Er FaceApp trygt (sett fra en personverntjeneste)

Er FaceApp trygt (sett fra en personverntjeneste)

Av Michael Smolski, 2019-08-26 11:43:03 i Entertainment


De siste dagene har en app kalt FaceApp som ærlig talt har eksistert i mange år blitt en internett-hit. Men mens det ble en hit, fanget nyhetsnettsteder og TV-kanaler det umiddelbart som en app som potensielt ikke er trygg. Som et nettsted som dekker Internett-personvern og tjenester som beskytter deg på internett, bestemte vi oss for å dekke er FaceApp trygt, en gang for alle.

Folk spør Er FaceApp trygt bare fordi det kommer fra russiske utviklere

Dessverre blir spørsmålet om FaceApp-sikkert bare stilt fordi det er laget russiske utviklere.

Hvis FaceApp var amerikansk, ville ingen brydd seg.

"Bare fordi du er russisk, blir du automatisk tilknyttet den russiske regjeringen ..." - Stort sett hva nyhetsnettsteder sier.

Men er FaceApp trygt?

Det avhenger av hva du definerer som trygt.

Ja, du gir kontroll for at FaceApp kan bruke bildene dine når det gjelder apptillatelser. Er det ikke tilfelle med andre apper? Kan de teknisk sett ikke gjøre alt som et russisk selskap kan gjøre?

Hvis FaceApp i teorien skulle samle inn alle bildene dine, ville du se det i telefonens innstillinger. Du kan se hvor mye data som brukes av hvilken app. I testene våre har FaceApp ikke kommet nær det Google eller andre amerikanske selskaper tar.

Det er ikke slik at FaceApp ikke samler inn data i det hele tatt. Det gjør det, og vi vil snakke om det mye mer når du fortsetter å lese. Men logisk sett, basert på hvor mye data som brukes av FaceApp, hvis de laster ned alle bildene dine som noen nyhetssider antyder, vil det bli vist som det vil ta nedlastingsdata. Vel, med mindre de laster ned bildene i en super lav oppløsning, men igjen, hvis de var det, ville det ikke være godt nok å bruke.

Er Amerika som uskyldig når det kommer til apper?

Nyhetsnettsteder skapte en massiv diskusjon om hvorvidt FaceApp er trygt, noe som resulterer i at FBI nå undersøker det, men er amerikanske nettsteder en apper som er uskyldige når det gjelder apper?

Nyhetssider? PrivateVPN rapporterte tidligere om hvordan de skulle lese amerikanske nyhetssider i Europa etter at nettsteder som Los Angeles Times ikke fungerte, da de ikke tilpasset seg EUs lov om databeskyttelse. Dette har etter hvert blitt fikset, og nettstedet fungerer nå. Men det har ikke fungert i minst 5 måneder før etter at GDPR introduserte dem, og potensielt mer ettersom vi ærlig talt ikke sjekket om det fungerte eller ikke siden det innlegget før vi sjekket det for dette innlegget.

Å, for de reglene? Alle visste om dem i 2016. 2 år før de ble introdusert...

Det er bare toppen av isfjellet.

Det beste eksemplet på hvorfor det ikke spiller noen rolle hvor appen eller nettstedet kommer fra? De hadde en VPN-tjeneste kalt Onavo som nå heldigvis ikke fungerer.

Nå skal vi snakke om VPN-tjenester på slutten av denne artikkelen igjen, men foreløpig er det bare å være klar over at VPN-tjenester er ment å holde deg trygg på internett, enten det er fra regjeringen, internettleverandøren eller Wi-Fi-eieren . Naturligvis trenger dataene alltid å passere for å bli kryptert, så på en måte er en VPN-tjeneste den eneste tjenesten som er i stand til å avskjære dataene. Og det var det Facebook gjorde. Den brukte VPN-tjenesten sin for å samle inn data som den deretter brukte til reklameformål.

Facebook selv? De siste dagene er det bøtelagt med 5 milliarder dollar av FTC for å ikke ha beskyttet brukerens data.

Derfor, når du spør er FaceApp trygt, mens du vurderer at det tar noen data, må du også vurdere at alle andre gjør det også.

Siden alle samler inn data, betyr det noe?

Vi må gjøre en ting tydelig.

Generelt er datainnsamling nyttig.

Uten det ville de fleste virksomheter gått ut av virksomhet fordi annonser vil nå feil mennesker som ikke bryr seg.

Uten datainnsamling ville selskaper som gjør studier ikke de dataene de trenger for å hjelpe mennesker.

Lurer du noen gang på hvordan Google vet om trafikk når den ber deg gå en annen vei? Den bruker din beliggenhet og mange andre.

Realiteten er at de fleste av oss bekymrer oss for selskaper som samler inn data som ikke betyr noe fordi ingen mennesker noensinne vil se på det som det er for mye av, med at dataene for det meste gjør livene våre bedre, i stedet for å fokusere på de virkelige truslene fra internett som vi vil dekke senere i dette innlegget.

Folk tenker ofte at Kina er ondt og sensurerer alle. Den bruker sikkert sensur, men en av hovedårsakene til at den har sine egne sosiale medier er slik at den kan samle inn data til sine egne fordeler.

