Cum să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice în 2018

Cum să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice în 2018

De Michael Smolski, 07.02.2018 15:22:55 în Afaceri
Nu știți ce se întâmplă. Aceasta este cea mai mare problemă când vine vorba de computere publice. Este greu să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice dacă nu știi ce tip de software ascuns există pe ele. Dacă întâlnești pe cineva, în general poți spune cum sunt. Îi poți simți vibrațiile. Cu un computer, nu știți. Cineva ar putea privi orice acțiune întreprinsă. Cineva îți poate lua parolele. Poate că vă fură documentele confidențiale. Nu știu. Nu știi. Și aceasta este o problemă. Este foarte ușor să pui ceva pe un computer și nici nu ai ști. Sfatul ar fi să nu le folosești, dar aceasta nu este întotdeauna o opțiune.


Deci, ce poți face pentru a rămâne în siguranță pe calculatoarele publice în 2018?

Cum să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice în 2018

Limitați utilizarea conturilor dvs. online

Dacă știți că va trebui să imprimați un document, în loc să folosiți contul Google Drive, utilizați o unitate USB. Sau creează-ți un cont inactiv cu o parolă pe care nu o folosești niciodată. Vezi că problema este că majoritatea dintre noi avem aceleași parole pentru toate. Este nevoie de cineva care vede o parolă pentru a pierde accesul la tot contul.

Dar dacă pregătiți ceea ce aveți nevoie înainte de a merge la o bibliotecă, veți crește foarte mult șansele de a rămâne în siguranță pe calculatoarele publice.

Grozav, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Uneori este o situație de urgență și trebuie să utilizați unul dintre conturile dvs. În acest moment, verificarea în doi pași este atât de importantă. Asigurați-vă că îl aveți pornit. Vedeți, cineva vă poate lua parola, dar nu vă poate lua telefonul care va fi necesar pentru a doua parolă. Acest lucru vă va crește șansele de a vă asigura.

Utilizați un VPN

Păstrarea parolelor este excelentă, dar, dacă cineva vă poate vedea istoricul și locurile pe care le vizitați, acest lucru poate fi și periculos. Acolo intervine criptarea. Există o modalitate de a face tot ce faceți pe internet criptat de la guvern, de la furnizorii de rețele și de la oamenii din bibliotecă.

Cum să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice în 2018
Dacă utilizați o VPN care este o rețea privată virtuală, vă criptați într-un punct în care orice faceți online este în mod esențial pentru orice persoană care încearcă să vadă aceste informații. PrivateVPN vine cu criptare de 256 biți, de exemplu. Ar fi nevoie de trilioane de dolari pentru a sparge acest tip de criptare. Poate din această cauză guvernul american îl folosește.

Există încă alte amenințări, cum ar fi potențialul în care cineva îți înregistrează ecranul cu un software ascuns, dar este foarte puțin probabil, având în vedere că majoritatea computerelor dintr-o bibliotecă nu sunt suficient de puternice pentru a face asta.

Dacă doriți să vă mențineți în siguranță pe computere publice, este esențial să folosiți un VPN. Deci cum îl configurați?

Cel mai rapid mod ar fi să plasați fișierul de instalare pe o unitate USB și să îl instalați pur și simplu din asta. Dar acest lucru ar putea sau nu funcționa deloc pe un computer public, în funcție de faptul dacă informațiile se șterg din computer după ce computerul este repornit și dacă puteți chiar instala ceva. Dacă puteți face acest lucru, atunci, dacă nu, încercați să nu utilizați niciun cont și să nu căutați conținut pe care nu doriți ca alții să-l vadă.

  • Dar dacă puteți instala și reporni un computer fără ștergerea informațiilor imediat, atunci descărcați clientul PrivateVPN din pagina noastră de descărcare și puneți-l pe o unitate USB. Cu excepția cazului în care decideți să îl descărcați când utilizați deja un computer public.
  • Instalați-l.
  • Apoi, asigurați-vă că vă creați un cont pe site-ul nostru, deși probabil ar trebui să îl faceți înainte de a merge la o bibliotecă. Pentru a crea un cont, apăsați butonul Cumpărați în partea dreaptă sus a ecranului. Este un proces în trei etape, așa că ar trebui să aveți un cont în cel mai scurt timp.
  • După ce ați făcut contul, furnizați detaliile în clientul PrivateVPN și conectați-vă la orice server doriți. Așa stai criptat. Oferim 56 de locații de server diferite, ceea ce înseamnă că dacă vă conectați la un server american într-o bibliotecă din Irlanda, vi se va presupune că veți fi în SUA de toate serviciile pe care decideți să le utilizați.

Utilizați o unitate USB criptată

Cum să rămâi în siguranță pe calculatoarele publice în 2018
Ce se întâmplă dacă aveți un extras bancar pe unitatea USB și cineva îl transferă din acea unitate? Este posibil. Un software simplu poate face asta. Ei bine, cu excepția cazului în care este prezentă criptarea. La fel ca criptarea furnizată de PrivateVPN ajută oamenii de pe internet, criptarea unităților păstrează conținutul pe unități sigure. Dacă intenționați să aduceți informațiile pe o unitate, asigurați-vă că acestea sunt criptate, astfel încât nimeni nu poate copia conținutul acesteia.

Concluzie

Este greu să stai în siguranță pe calculatoarele publice. Uneori, va trebui să le utilizați, iar implementarea acestor lucruri vă va face mai sigur.

Scris de Michael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me