har gjort det, logg inn. Passordet ditt skal ligge på klistremerket til ruteren din.

Hvis du har problemer med å logge på, kan du prøve å bruke det gjeldende nettverkspassordet eller på annen måte tilbakestille ruteren til fabrikkinnstillinger og deretter prøve å bruke passordet på klistremerket til ruteren.

2. Installer en VPN på en ruter med disse enkle trinnene

Det største problemet med guider om hvordan du installerer en VPN på en ruter, er at de faktisk ikke forteller deg hvordan du gjør det. Det er tross alt mange forskjellige rutere der ute, men de fleste av installasjonsaspektene er veldig like hverandre, og vi vil dekke dem nedenfor.

 1. Finn VPN-delen i ruteren din. Hvis du ikke kan det, kan det hende at du ikke kan installere en VPN på en ruter du for øyeblikket eier.
 2. Fyll ut VPN-påloggingsdetaljene. Du må også gi noen mer detaljer som vi dekker i modusen vår dybdeveiledninger rundt visse rutere.
 3. nedlasting PrivateVPN-sertifikatet og last det opp. Det er som å installere et sertifikat på et nettsted.
 4. Oppgi detaljene for serveren du vil koble til. På grunn av det faktum at du ikke bruker en VPN-tjeneste direkte, må du gjøre det manuelt. Gå til serverlisten vår og velg serveren du vil koble til, og gi dem i ruteren din.

Det er ikke alt du trenger å gjøre, og rekkefølgen kan avvike, men det er her det kommer mer dyptgående guider som ikke bare dekker OpenVPN, men også slike som PPTP, og plattformer som Tomato.

Hvorfor en VPN på en ruter ikke er nok til underholdning

Vi nevnte at en av ulempene eller negativene med å installere en VPN på en ruter er hastighet som du kanskje ikke har problemer med, avhengig av ruteren.

Så langt det gjelder underholdning, er det større problemet hvilke tjenester VPN du bruker fungerer med.

Se, det er ikke så enkelt som å koble til en amerikansk server og se på amerikanske Netflix. Vi skulle ønske det var som da det ville være mulig å oppheve blokkeringen av hver eneste tjeneste i verden med et klikk på en knapp.

For å få tilgang til amerikanske Netflix, trenger du imidlertid en server som støtter amerikansk Netflix. Samme for BBC iPlayer, ESPN +, Hotstar og omtrent alle andre tjenester der ute.

Hvorfor? Ettersom selskaper som ikke har rettigheter til å vise innhold overalt, må gjøre en innsats for å forhindre at folk fra stedene der de ikke kan vise innhold, får tilgang til dette innholdet. Som et resultat fungerer ofte ikke mange VPN-servere med underholdningsplattformer.

Det er noe du trenger å vite om du vil installere en VPN på en ruter.

Og det er også noe som PrivateVPN takler ved å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Færre servere, men flere servere som fungerer. Resultatet? De mest Netflix-regionene som støttes på markedet, så vel som støtte for alle større underholdningsplattformer som du kan lese alt om på siden vår.

Du kan prøve det selv med vår 7-dagers risikofri prøve. Bare opprett en konto, så er du god til å gå.

Slik installerer du en VPN på en ruter

Å installere en VPN på en ruter har fordeler og ulemper, men for de som trenger å installere en VPN på en ruter, er det mulig hvis du har en ruter som støtter VPN-tjenester.

Fant du dette nyttig? Sørg for å sjekke bloggen vår for andre nyttige guider, enten det er sikkerhet eller underholdning.

Skrevet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me