Ingen andre innlegg om er FaceApp trygt snakket om dette, hva?

Er FaceApp trygt fra perspektivet til mennesker som stjeler identiteten din?

Det er en stor frykt for at bildene som blir samlet skal brukes til identitetstyveri og at ansiktet ditt ender opp med å bli brukt i ting som pornovideoer, spesielt på grunn av de fantastiske AI-funksjonene i FaceApp.

Og det er selvfølgelig et potensial. Men uansett om du bruker FaceApp eller ikke, er det uansett et potensial uansett om det er fordi vennen din var nysgjerrig på hvordan du ser ut eller om det skyldes at du er mer kjent.

Her er tingen, enten du bruker den eller ikke, du er potensielt utsatt for ting som dette enten du liker det eller ikke, spesielt hvis du er mer kjent.

Vil du beskytte deg selv mot risikoen ved at noen setter deg inn i noen kropp? Ikke last opp bilder av deg selv. Det er til syvende og sist alt som trengs. Ikke helt praktisk, ikke sant?

Hvordan beskytter du deg mot de virkelige truslene på Internett?

Ekte trusler? Det er mannen på den bærbare datamaskinen hans som lett får tilgang til det vi skriver på den bærbare datamaskinen eller telefonen vår når du bruker offentlig Wi-Fi på en kafé. Enten det er vår adresse og informasjon som vi skrev inn, mens vi fortalte noen om at vi skal på ferie (som et resultat av å la en tyv vite at hjemmet vårt er gratis) eller om internettleverandøren vår forteller oss at de ikke overvåker hva vi gjør mens vi er på samtidig som vi fortalte at vi lastet ned noe vi ikke skulle ha.

Dette er noen av de store truslene som er en stor risiko for oss som ingen snakker om. Hvorfor? Som å skrive om en russisk app som er farlig er en mye bedre overskrift, ikke sant?

Er FaceApp trygt? Noen data vil kanskje tas, men det er tilfelle omtrent alle andre apper du bruker, med mindre de er laget i land med noen veldig stramme personvernlover som Sverige. Den store trusselen? Det er du som bruker gratis Wi-Fi i den kafeen du går til.

Hvordan forblir du trygg når det gjelder virkelige trusler som den? Du bruker en VPN.

En VPN? Vi nevner stort sett VPN-tjenester i bloggen vår som et middel til å fjerne blokkering av en geo-blokkert tjeneste, men hovedformålet med VPN-tjenester er faktisk å beskytte deg på internett.

Hvordan? Ved å endre IP-en din og bestå av ting som kryptering av militær karakter blandet med de riktige beskyttelsesverktøyene som IPv6 Lekkasjebeskyttelse, DNS Lekkasjebeskyttelse, Kill Switch og App Guard som sørger for at du i et tilfelle der en VPN mislykkes, er fremdeles fullstendig beskyttet, ettersom du til slutt bare er fullstendig beskyttet når du er 100% beskyttet.

Vil en VPN holde deg trygg?

Når du bruker en VPN med alle funksjonene som er oppført tidligere, for eksempel IPv6 Lekkasjebeskyttelse, er du fullstendig beskyttet når du bruker en VPN, men det bringer fremdeles spørsmålet om hvor sikker en VPN kan holde deg, og hva kan den faktisk beskytte deg mot?

Det spørsmålet? Det starter med hvor VPN-en din kommer fra. Til syvende og sist, mens vi ofte ser etter hvilke funksjoner en VPN har eller hvor mange tjenester den kan fjerne blokkeringen om det er DAZN, Hulu eller Hotstar, ser de fleste aldri på hvor en VPN-tjeneste kommer fra. Og det er viktig.

Hvorfor? Som til syvende og sist er VPN-tjenesten som er ment å beskytte deg, også tjenesten som kan utsette deg, hvis du er i landet med gale lover. PrivateVPN? Det kommer fra Sverige, et land med noen av de strammeste og beste personvernlovene. Det betyr at selv om vi ønsket å lagre logger over bruken din, kan vi ikke gjøre det. Og det svenske systemet? Det følger dens lover utrolig godt. Enten du er berømt eller ikke.

Vil en VPN virkelig holde deg trygg på internett? Vi har et fullstendig blogginnlegg rundt det emnet. Det korte svaret? Nei.

En VPN vil beskytte deg mot de store truslene som internettleverandøren din, noen som prøver å få tilgang til dataene dine på en kafé, og så videre, men den vil ikke beskytte deg når det gjelder FaceApp, Facebook eller Instagram som samler inn data. En VPN vil sørge for at uansett data blir sendt vil bli sendt uten at noen andre avskjærer dem i midten, men disse tjenestene vil fremdeles ha disse dataene, og hvis de bruker det galt, vil du ikke bli beskyttet.

Gjør det noe? I de fleste tilfeller ikke. Vi er bare ikke spesielle for at tjenester kan bry seg om oss over millioner eller i noen tilfeller milliarder av andre.

Så hvorfor ikke beskytte deg mot de virkelige farene på internett i stedet for å bekymre deg for hypeoverskrifter fra nyhetssider? Det er gratis å starte med PrivateVPN.

Skrevet av Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me