Kan een VPN u echt veilig houden?

Kan een VPN u echt veilig houden?

Door Michael Smolski, 25-06-2019 22:22:08 in VPN-service


We leven in een wereld waar systemen die zijn ontworpen om perfect te zijn, falen. En dat is of het vliegtuigen zijn of dingen die veel eenvoudiger zijn. Maar hoe zit het met veilig zijn op internet? Kan een VPN u echt veilig houden? En wat daarvoor nodig is?

Kan een VPN u echt veilig houden? Begint met uw locatie

Het zwakste punt van een VPN-service vanuit het perspectief van een VPN dat u echt veilig houdt? Het is vaak de VPN-service die bedoeld is om u in de eerste plaats veilig te houden.

Sommige (niet alle) VPN-bedrijven slaan logboeken op. Sommigen doen het voor advertentiedoeleinden, terwijl anderen het doen om uw gebruik te kunnen volgen als u een service met beperkte bandbreedte gebruikt.

Het probleem met alle gegevens die zijn opgeslagen, is dat als deze er zijn, deze kunnen worden gebruikt om u te ontmaskeren. Of dat nu is als je torrent in een land dat torrent zeer serieus neemt, of een site bezoekt die in een bepaald land niet is toegestaan.

Geen gegevens opgeslagen is de enige manier waarop u veilig kunt blijven als het gaat om VPN-services.

Maar het is gemakkelijk om te zeggen dat je geen logboeken verzamelt. Er zijn in het verleden gebeurtenissen geweest (u kunt dit vinden met een snelle zoekopdracht op Google) waarbij VPN-bedrijven hebben verklaard dat ze geen logboeken opslaan, zodat gebruikers later kunnen ontdekken dat een hacker is gearresteerd omdat de VPN logboeken weggeeft aan de autoriteiten.

Als u naar ons gedeelte over privacybeleid gaat, zult u merken dat we geen logboeken opslaan en ziet u ons ook uitleggen wat voor soort informatie we opslaan, uitgelegd in eenvoudige taal die begrijpelijk is. (Facebook kan van ons leren!)

Moet je ons gewoon vertrouwen omdat we betrouwbaar lijken? Dat zouden we graag willen, maar u moet waarschijnlijk geen enkel bedrijf meteen vertrouwen. En daar komt de locatie van een VPN-service binnen. PrivateVPN? Het is Zweeds, met Zweden met een aantal van de beste privacywetten die er zijn. Zelfs als we logbestanden van uw gebruik willen opslaan, kunnen we dat niet. En daarom kunnen we geen gegevens over u weggeven, of dat nu aan een overheid of internetprovider is. We kunnen het zelf niet eens zien. Niet dat we uw zoekopdrachten in de eerste plaats zouden willen zien.

Als je kijkt naar hoe onze registratie werkt, is daar geen ruimte voor je naam. En u kunt zelfs met Bitcoin betalen. Kan een VPN u echt veilig houden, hangt vaak niet af van het type codering dat de service heeft, maar van wat een VPN-service doet om uw privacy te beschermen.

Wat een VPN-client biedt, is het op één na belangrijkste en speelt een rol bij de vraag of een VPN u echt veilig kan houden

Net zoals auto's systemen hebben die zijn ontworpen om u veiliger te maken, bieden VPN-services veiligheidsmaatregelen die uw blootstelling kunnen voorkomen, in het geval er iets misgaat.

Moet het misgaan met een geweldige VPN-service? In de meeste gevallen niet. Kan een VPN u echter echt veilig houden zonder de juiste maatregelen? Absoluut niet.

Het eerste waar u naar moet kijken, is de IPv6- en DNS-lekbescherming. IP-lekken kunnen van tijd tot tijd gebeuren en als ze dat doen, is alle codering en geen logbestanden voor niets. Daarom is het cruciaal om deze functies te hebben met de VPN die u gebruikt.

Afgezien daarvan wilt u misschien ook dat bepaalde apps worden gesloten als uw VPN-verbinding bijvoorbeeld een torrent-client zou beëindigen. Dat is waar de Application Guard en de Kill Switch binnenkomen.

Application Guard beëindigt alle apps die u niet wilt openen wanneer een VPN stopt met werken. Bijvoorbeeld, alle torrent-clients die u mogelijk hebt geopend. Ondertussen zal Kill Switch uw internetverbinding verbreken in een gebeurtenis waarin een VPN stopt met werken indien ingeschakeld.

