Eksisterer personvern fortsatt på Internett i 2018?

Eksisterer personvern fremdeles på Internett i 2018?

Av PrivateVPN, 2018-05-03 16:05:22 i Business


"Eksisterer fortsatt personvern på internett i 2018?" Dette er et spørsmål som vil bli stilt mye i år. La oss gi en kort tidslinje for internett og personvern i 2018 så langt. Kina prøvde å forby alle VPN-tjenester fra starten av februar i år. Rett før 2018 skjedde, satte Russland en lov som påla VPN-selskaper å forby visse nettsteder fra brukere i Russland. Hvis du ikke vet hva en VPN er, er en VPN et virtuelt privat nettverk som lar folk ha frihet på internett. Men det største arrangementet i år? Facebook. Eller mer så avsløringen av det faktum at Facebook utsatte dataene til 87 millioner brukere.

Så eksisterer fortsatt personvern på internett i 2018? Ja og nei. Det kommer an på hva du får tilgang til og hvor du er koblet til internett.

Eksisterer personvern fremdeles på Internett i 2018 når det gjelder store plattformer som Facebook?

Vet du hvorfor Facebook er et så flott verktøy for markedsføring? Som når du slår på en TV, kan du være bestemor eller du kan være et 7 år gammelt barn. Det kan være lurt å kjøpe en bil, eller kanskje se etter å kjøpe en sykkel. En TV-annonse er stort sett et lotteri. Jada, du kan noe forutsi en viss type målgruppe basert på hva som skjer, men annet enn det har du ingen kontroll.

Facebook er flott for markedsføring fordi du kan nå menneskene du ønsker å nå. Ingen lotterier som med TV-annonser involvert. Hvordan kan man nå et presist publikum? Vel, man trenger ganske enkelt å vite hva noen vil, basert på hva en person gjør. Facebook vet hvem som vil hva. Og det gjør det flott for markedsføring. Men personvernet ditt lider på grunn av dette da data er nødvendig for å vite hva som vil ha.

Men dette har vært et spørsmål i mange år. Og ikke bare på Facebook.

Store sosiale medier-plattformer trenger mye penger for å kjøre. Vet du hvor mye det koster å la hundrevis av millioner brukere bruke en tjeneste på en gang? Og vi snakker bare om servere her. Husk utviklerne, kundeservicen og personene som sjekker om innholdet oppfyller retningslinjene. Oh, og da trenger et selskap å tjene penger også da det er et mål for bedrifter på slutten av dagen. Hvis du tilbyr en gratis tjeneste og vil ha alt dette, må du ha annonser. Uansett hvilken stor tjeneste du bruker, kan du forvente at informasjonen din blir tatt og deretter brukt til annonser.

Eksisterer fortsatt personvern på internett i 2018 når det gjelder sosiale medier? Nei. Men det har ikke gjort det lenge.

Eksisterer fortsatt personvern på Internett når det gjelder alt annet da?

Så du tenkte at hvis du ikke er på sosiale medier, vil du ha privatliv på internett? Ikke akkurat.

Mens Facebook tar dataene dine, er de fleste myndigheter ikke bedre, og gjør det faktisk mye dårligere enn Facebook.

Det er faktisk ikke bare regjeringer. Internett-leverandører kan gjøre det også. Og ikke glem at operatøren av Wi-Fi som du er koblet til, kan sjekke hva du har til også. Og du trenger ikke en gang å ha kontroll over det når det gjelder åpne nettverk. Et stykke programvare er alt du trenger for å få tilgang til ting som passord.

Men det er en måte å være beskyttet mot myndigheter, internettleverandører og åpne nettverk du vil bruke når du kobler deg til gratis Wi-Fi. Du må bruke en VPN som er et virtuelt privat nettverk.

Når du er koblet til en, blir alt du gjør uleselig for alle som prøver å få tilgang til det, ettersom det du gjør er kryptert.

Facebook tar dataene dine. Men disse dataene er sannsynligvis ikke så følsomme som informasjonen som regjeringen eller noen som har ansvar for internett på et hotell kan ta fra deg.

VPN-en vår leveres med AES 256-biters krypteringskode med 2048-biters DH-nøkkel, noe som betyr at det ville skade selv en regjering å prøve å knekke den koden når det kommer til penger. Det ville være latterlig dyrt. Vi snakker billioner dollar slags dyre. Så trygg på at du vil være trygg. Med mindre du slår den av.

Og det er relativt enkelt å sette opp. Du må bare klikke på Kjøp-knappen og gå gjennom vår 3-trinns registreringsprosess etterfulgt av å laste ned riktig versjon av vår klient. Du kan finne alle versjonene av vår klient på nedlastingssiden nederst på nettstedet. Etter at du har installert vår klient, må du oppgi dine detaljer og koble til en server du ønsker. Og det er det. Du får mye privatliv som du gikk glipp av før.

Men skal VPN-selskaper stole på?

Flott spørsmål. Og det kommer helt an på selskapet. Det beste valget er å gå for et selskap som ikke er lovlig i stand til å ta dataene dine på grunn av lovene i landet som selskapet har base i. Hos PrivateVPN, selv om vi ønsket å bruke dataene dine, kan vi ikke. Sverige har strenge personvernlover. Loven kan tas mer alvorlig enn et ord av et selskap, ikke sant? Tross alt uttaler Facebook at det bryr seg om personvernet ditt.

En annen ting å se etter er vilkårene. Facebooks VPN-tjeneste Onavo samler inn data fra deg for eksempel. Det er akkurat det en VPN-tjeneste ikke er ment å gjøre. Heldigvis forteller de deg det på en åpenbar måte, men noen selskaper gjør det ikke.

Vær forsiktig.

Eksisterer personvern fortsatt på Internett i 2018? Til dels.

Sosiale medier? Det du gjør er samlet. Resten av internett? Det kommer an på om du er kryptert eller ikke.

Skrevet av Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me