Cum se instalează un VPN pe un router (+ pro și contra)

Cum se instalează un VPN pe un router (+ pro și contra)

De Michael Smolski, 26.09.2019 09:52:04 în Ghiduri


Dacă ați avut vreodată o problemă folosind o anumită platformă de divertisment cu un VPN, deoarece dispozitivul pe care doriți să îl utilizați nu acceptă serviciile VPN, veștile bune sunt că puteți rezolva problema dacă instalați un VPN pe un router.

Vestea nu atât de bună? Că există unele dezavantaje clare ale instalării unui VPN pe un router. Vom discuta înainte de a parcurge cum să instalați un VPN pe un router, care nu este atât de complicat, dar tinde să se datoreze faptului că majoritatea ghidurilor pe acest subiect vă spun să vă configurați routerul, dar nu vă parcurgeți pașii modului în care faci asta.

Unele beneficii ale unui VPN pe un router

 • Nu sunteți restricționat la platformele care acceptă servicii VPN. Asta înseamnă că puteți debloca Hulu, DAZN, American Netflix sau orice doriți să deblocați (oferim toate aceste ghiduri (și mai multe) de pe blogul nostru) pe dispozitive care nu acceptă în mod normal, cum ar fi Apple TV, Chromecast, Roku sau doar televizorul dvs. inteligent mediu.
 • Vă puteți proteja întreaga casă / birou securizând întreaga rețea cu o modificare IP și cu criptare.
 • Protecția tuturor dispozitivelor. PrivateVPN oferă suport pentru până la 6 dispozitive în același timp, ceea ce este suficient pentru aproape toată lumea, dar dacă conectați un VPN la un router și aveți 7 dispozitive, toate aceste dispozitive vor funcționa ca un router să conteze doar o singură conexiune.

Unele contra ale unui VPN pe un router

 • Sunteți conectat la aceeași locație pe toate dispozitivele. Dacă instalați un VPN pe un router pentru a urmări Hulu în afara SUA pe Apple TV, care nu acceptă serviciile VPN, fiecare dispozitiv pe care îl utilizați va fi în SUA. Asta înseamnă că cineva care dorește să urmărească Power sezonul 6 în Marea Britanie nu îl poate urmări în timp ce este conectat la rețeaua respectivă.
 • Conexiunea este mult mai lentă. Cu cât un router de calitate mai slabă, cu atât aceasta va fi o problemă.
 • Durere de instalat. Acest lucru se datorează în special modului în care routerele nepractice sunt concepute pentru majoritatea utilizatorilor. Totuși, nu este foarte greu să instalezi un VPN pe un router. Doar că este greu în comparație cu cât de ușor este de a activa PrivateVPN în aplicația noastră.
 • Nu este la fel de sigur ca un VPN pe dispozitiv. Când sunteți conectat la un VPN pe un router, întreaga rețea este securizată. Ei bine, aproape sigur. Persoanele care sunt conectate la rețeaua dvs., au capacitatea de a intercepta unele dintre aceste date, deoarece dispozitivul dvs. nu este conectat direct la o VPN.

Cea mai bună soluție pentru a evita problemele utilizării unui VPN pe un router?

Obțineți două routere.

Prin conectarea unui router la un router, conexiunea principală poate fi fără VPN, între timp cea secundară, cu un VPN.

În acest fel, puteți avea libertatea de a alege dacă sunteți conectat la un VPN pe un router sau nu. Libertatea pe care o aveți, de asemenea, cu un singur router, cu excepția faptului că a avea două routere face ca procesul de comutare să fie de câteva secunde în loc de minute..

Cum se instalează un VPN pe un router

Routerele s-au îmbunătățit extraordinar de-a lungul anilor și sunt mult mai simple de utilizat astăzi decât acum 10 ani. Cu acest lucru, în afară de routere Amplifi (care nu acceptă VPN-urile în acest moment), nu există opțiuni extrem de convenabile de utilizat, astfel încât nu este tot atât de simplu pe cât ar putea fi și mulți pași vor diferi.

Pentru a vă fi mai ușor, vă vom explora cum să instalați un VPN pe un router cu pașii cei mai universali, în timp ce ne vom conecta la ghiduri mai specifice pe care le avem pe site-urile noastre care vor conține setările specifice și informații suplimentare care este posibil sau nu aveți nevoie.

1. Pentru a instala un VPN pe un router, mai întâi trebuie să vă conectați la router

Pe baza faptului că majoritatea gospodăriilor au parole de router din fabrică, este sigur să presupunem că majoritatea oamenilor nu s-au conectat niciodată la routerele lor anterior.

