Kako ostati varen na javnih računalnikih v letu 2018

Kako ostati varen na javnih računalnikih v letu 2018

Avtor Michael Smolski, 2018-02-07 15:22:55 v Posel
Ne veste, kaj je na njem. To je največji problem, ko gre za javne računalnike. Na javnih računalnikih je težko ostati varen, če ne veste, kakšna skrita programska oprema je na njih. Če koga srečate, vam na splošno lahko pove, kakšni so. Lahko občutite njihove vibracije. Z računalnikom ne veš. Nekdo bi lahko gledal na vsako vašo akcijo. Nekdo bi lahko vzel vaša gesla. Morda ti ukradejo zaupne dokumente. Nevem. Ne veš In to je težava. Zelo enostavno je karkoli vstaviti v računalnik in sploh ne bi vedel. Nasvet bi bil, da jih ne bi uporabljali, vendar to ni vedno možnost.


Kaj torej lahko storite, da boste v letu 2018 ostali na javnih računalnikih?

Kako ostati varen na javnih računalnikih v letu 2018

Omejite uporabo svojih spletnih računov

Če veste, da boste morali natisniti dokument, namesto računa za Google Drive uporabite pogon USB. Ali pa naredite lažni račun z geslom, ki ga nikoli ne uporabljate. Težava je v tem, da ima večina nas enaka gesla za vse. Nekdo, ki vidi eno geslo, potrebuje dostop do vseh računov.

Če pa pripravite tisto, kar potrebujete, preden greste v knjižnico, boste zelo povečali možnosti, da boste ostali varni na javnih računalnikih.

Super, vendar to ni vedno mogoče. Včasih je nujno, zato morate uporabiti enega od svojih računov. Takrat je preverjanje v dveh korakih tako pomembno. Prepričajte se, da je vklopljen. Glej, nekdo vam lahko vzame geslo, vendar ne more vzeti vašega telefona, ki bo potreben za drugo geslo. To bo povečalo vaše možnosti, da ostanete varni.

Uporabite VPN

Shranjevanje gesel je odlično, toda če nekdo lahko vidi vašo zgodovino in mesta, ki jih obiščete, je to lahko tudi nevarno. Tukaj prihaja šifriranje. Obstaja način, da vse, kar počnete na internetu, šifrirate od vlade, ponudnikov omrežij in ljudi v sami knjižnici..

Kako ostati varen na javnih računalnikih v letu 2018
Če uporabljate VPN, ki je navidezno zasebno omrežje, šifrirate se do točke, ko je vse, kar počnete na spletu, v bistvu klevetanje za vsakogar, ki poskuša te informacije videti. PrivateVPN ima na primer 256-bitno šifriranje. Takšno šifriranje bi potrebovalo tri milijarde dolarjev. Morda ga zato uporablja ameriška vlada.

Še vedno obstajajo druge grožnje, kot je potencial, da nekdo snema vaš zaslon s skrito programsko opremo, vendar je to zelo malo verjetno, saj večina računalnikov v knjižnici ni dovolj močna za to.

Če želite biti na javnih računalnikih varni, je uporaba VPN bistvenega pomena. Torej, kako ga nastavite?

Najhitrejši način bi bil, da namestite namestitveno datoteko na USB-pogon in iz tega preprosto namestite. Toda to lahko na javnem računalniku sploh ne deluje, odvisno od tega, ali se informacije ob ponovnem zagonu računalnika izbrišejo iz računalnika in ali lahko sploh kaj namestite. Če lahko to naredite odlično, če ne, se poskusite držati, da ne uporabljate računov in ne iščete vsebine, za katero ne želite, da jo vidijo drugi..

  • Če pa lahko računalnik namestite in znova zaženete brez brisanja informacij, nato odnesite odjemalec PrivateVPN s naše strani za prenos in ga postavite na pogon USB. Razen če se ne odločite za prenos, ko že uporabljate javni računalnik.
  • Namestite ga.
  • Potem se prepričajte, da ustvarite račun na našem spletnem mestu, čeprav bi to verjetno morali storiti pred odhodom v knjižnico. Če želite ustvariti račun, v zgornjem desnem kotu zaslona pritisnite gumb Nakup. To je postopek v treh korakih, tako da morate sploh imeti račun.
  • Po izdelavi računa navedite podatke v odjemalcu PrivateVPN in se povežite s strežnikom, ki ga želite. Tako ostajate šifrirani. Ponujamo 56 različnih lokacij strežnikov, kar pomeni, da če se povezujete z ameriškim strežnikom v knjižnici na Irskem, vas bodo vse storitve, ki se odločite za uporabo, predvidele, da boste v ZDA..

Uporabite šifriran USB pogon

Kako ostati varen na javnih računalnikih v letu 2018
Kaj pa, če imate na svojem USB pogonu bančni izpisek in ga nekdo prenese s tega pogona? Mogoče je. Preprost kos programske opreme lahko to stori. No, razen če ni šifriranja. Tako kot šifriranje, ki ga ponuja PrivateVPN, pomaga ljudem na internetu, tudi šifriranje na diskih ohranja vsebino na diskih varno. Če nameravate prinesti svoje podatke na pogon, se prepričajte, da so šifrirane, da nihče ne more kopirati vsebine iz njega.

Zaključek

Na javnih računalnikih je težko ostati varen. Včasih jih boste morali uporabljati, čeprav boste z izvajanjem teh stvari postali bolj varni.

Spisal Mihael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me