Hoe BBC iPlayer in het buitenland te bekijken

Hoe BBC iPlayer in het buitenland te bekijken

Door Michael Smolski, 2019-10-04 18:09:15 in gidsen


Als je ooit hebt geprobeerd BBC iPlayer in het buitenland te bekijken, kreeg je de melding: "Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar."

BBC beweert dat de reden daarvoor is dat je een tv-licentie moet betalen in het VK. Maar wat als u alleen reist en een tv-licentie betaalt in het VK? In deze gids bespreken we hoe u BBC iPlayer in het buitenland kunt bekijken, of het nu op uw Android-, Apple-, Windows-, Amazon- of Fire TV-apparaten is, met een methode die volgens BBC door meer dan 61 miljoen mensen wereldwijd wordt gebruikt.

Wat moet u doen om BBC iPlayer in het buitenland te bekijken? Je moet BBC iPlayer voor de gek houden door te denken dat je in het VK bent.

BBC voor de gek houden om BBC iPlayer in het buitenland te bekijken

De enige reden waarom BBC iPlayer momenteel niet in het buitenland werkt, is dat de BBC niet de rechten heeft om de meeste inhoud in het buitenland te tonen. Waarom zou u tenslotte miljoenen meer betalen om inhoud in andere landen te tonen wanneer u zich op het Britse publiek richt??

Aangezien de BBC niet de rechten heeft om de meeste inhoud te tonen, moet deze hun iPlayer geografisch blokkeren, net als alle andere platforms zoals DAZN, Hulu en zelfs Netflix dat al doen.

Als je BBC iPlayer laat denken dat je in het Verenigd Koninkrijk bent, dan wordt er geen geoblok geplaatst en kun je BBC iPlayer in het buitenland bekijken.

Hoe doe je dat?

Door een VPN te gebruiken.

Met VPN-services kunt u uw locatie vrijwel wijzigen.

Download PrivateVPN, maak verbinding met een Britse server en u bent vrijwel in het VK.

Is dat binnen dan?

Niet helemaal. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten als u BBC iPlayer met een VPN in het buitenland wilt bekijken.

 1. De VPN moet Britse servers hebben. PrivateVPN doet dat, net als een aantal andere premium-services. Dat is echter niet het geval met gratis services als je daar op had gehoopt. (PrivateVPN biedt echter wel een risicovrije proefperiode van 7 dagen aan waarvoor u niet eens een kaart hoeft te verstrekken.)
 2. De VPN-server moet BBC iPlayer ondersteunen. Dit is het meest cruciale onderdeel als je BBC iPlayer in het buitenland wilt bekijken. Als u een VPN gebruikt die geen ondersteuning biedt voor BBC iPlayer of de verkeerde server in het VK, maar niet werkt met BBC iPlayer, werkt dit niet.

PriavteVPN? Het biedt een aantal BBC iPlayer-servers door minder servers te bieden dan die van veel concurrentie, maar richt zich in plaats daarvan op entertainmentdiensten. 51% van de klanten gebruikt immers VPN-diensten voor entertainment.

Als u BBC iPlayer in het buitenland wilt bekijken, moet u ervoor zorgen dat de service die u gebruikt dit ondersteunt. De meeste niet. Dat komt omdat platforms zoals BBC iPlayer niet alleen geoblokken plaatsen op inhoud. Ze verhinderen ook dat VPN-services werken omdat ze hebben. Anders kunnen ze problemen krijgen met het weergeven van inhoud in landen waar ze deze niet kunnen weergeven omdat ze daar geen rechten hebben.

Is dat het dan als je BBC iPlayer in het buitenland wilt bekijken?

Niet helemaal.

U hebt ook een BBC iPlayer-account nodig om BBC iPlayer in het buitenland te bekijken.

Het is gratis om te maken, hoewel je moet aangeven of je een Britse tv-licentie betaalt.

Ten slotte moet u de BBC-app downloaden op sommige van uw apparaten als u niet wilt kijken in de webbrowser of als u van de Amazon Fire TV Stick houdt.

Hoe BBC iPlayer in het buitenland te bekijken op Android-apparaten

Als u de BBC iPlayer-app wilt downloaden, moet u de locatie van uw Google Play Store wijzigen in het Verenigd Koninkrijk.

 • Maak daarvoor verbinding met een Britse server via PrivateVPN en open vervolgens uw Play Store.
 • Druk op 3 balken links bovenaan het scherm.
 • Als u via PrivateVPN bent verbonden met een IP in het VK, geeft Google Play Store u een optie om dat te doen Schakel over naar de Play Store van het Verenigd Koninkrijk.
 • U moet hiervoor uw betaalmethode bijwerken. Voeg daarvoor een nieuwe kaart toe.

U kunt hiervoor uw hoofdadres gebruiken, maar u moet een Britse postcode en post stad, en gebruik daarvoor een Britse adresgenerator die u op Google kunt vinden.

U kunt ook zoeken naar de BBC iPlayer-app voor Android op Google en vanaf daar installeren. Zorg echter dat de site die u gebruikt betrouwbaar is.

Of ... kijk gewoon vanuit uw browser door "Desktopsite" te selecteren.

Hoe BBC iPlayer in het buitenland op Apple-apparaten te bekijken

Op uw Apple-apparaten, of het nu de iPhone of de iPad is, moet u een nieuw iCloud-account maken. Als u uw regio zou wijzigen met uw huidige account, zou u gewoon alles verliezen, dus doe dat niet.

Hoe doe je het?

 1. Meld u af bij uw iCloud-account in uw instellingen.
 2. Maak een nieuw account met uw locatie ingesteld in het VK.
 3. Download de BBC iPlayer-app.

Nadat u de BBC iPlayer-app hebt gedownload, kunt u zich natuurlijk altijd opnieuw aanmelden bij uw oude account en blijft de BBC iPlayer-app daar staan.

Hoe BBC iPlayer in het buitenland op je tv te bekijken

Als je BBC iPlayer in het buitenland op je tv wilt bekijken, wordt dat een beetje ingewikkeld.

De meeste tv's en platforms die werken met tv's zoals Apple TV, Chromecast en Roku ondersteunen geen VPN-services.

Daarom is het vrij moeilijk om BBC iPlayer in het buitenland op een tv te bekijken. Wat kan je doen? Er zijn drie opties:

 1. Download een smart-tv met Android.
 2. Koop een Amazon Fire TV-stick.
 3. Installeer een VPN op een router.

Optie 2 is het handigst omdat het betaalbaar is, werkt met alle tv's en het snelst is.

Als u geen Amazon TV of een smart TV kunt krijgen, is het installeren van een VPN op een router een optie die we op onze site behandelen. Het zal je verbinding echter veel vertragen en is niet zo snel in te stellen.

De keuze is aan jou.

PrivateVPN laat u niet alleen BBC iPlayer in het buitenland kijken

Of u nu Amerikaanse Netflix, Hulu, DAZN of HBO wilt bekijken, PrivateVPN ondersteunt alle populaire platforms op de markt.

U vindt handleidingen voor het ontgrendelen van alle belangrijke platforms op onze blog en u kunt ze uitproberen met onze 7-daagse risicovrije proef.

Als je problemen hebt, neem dan contact met ons op via [email protected] of anders op Instagram: @privatevpn_ waarop we nuttige veiligheidstips behandelen, entertainmentinhoud posten en je vragen beantwoorden.

Geschreven door Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me