Is FaceApp veilig (vanuit het perspectief van een privacydienst)

Is FaceApp veilig (vanuit het perspectief van een privacydienst)

Door Michael Smolski, 26-08-2019 11:43:03 in Entertainment


De afgelopen dagen is een app met de naam FaceApp die eerlijk gezegd al jaren bestaat, een hit op internet geworden. Hoewel het een hit werd, vingen nieuwssites en tv-kanalen het meteen op als een app die mogelijk niet veilig is. Als een site over internetprivacy en -service die u op internet beschermt, hebben we besloten om FaceApp veilig te maken, voor eens en voor altijd.

Mensen vragen of FaceApp alleen veilig is omdat het afkomstig is van Russische ontwikkelaars

Helaas wordt de vraag of FaceApp veilig alleen wordt gesteld omdat het Russische ontwikkelaars heeft gemaakt.

Als FaceApp Amerikaans was, zou het niemand iets kunnen schelen.

"Alleen omdat je Russisch bent, word je automatisch verbonden met de Russische overheid ..." - Vrijwel wat nieuwssites zeggen.

Maar is FaceApp wel veilig?

Dat hangt af van wat u als veilig definieert.

Ja, u geeft FaceApp controle over het gebruik van uw foto's als het gaat om app-machtigingen. Is dat niet het geval bij andere apps? Kunnen ze technisch gezien niet alles doen wat een Russisch bedrijf kan doen?

Als FaceApp in theorie al je foto's verzamelde, zou je dat in de instellingen van je telefoon zien. U kunt zien hoeveel gegevens door welke app worden gebruikt. In onze tests is FaceApp niet in de buurt gekomen van wat Google of andere Amerikaanse bedrijven nemen.

Het is niet zo dat FaceApp helemaal geen gegevens verzamelt. Dat doet het, en daar zullen we het nog veel meer over hebben als je blijft lezen. Maar logisch gezien, op basis van hoeveel gegevens FaceApp gebruikt, als ze al uw foto's zouden downloaden, zoals sommige nieuwssites zouden suggereren, zou dat worden getoond omdat het downloadgegevens zou kosten. Nou, tenzij ze de foto's in een super lage resolutie downloaden, maar als ze dat waren, zou dat niet goed genoeg zijn om te gebruiken.

Is Amerika onschuldig als het op apps aankomt?

Nieuwssites zorgden voor een massale discussie over of FaceApp veilig is, wat ertoe leidt dat FBI dit nu onderzoekt, maar zijn Amerikaanse sites apps die onschuldig zijn als het gaat om apps?

Nieuwssites? PrivateVPN rapporteerde eerder over het lezen van Amerikaanse nieuwssites in Europa nadat sites als Los Angeles Times niet werkten omdat ze zich niet aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming aanpasten. Dat is uiteindelijk opgelost en de site werkt nu. Maar het heeft minstens vijf maanden niet gewerkt tot nadat de GDPR ze introduceerde, en mogelijk meer omdat we eerlijk gezegd niet hebben gecontroleerd of het werkte of niet sinds die post totdat we het voor deze post controleerden.

Oh, voor die regels? Iedereen kende ze in 2016. 2 jaar voordat ze werden geïntroduceerd...

Dat is echter slechts het topje van de ijsberg.

Het beste voorbeeld van waarom het niet uitmaakt waar de app of site vandaan komt? Ze hadden een VPN-service genaamd Onavo die nu gelukkig niet werkt.

Nu zullen we aan het einde van dit artikel opnieuw over VPN-services praten, maar houd er voorlopig rekening mee dat VPN-services bedoeld zijn om u veilig op internet te houden, of dat nu van uw overheid, internetprovider of wifi-eigenaar is . Natuurlijk moeten de gegevens altijd worden doorgegeven om te worden gecodeerd, dus in zekere zin is een VPN-service de enige service die die gegevens kan onderscheppen. En goed, dat is wat Facebook deed. Het gebruikte zijn VPN-service om gegevens te verzamelen die het vervolgens gebruikte voor reclamedoeleinden.

Facebook zelf? In de afgelopen dagen heeft de FTC een boete van $ 5 miljard gekregen wegens het niet beschermen van de gegevens van gebruikers.

Daarom moet u bij het vragen of FaceApp veilig is, terwijl u bedenkt dat er wel wat gegevens nodig zijn, ook rekening houden met het feit dat iedereen.

Omdat iedereen gegevens verzamelt, doet het ertoe?

We moeten één ding duidelijk maken.

Gegevensverzameling in het algemeen is nuttig.

Zonder dit zouden de meeste bedrijven failliet zijn omdat advertenties de verkeerde mensen zouden bereiken die er niet om geven.

Zonder gegevensverzameling zouden bedrijven die studies doen niet de gegevens hebben die ze nodig hebben om mensen te helpen.

Vraag je je ooit af hoe Google op de hoogte is van verkeer wanneer het je vertelt een andere weg te gaan?? Het gebruikt uw locatie en de locatie van vele anderen.

De realiteit is dat de meesten van ons zich zorgen maken over bedrijven die gegevens verzamelen die er niet toe doen, omdat geen mens er ooit naar zal kijken omdat er teveel is, omdat die gegevens ons leven meestal beter maken, in plaats van ons te concentreren op de echte bedreigingen van de internet dat we later in dit bericht zullen bespreken.

