Hvordan beskytte personvernet ditt online (datamaskiner + telefoner)

Hvordan beskytte personvernet ditt online (datamaskiner + telefoner)

Av Michael Smolski, 2019-04-26 17:01:16 i Business


Sannheten er at det er umulig å beskytte personvernet ditt fullt ut på grunn av at du ikke trenger å ha en online tilstedeværelse i utgangspunktet. Alt som trengs er en lekkasje i et selskap som du har en konto med og ut av ingenting passordene dine, eller personlig informasjon kan bli utsatt for. Når det er sagt, er det mye som kan gjøres for å beskytte personvernet ditt på nettet, mens du kanskje aldri er fullt beskyttet, men du kan eliminere noen betydelige trusler som vil sette personvernet ditt i fare.

Bruk gode passord

Å lage kompliserte passord gjør livet vanskelig. Å lage unike passord for hvert nettsted du registrerer deg for, gjør livet enda vanskeligere. Men 86% av passordene er allerede i en database som hackere har tilgang til. Årsaken til at tallet er så høyt? Mens det er fornuftig å lage et mer avansert passord, går det tilbake til kompliserte passord som gjør livet vanskeligere.

Et statistikkdiagram viser at 2 av 5 personer i 2014 enten hadde et passord stjålet, kontoen ble hacket inn eller mottatt en melding om noen som hadde tilgang til eller prøvde å få tilgang til kontoen sin fra et mistenkelig sted. Og det er fornuftig når man vurderer at 21% av mennesker bruker passord som er over 10 år gamle.

Hvis du vil beskytte personvernet ditt på nettet, må du komme med forskjellige passord for forskjellige nettsteder. Det gjør det lettere å beskytte personvernet ditt, ellers hvis noen bare har ett passord, gjør det livet til en hacker langt enklere.

Jeg oppretter personlig passordene mine ved å kombinere navnene på bestemte objekter i huset mitt. Sjansene for at noen kommer opp med en tilfeldig løsning for det, er veldig slanke.

Bare tilgang til HTTPS-nettsteder

HTTPS-nettsteder er sikre versjoner av nettsteder. HTTP-versjoner er de ikke-sikre versjonene. De fleste nettsteder som ikke vil være sikre, er for eksempel strømningsnettsteder som viser innhold de ikke har lov til å vise, eller som tilbyr apper / programvare som du normalt trenger å betale for. Hvis du virkelig må bruke et HTTP-nettsted og ønsker å beskytte personvernet ditt på nettet, er det viktig at du ikke legger inn passord eller informasjon du ikke vil at noen skal ha tilgang til, siden informasjonen enkelt kan samles inn av nettstedseiere.

Bruk bare programvare

At du stoler på

Dette gjelder også apper på dine mobile enheter, men enda mer for stasjonære enheter siden Windows er en utrolig åpen plattform som betyr at du kan laste ned ganske mye uten begrensninger.

I dette aspektet, på mobile enheter, vil vi foreslå at du laster ned fra offisielle butikker som apper som Google Play Store er ganske godt kontrollert i forhold til hvis du laster ned .APK-filen.

For så vidt som stasjonære maskiner, gjør du undersøkelsene først. Spesielt når noe er gratis. Vi sier ofte at når noe er gratis, betaler du ofte med valutaen for personvern.

Bruk en VPN

Dette er det viktigste aspektet å se på hvis du vil beskytte personvernet ditt på nettet. Mens du kan ha gode passord hvis du er på feil sted, kan noen avskjære passordene.

Og du gjør den prosessen ekstremt enkel for noen. Alt som trengs er for deg og noen andre å være koblet til den samme offentlige Wi-Fi. Enten på buss, i Starbucks eller på en flyplass.

En VPN er i stand til å kryptere det du gjør på internett, slik at ingen kan avskjære når du mottar eller sender data.

PrivateVPN tilbyr 2048-biters kryptering med AES-256, det høyeste krypteringsnivået på markedet, men kommer også med slike som Killswitch, DNS-lekkasjebeskyttelse, IPv6 lekkasjebeskyttelse og applikasjonsvakt, som vil forhindre lekkasjer av noe slag som skjer, noe som vil beskytte ditt personvern på nettet i aspekter der VPN-tjenester kan beskytte deg.

PrivateVPN kommer også med Stealth VPN som er viktig hvis du bor i land med sensur. Se, en VPN kan bli oppdaget som en VPN, og slike som Kina kan bare blokkere hvem som helst fra å bruke internett mens den er koblet til en standard VPN, i mellomtiden lar Stealth VPN en VPN smelte sammen, og lar deg dermed omgå sensur og enda viktigere, lar deg være trygg på internett.

En stor fordel med å bruke en VPN er at visse VPN-tjenester også låser opp enorme muligheter for å se på innhold. For eksempel fungerer ikke Hulu utenfor USA, men med PrivateVPN kan du få Hulu til å jobbe i Storbritannia og hvor som helst ellers for den saks skyld.

Slik kan du beskytte personvernet ditt på nettet

Å være fullstendig beskyttet på internett så langt som til privatliv, enten det er på en datamaskin eller en telefon, er nesten umulig, med det sagt, vil dette innlegget om hvordan du kan beskytte personvernet ditt på nettet minimere trusselen om ikke å bli beskyttet på internett til et minimum.

Vil du ha flere tips om hvordan du kan beskytte personvernet ditt på nettet, enten det er gjennom et innlegg som dette, et innlegg om hvorvidt det er gratis Wi-Fi-sikkert, eller om hvordan du kan fjerne blokkering av underholdning i landet ditt? Sørg for å sjekke ut bloggen vår for det!

Skrevet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me