Cum să vă protejați confidențialitatea online (calculatoare + telefoane)

Cum să vă protejați confidențialitatea online (calculatoare + telefoane)

De Michael Smolski, 26.04.2019 17:01:16 în Afaceri


Adevărul este că este imposibil să vă protejați integral confidențialitatea online, deoarece nu trebuie să aveți prezență online în primul rând. Nu este nevoie decât de o scurgere a unei companii la care aveți un cont cu sau din nicăieri parolele dvs. sau informațiile personale pot fi expuse. Acestea fiind spuse, se pot face multe pentru a vă proteja confidențialitatea online, deoarece, în timp ce nu veți putea fi niciodată protejat complet, puteți elimina unele amenințări semnificative care vă vor pune riscul confidențialității.

Utilizați parole bune

Realizarea parolelor complicate face viața grea. Crearea parolelor unice pentru fiecare site pentru care vă înscrieți face viața și mai grea. Însă 86% din parolele sunt deja într-o bază de date la care hackerii au acces. Motivul pentru care numărul este atât de mare? Deși are sens să creezi o parolă mai avansată, aceasta revine la parolele complicate, îngreunând viața.

Un grafic statistic arată că, în 2014, 2 din 5 persoane fie aveau o parolă furată, au fost conectate sau au primit un mesaj despre cineva care accesează sau încearcă să-și acceseze contul dintr-o locație suspectă. Și asta are sens, având în vedere că 21% dintre oameni folosesc parole care au peste 10 ani.

Dacă doriți să vă protejați confidențialitatea online, trebuie să furnizați parole diferite pentru diferite site-uri. Acest lucru face ca protejarea vieții private să fie mult mai ușoară, în caz contrar, dacă cineva are doar o parolă, face viața unui hacker mult mai simplă.

Eu personal îmi creez parolele combinând numele anumitor obiecte din casa mea. Șansele ca cineva să vină cu o soluție aleatorie pentru asta sunt foarte slabe.

Accesați numai site-urile HTTPS

Site-urile HTTPS sunt versiuni sigure ale site-urilor web. Versiunile HTTP sunt versiunile nesigure. Majoritatea site-urilor web care nu sunt sigure sunt, de exemplu, site-urile de streaming care arată conținut pe care nu li se permite să le afișeze sau care oferă aplicații / software pe care în mod normal ar trebui să le plătiți. Dacă într-adevăr trebuie să utilizați un site HTTP și doriți să vă protejați confidențialitatea online, este esențial să nu introduceți parole sau informații la care nu doriți să aibă acces la nimeni, deoarece informațiile respective pot fi colectate cu ușurință de către proprietarii site-ului..

Utilizați numai software

Că ai încredere

Acest lucru este valabil și pentru aplicațiile de pe dispozitivele mobile, dar cu atât mai mult pentru dispozitivele desktop, deoarece Windows-ul este o platformă incredibil de deschisă, ceea ce înseamnă că puteți descărca aproape orice, fără limite.

În acest aspect, pe dispozitivele mobile, vă recomandăm să descărcați din magazinele oficiale, deoarece aplicațiile de genul Google Play Store sunt destul de bine verificate comparativ cu descărcarea fișierului .APK.

În ceea ce privește desktop-urile, efectuați mai întâi cercetările. Mai ales când ceva este gratuit. Adesea spunem că atunci când ceva este gratuit, plătiți adesea cu moneda de confidențialitate.

Utilizați un VPN

Acesta este aspectul cel mai important să vă uitați dacă doriți să vă protejați confidențialitatea online, în timp ce puteți avea parole excelente dacă sunteți în locul greșit, cineva poate intercepta respectivele parole.

Și faceți acel proces extrem de ușor pentru cineva. Nu trebuie decât să fii conectat pentru tine și altcineva la același Wi-Fi public. Fie într-un autobuz, în Starbucks, fie într-un aeroport.

Un VPN este capabil să cripteze ceea ce faceți pe internet, astfel încât nimeni să nu poată intercepta atunci când primiți sau trimiteți date.

PrivateVPN oferă criptare 2048 biți cu AES-256, cel mai înalt nivel de criptare de pe piață, dar vine și cu cele de genul Killswitch, DNS Leak Protection, IPv6 Leak Protection și Application Guard, care vor împiedica orice scurgeri de orice fel, ceea ce vă va proteja complet confidențialitatea online în aspecte în care Serviciile VPN vă pot proteja.

PrivateVPN vine de asemenea cu Stealth VPN, care este important dacă trăiești în țări cu cenzură. Vedeți, o VPN poate fi detectată ca VPN, iar China de genul poate împiedica oricine să folosească internetul în timp ce este conectat la un VPN standard, între timp, Stealth VPN permite unui VPN să se îmbine și astfel vă permite să ocoliți cenzura și chiar mai important, vă permite să stați în siguranță pe internet.

Un avantaj major al utilizării unei VPN este faptul că anumite servicii VPN deblochează posibilități vaste în ceea ce privește vizionarea conținutului. De exemplu, Hulu nu funcționează în afara SUA, dar cu PrivateVPN puteți face ca Hulu să funcționeze în Marea Britanie și oriunde altundeva pentru această problemă..

Așa vă puteți proteja confidențialitatea online

Pentru a fi complet protejat pe internet în măsura în care confidențialitatea, indiferent dacă este pe un computer sau un telefon, este aproape imposibilă, cu acest lucru, această postare despre cum să vă protejați confidențialitatea online va minimiza amenințarea de a nu fi protejat pe internet la minimum..

Doriți mai multe sfaturi despre cum să vă protejați confidențialitatea online, fie că este vorba de o postare ca aceasta, o postare despre dacă este sigur Wi-Fi gratuit sau despre cum să deblocați divertismentul în țara dvs.? Asigurați-vă că consultați blogul nostru pentru asta!

Scris de Michael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me