Dacă este prima oară pentru a face acest lucru, ar trebui să aruncați o privire în jurul tuturor setărilor dvs. deoarece setările din fabrică adesea nu sunt ajustate pentru cele mai bune performanțe pentru nevoile dvs. specifice, care pot influența performanța, nu în favoarea dvs..

Cum vă conectați la routerul dvs.? Aveți nevoie de adresa dvs. IP. O puteți găsi pe un autocolant de pe routerul dvs. sau puteți merge pur și simplu pe privatevpn.com unde se va vedea adresa IP în partea de sus - cu condiția să nu vă conectați la un VPN în acest moment. Doar copiați-l și apoi lipiți-l în browserul dvs. web. După ce faceți acest lucru, conectați-vă. Parola dvs. trebuie să fie pe autocolantul routerului.

Dacă aveți probleme de conectare, încercați să utilizați parola de rețea curentă sau să resetați altfel routerul la setările din fabrică, apoi încercați să utilizați parola de pe autocolantul routerului.

2. Instalați un VPN pe un router cu acești pași simpli

Cea mai mare problemă cu ghiduri despre cum se instalează un VPN pe un router este faptul că de fapt nu vă spun cum să o faceți. La urma urmei, există o mulțime de routere diferite, dar majoritatea aspectelor de configurare sunt foarte similare între ele și le vom acoperi mai jos.

 1. Găsiți secțiunea VPN în routerul dvs.. Dacă nu puteți, este posibil să nu puteți instala un VPN pe un router pe care îl dețineți în prezent.
 2. Completați detaliile de conectare VPN. De asemenea, va trebui să furnizați câteva specificații pe care le acoperim în modul nostru ghiduri în profunzime în jurul anumitor routere.
 3. Descarca certificatul PrivateVPN și încărcați-l. Este ca și cum ai instala un certificat pe un site web.
 4. Furnizați detaliile pentru serverul la care doriți să vă conectați. Datorită faptului că nu utilizați direct un serviciu VPN, trebuie să îl faceți manual. Accesați lista noastră de server și alegeți serverul la care doriți să vă conectați și furnizați-le în router.

Aceasta nu este tot ceea ce trebuie să faceți, iar comanda poate diferi, dar acolo sunt ghiduri mai aprofundate, care nu acoperă doar OpenVPN, ci și PPTP și platforme precum Tomato.

De ce un VPN de pe un router nu este suficient pentru divertisment

Am menționat că una dintre contra sau negativele instalării unui VPN pe un router este viteza cu care este posibil sau nu să aveți probleme în funcție de routerul dvs..

În ceea ce privește divertismentul, problema mai mare este cu ce servicii funcționează VPN-ul pe care îl utilizați.

Vezi, nu este la fel de simplu ca să te conectezi la un server american și să urmărești Netflix-ul american. Ne-am dori să fie de-a dreptul de a debloca fiecare serviciu din lume cu un singur buton.

Cu toate acestea, pentru a accesa American Netflix, aveți nevoie de un server care acceptă American Netflix. La fel pentru BBC iPlayer, ESPN +, Hotstar și cam toate serviciile de acolo.

De ce? Deoarece companiile care nu au drepturi de a afișa conținut peste tot, trebuie să depună eforturi pentru a împiedica persoanele din locațiile în care nu pot afișa conținut, accesând acel conținut. Drept urmare, multe servere VPN nu funcționează adesea cu platforme de divertisment.

Este ceva ce trebuie să știți dacă doriți să instalați un VPN pe un router.

Și asta este și ceva cu care PrivateVPN abordează concentrându-se asupra calității asupra cantității. Mai puține servere, dar mai multe servere care funcționează. Rezultatul? Cele mai multe regiuni Netflix acceptate pe piață, precum și asistență pentru toate platformele de divertisment importante pe care le puteți citi pe site-ul nostru.

Puteți încerca singur cu studiul nostru de 7 zile fără riscuri. Creează-ți un cont și ești bine să mergi.

Acesta este modul de instalare a unui VPN pe un router

Instalarea unui VPN pe un router are avantajele și avantajele sale, dar pentru cei care trebuie să instaleze un VPN pe un router, este posibilă dacă aveți un router care acceptă servicii VPN.

Ai găsit acest lucru util? Asigurați-vă că consultați blogul nostru pentru alte ghiduri utile, indiferent dacă este siguranță sau divertisment.

Scris de Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me