Mensen denken vaak dat China slecht is en iedereen censureert. Het maakt zeker gebruik van censuur, maar een van de belangrijkste redenen waarom het zijn eigen sociale media heeft, is dat het gegevens kan verzamelen voor zijn eigen voordelen.

Geen ander bericht over FaceApp heeft hier veilig over gesproken, hè?

Is FaceApp veilig vanuit het perspectief van mensen die uw identiteit stelen?

Er is een grote angst dat de verzamelde foto's zullen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal en je gezicht zal uiteindelijk worden gebruikt in dingen zoals pornovideo's, vooral vanwege de fantastische AI-functies van FaceApp.

En dat is natuurlijk een potentieel. Maar of je FaceApp nu gebruikt of niet, dat is sowieso een potentieel, of dat komt omdat je vriend nieuwsgierig was naar hoe je eruit ziet of omdat je meer bekend bent.

Hier is het ding, of je het nu gebruikt of niet, je bent potentieel blootgesteld aan dit soort dingen, of je het nu leuk vindt of niet, vooral als je meer bekend bent.

Wil je jezelf volledig beschermen tegen de risico's dat iemand je in iemands lichaam stopt? Upload nooit foto's van jezelf. Dat is uiteindelijk alles wat nodig is. Niet helemaal praktisch, toch?

Hoe beschermt u uzelf tegen de reële bedreigingen op internet?

Echte bedreigingen? Het is de man op zijn laptop die gemakkelijk toegang heeft tot wat we op onze laptop of telefoon typen wanneer hij openbare wifi in een café gebruikt. Of dat nu ons adres en de informatie is die we hebben ingetypt, terwijl we iemand vertellen dat we op vakantie gaan (waardoor een dief weet dat ons huis gratis is) of onze internetprovider die ons vertelt dat ze niet controleren wat we doen op het internet tegelijkertijd ons te vertellen dat we iets hebben gedownload dat we niet zouden moeten hebben.

Dat zijn enkele van de grote bedreigingen die voor ons een groot risico vormen waar niemand over spreekt. Waarom? Omdat schrijven over een Russische app gevaarlijk is, is een veel betere kop, huh?

Is FaceApp veilig? Misschien zullen sommige gegevens worden verzameld, maar dat is het geval met zowat alle andere apps die u gebruikt, tenzij ze zijn gemaakt in landen met een aantal zeer strikte privacywetten zoals Zweden. De grote dreiging? Jij gebruikt gratis wifi in dat café waar je naartoe gaat.

Hoe blijf je veilig als het gaat om echte bedreigingen zoals dat? U gebruikt een VPN.

Een VPN? We vermelden meestal VPN-services in onze blog als een middel om een ​​geo-geblokkeerde service te deblokkeren, maar het belangrijkste doel van VPN-services is eigenlijk om u op internet te beschermen.

Hoe? Door uw IP te wijzigen en te bestaan ​​uit dingen zoals codering van militaire kwaliteit gemengd met de juiste beveiligingstools zoals IPv6 Leak Protection, DNS Leak Protection, Kill Switch en App Guard die ervoor zorgen dat u in een geval waarin een VPN faalt, u nog steeds volledig beschermd, want uiteindelijk ben je pas volledig beschermd als je 100% beschermd bent.

Zal een VPN u veilig houden?

Wanneer u een VPN gebruikt met alle eerder genoemde functies, zoals IPv6-lekbescherming, bent u volledig beschermd wanneer u een VPN gebruikt, maar dat roept nog steeds de vraag op hoe veilig een VPN u kan houden, en wat kan het u eigenlijk beschermen tegen?

Die vraag? Het begint met waar uw VPN vandaan komt. Uiteindelijk, hoewel we vaak zoeken naar welke functies een VPN heeft of hoeveel services het kan deblokkeren, of het nu DAZN, Hulu of Hotstar is, kijken de meeste mensen nooit naar waar een VPN-service vandaan komt. En dat is belangrijk.

Waarom? Uiteindelijk is de VPN-service die bedoeld is om je te beschermen ook de service die je kan ontmaskeren, als je in het land bent met verkeerde wetten. PrivateVPN? Het komt uit Zweden, een land met enkele van de strengste en beste privacywetten. Dat betekent dat zelfs als we logboeken van uw gebruik willen opslaan, we dat niet kunnen. En het Zweedse systeem? Het volgt zijn wetten ongelooflijk goed. Of je beroemd bent of niet.

Zal een VPN je echt op internet beschermen? We hebben een volledig blogbericht over dat onderwerp. Het korte antwoord? Nee.

Een VPN beschermt u tegen de grote bedreigingen zoals uw internetprovider, iemand die toegang probeert te krijgen tot uw gegevens in een café, enzovoort, maar het beschermt u niet als FaceApp, Facebook of Instagram gegevens verzamelen. Een VPN zorgt ervoor dat alle gegevens die worden verzonden, worden verzonden zonder dat iemand anders deze in het midden onderschept, maar die services hebben die gegevens nog steeds en als ze deze verkeerd gebruiken, bent u niet beschermd.

Maakt dat uit? In de meeste gevallen niet. We zijn gewoon niet speciaal genoeg voor service om om ons te geven over miljoenen of in sommige gevallen miljarden anderen.

Dus waarom zou u zich niet beschermen tegen de echte gevaren op internet in plaats van u zorgen te maken over hype-headlines van nieuwssites? Het is gratis om te beginnen met PrivateVPN.

Geschreven door Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me