Hoe veilig te blijven op openbare computers in 2018

Hoe veilig te blijven op openbare computers in 2018

Door Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 in Business
Je weet niet wat erop staat. Dat is het grootste probleem als het gaat om openbare computers. Het is moeilijk om veilig te blijven op openbare computers als je niet weet wat voor verborgen software erop staat. Als je iemand ontmoet, kun je over het algemeen vertellen hoe ze zijn. Je kunt hun vibes voelen. Met een computer weet je het niet. Iemand zou naar elke actie kunnen kijken die u onderneemt. Iemand neemt mogelijk uw wachtwoorden mee. Misschien stelen ze uw vertrouwelijke documenten. Ik weet het niet. Je weet het niet. En dat is een probleem. Het is supergemakkelijk om alles op een computer te zetten, en je zou het niet eens weten. Het advies zou zijn om ze niet te gebruiken, maar dat is niet altijd een optie.


Dus wat kunt u doen om veilig te blijven op openbare computers in 2018?

Hoe veilig te blijven op openbare computers in 2018

Beperk het gebruik van uw online accounts

Als u weet dat u een document moet afdrukken, in plaats van uw Google Drive-account te gebruiken, gebruikt u een USB-schijf. Of maak een dummy-account met een wachtwoord dat u nooit gebruikt. Het probleem is dat de meesten van ons voor alles dezelfde wachtwoorden hebben. Er is iemand voor nodig die één wachtwoord ziet om toegang tot alle accounts te verliezen.

Maar als je voorbereidt op wat je nodig hebt voordat je naar een bibliotheek gaat, vergroot je de kans om veilig te blijven op openbare computers.

Geweldig, maar dat is niet altijd mogelijk. Soms is het een noodgeval en moet u een van uw accounts gebruiken. Dat is wanneer de authenticatie in twee stappen zo belangrijk is. Zorg dat je hem aan hebt. Kijk, iemand kan je wachtwoord gebruiken, maar ze kunnen je telefoon niet meenemen, wat nodig is voor het tweede wachtwoord. Dat vergroot uw kansen om veilig te blijven.

Gebruik een VPN

Het bijhouden van wachtwoorden is geweldig, maar als iemand uw geschiedenis kan zien en waar sites die u bezoekt, kan dat ook gevaarlijk zijn. Dat is waar codering binnenkomt. Er is een manier om alles wat je doet op internet gecodeerd te maken van de overheid, netwerkproviders en de mensen in de bibliotheek zelf.

Hoe veilig te blijven op openbare computers in 2018
Als u een VPN gebruikt dat een virtueel particulier netwerk is, je codeert jezelf tot een punt waarop alles wat je online doet in wezen wartaal is voor iedereen die die informatie probeert te zien. PrivateVPN wordt bijvoorbeeld geleverd met 256-bit encryptie. Het kost triljoenen dollars om dat soort codering te kraken. Misschien is dat waarom de Amerikaanse overheid het gebruikt.

Er zijn nog andere bedreigingen, zoals het potentieel dat iemand uw scherm opneemt met verborgen software, maar dat is zeer onwaarschijnlijk aangezien de meeste computers in een bibliotheek niet krachtig genoeg zijn om dat te doen.

Als u veilig op openbare computers wilt blijven, is het gebruik van een VPN essentieel. Dus hoe stel je het in?

De snelste manier zou zijn om het installatiebestand op een USB-station te plaatsen en het daar eenvoudig vanaf te installeren. Maar dit werkt misschien wel of helemaal niet op een openbare computer, afhankelijk van of informatie zich van een computer verwijdert zodra een computer opnieuw is opgestart en of u zelfs maar iets kunt installeren. Als je dat kunt, dan is het geweldig, zo niet, probeer dan geen accounts te gebruiken en niet te zoeken naar inhoud waarvan je niet wilt dat anderen die zien.

  • Maar als u een computer kunt installeren en opnieuw opstarten zonder dat informatie meteen wordt verwijderd, downloadt u de PrivateVPN-client van onze downloadpagina en plaatst u deze op een USB-schijf. Tenzij u besluit het te downloaden wanneer u al een openbare computer gebruikt.
  • Installeer het.
  • Maak vervolgens een account op onze site, hoewel u dit waarschijnlijk moet doen voordat u naar een bibliotheek gaat. Om een ​​account aan te maken, drukt u rechtsboven in het scherm op de knop Kopen. Het is een proces in 3 stappen, dus u moet binnen de kortste keren een account hebben.
  • Nadat u uw account hebt aangemaakt, geeft u de details op in de PrivateVPN-client en maakt u verbinding met elke gewenste server. Zo blijf je gecodeerd. We bieden 56 verschillende serverlocaties, wat betekent dat als u verbinding maakt met een Amerikaanse server in een bibliotheek in Ierland, u wordt verondersteld in de VS te zijn voor alle services die u besluit te gebruiken.

Gebruik een gecodeerde USB-schijf

Hoe veilig te blijven op openbare computers in 2018
Wat als u een bankafschrift op uw USB-schijf heeft en iemand deze van die schijf overbrengt? Het is mogelijk. Een simpel stukje software kan dat. Nou, tenzij er codering aanwezig is. Net zoals codering door PrivateVPN mensen op internet helpt, houdt codering op schijven inhoud op schijven veilig. Als u van plan bent uw informatie op een schijf te plaatsen, zorg er dan voor dat deze gecodeerd is zodat niemand de inhoud ervan kan kopiëren.

Conclusie

Het is moeilijk om beveiligd te blijven op openbare computers. Soms moet u ze echter gebruiken en door deze dingen te implementeren, bent u veiliger.

Geschreven door Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me