Niet elke VPN-service wordt geleverd met al deze genoemde functies, PrivateVPN doet dat omdat de waarheid is dat hoewel het eerste aspect dat we noemden het belangrijkste is, ze allemaal een even belangrijke rol spelen om u veilig te houden. Kan een VPN u echt veilig houden? Ja. Maar alleen als je op alle fronten beschermd bent. Dat is de sleutel om echt veilig te blijven met een VPN.

En daar komt het laatste stukje van de puzzel.

VPN Doen wat VPN-services zijn bedoeld

Dit is het laatste stukje van de puzzel. Degene waar bijna alle VPN-services goed in zijn, want dat is uiteindelijk wat ze moeten doen.

VPN = Virtual Private Network.

Een VPN-service is bedoeld om een ​​privaat en virtueel netwerk te creëren.

Het virtuele aspect ervan betekent dat het overal ter wereld kan zijn. Privaat? Het betekent dat de informatie die u ontvangt en verzendt gecodeerd is.

Als het gaat om het virtuele aspect, als het gaat om 'wees overal waar je maar wilt over de hele wereld', is PrivateVPN niet de beste optie die er is. We vermelden herhaaldelijk dat we ons richten op kwaliteit boven kwantiteit. Daarom zult u geen 3.000 servers vinden als u ervoor kiest om ons te gebruiken. We weten dat de meeste mensen een VPN gebruiken om ofwel torrenting te doen, of hun Netflix-locatie te wijzigen om meer inhoud te ontgrendelen, of om Hulu in Canada te bekijken. En daarom richten we ons op het maken van servers die werken met entertainmentplatforms waartoe u toegang wilt hebben, met snelheden die u niet laten wachten op uw show of live wedstrijd op DAZN om te bufferen. Terwijl je veilig blijft.

Investeren in kwaliteit boven kwantiteit is de reden waarom we de meeste Netflix-regio's ondersteunen terwijl we aanzienlijk minder servers hebben dan de concurrentie.

Wat het privégedeelte betreft, wordt PrivateVPN geleverd met AES (Advanced Encryption Standard) 256-bit coderingscode met 2048-bit DH-sleutel, het hoogste coderingsniveau op de markt. Dat in combinatie met wat we al hebben vermeld, maakt je zo veilig als je kunt krijgen bij het gebruik van een VPN-service.

Kan een gratis VPN je echt veilig houden?

We schreven over de vraag of gratis VPN-services de moeite waard zijn en tegen welke prijs daarvoor, maar we zullen hier ook kort op ingaan.

VPN-services zijn geen goed doel. Mensen werken daar. Bedrijven moeten geld verdienen.

Hoe verdient een gratis VPN geld??

Meestal door uw gegevens aan adverteerders te verkopen.

We zeggen herhaaldelijk in onze gidsen dat wanneer iets gratis is, u vaak betaalt met de valuta van privacy.

PrivateVPN? Het is niet gratis. Maar het werd door bestVPN in 2018 gekozen als de beste VPN-waarde. Een service die nu bekend staat als ProPrivacy.

Gratis VPN-services zijn niet alleen slecht in het deblokkeren van inhoud, maar ze zijn zelfs nog slechter in het beschermen van je. Vergeet niet om u volledig veilig te houden.

Kan een VPN u echt veilig houden?

Maar de vraag of een VPN u echt veilig kan houden, hangt ook af van wat u doet.

Kan een VPN u echt veilig houden als het gaat om surfen op internet en torrenting? Ja. Maar als het bestand dat je downloadt tijdens torrenting een virus is, of als je iets op Facebook schrijft, dan beschermt een VPN je niet. Een VPN versleutelt een eerste bericht op Facebook zodat het niet wordt gezien, bijvoorbeeld in een café, als u openbare wifi gebruikt, maar er is nog steeds een mogelijkheid dat Facebook gegevens lekt zoals vaak het geval is. En geen VPN kan dat voorkomen.

PrivateVPN is een Zweedse provider die u veel meer veiligheid biedt dan de meeste andere landen die er zijn. Het heeft ook alle veiligheidsfuncties die nodig zijn in zijn client, terwijl het alles biedt wat u van een VPN zou verwachten, zoals encryptie. En ongelooflijk voor het deblokkeren van streamingdiensten zoals Hulu, DAZN en Netflix, waarover u meer kunt lezen, op onze blog of door onze klantenservice te vragen. Maar uiteindelijk zijn de vragen of een VPN u echt veilig kan houden niet zo eenvoudig als iemand zou willen. Als u 100% veilig wilt zijn op internet, zou u helemaal niets op internet moeten doen.

Geschreven door Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me