Kako namestiti VPN na usmerjevalnik (+ prednosti in slabosti)

Kako namestiti VPN na usmerjevalnik (+ prednosti in slabosti)

Avtor Michael Smolski, 2019-09-26 09:52:04 v vodnikih


Če ste kdaj imeli težavo z določeno razvedrilno platformo z VPN, ker naprava, ki jo želite uporabljati, ne podpira storitev VPN, je dobra novica, da jo lahko rešite, če namestite VPN na usmerjevalnik..

Ne tako dobra novica? Da je nameščen VPN na usmerjevalnik, obstaja nekaj očitnih pomanjkljivosti. Pogovorili se bomo o tem, kako namestiti VPN na usmerjevalnik, ki ni tako zapleten, vendar je ponavadi posledica dejstva, da večina vodičev na to temo navaja, da konfigurirate usmerjevalnik, vendar vas ne sprehodite skozi korake, kako to storite.

Nekaj ​​prednosti VPN-ja na usmerjevalniku

 • Niste omejeni na platforme, ki podpirajo storitve VPN. To pomeni, da lahko deblokirate Hulu, DAZN, ameriški Netflix ali karkoli želite, da ga odblokirate (na našem spletnem dnevniku ponujamo vsa ta navodila (in več)) na napravah, ki tega ne podpirajo, kot so Apple TV, Chromecast, Roku ali samo vaš povprečen pametni televizor.
 • Celoten dom / pisarno lahko zaščitite tako, da zaščitite celotno omrežje s spremembo IP in s šifriranjem.
 • Zaščita vseh naprav. PrivateVPN ponuja podporo za do 6 naprav hkrati, kar je dovolj za skoraj vse, če pa na usmerjevalnik povežete VPN in imate 7 naprav, bodo vse te naprave delovale kot usmerjevalnik in šteje le za eno povezavo.

Nekaj ​​slabosti VPN-ja na usmerjevalniku

 • Na vseh napravah ste povezani na isto mesto. Če na usmerjevalnik namestite VPN, da na Apple TV-ju gledate Hulu zunaj ZDA, ki ne podpira storitev VPN, bo vsaka naprava, ki jo uporabljate, v ZDA. To pomeni, da nekdo, ki si želi ogledati sezono Power 6, ko v Veliki Britaniji ne more gledati, ko je povezan s tem omrežjem.
 • Povezava je veliko počasnejša. Čim slabši je usmerjevalnik kakovosti, bolj bo to vprašanje.
 • Bolečina za postavitev. Največ zaradi tega, kako so nepraktični usmerjevalniki zasnovani za večino uporabnikov. Vendar ni težko, da namestite VPN na usmerjevalnik. Samo v primerjavi s tem, kako enostavno je vklopiti PrivateVPN v naši aplikaciji, je težko.
 • Ni tako varen kot VPN v vaši napravi. Ko ste na usmerjevalniku povezani z omrežjem VPN, je vaše celotno omrežje na splošno varno. No, skoraj varen. Ljudje, ki so povezani z vašim omrežjem, lahko prestrežejo nekatere od teh podatkov, ker vaša naprava ni neposredno povezana z VPN.

Najboljša rešitev, da se izognete težavam z uporabo VPN-ja na usmerjevalniku?

Pridobite dva usmerjevalnika.

Če povežete usmerjevalnik z usmerjevalnikom, je lahko glavna povezava brez VPN, medtem ko je sekundarna, z VPN.

Tako lahko izbirate, ali ste na usmerjevalniku povezani z VPN. Svoboda, ki jo imate tudi samo z enim usmerjevalnikom, razen, če imate dva usmerjevalnika, postopek preklopa naredi nekaj sekund namesto minut.

Kako namestiti VPN na usmerjevalnik

Usmerjevalniki so se skozi leta izjemno izboljšali in jih je danes veliko bolj enostavno uporabljati kot pred 10 leti. Glede na to, razen usmerjevalnikov Amplifi (ki trenutno ne podpirajo VPN-jev), ni nobenih možnosti, ki bi jih bilo uporabiti zelo priročno, tako da še vedno ni tako preprosto, kot bi bilo, in veliko korakov se bo razlikovalo.

Da bi vam olajšali, vas bomo seznanili s tem, kako namestiti VPN na usmerjevalnik z najbolj univerzalnimi koraki, hkrati pa se bomo povezali do bolj specifičnih vodnikov, ki jih imamo na naših spletnih mestih, ki bodo vsebovali posebne nastavitve in dodatne informacije, ki morda ali ne potrebujete.

1. Če želite namestiti VPN na usmerjevalnik, se najprej prijavite v usmerjevalnik

Glede na dejstvo, da ima večina gospodinjstev tovarniška gesla za usmerjevalnik, je zanesljivo domnevati, da se večina ljudi prej ni prijavila v usmerjevalnike.

Če to prvič storite, si oglejte vse nastavitve, saj tovarniške nastavitve pogosto niso prilagojene za najboljše zmogljivosti za vaše posebne potrebe, kar lahko vpliva na uspešnost, ne v vašo korist.

Kako se prijavite v usmerjevalnik? Potrebujete svoj IP naslov. Najdete ga na nalepki na usmerjevalniku ali pa preprosto pojdite na privatevpn.com, kjer bo na vrhu viden vaš IP naslov - pod pogojem, da trenutno niste povezani z VPN. Prekopirajte ga in ga nato prilepite v spletni brskalnik. Ko to storite, se prijavite. Vaše geslo mora biti na nalepki vašega usmerjevalnika.

Če imate težave pri prijavi, poskusite uporabiti trenutno omrežno geslo ali kako drugače usmeriti usmerjevalnik na tovarniške nastavitve in poskusite uporabiti geslo na nalepki usmerjevalnika..

2. Namestite VPN na usmerjevalnik s temi preprostimi koraki

Največja težava pri vodnikih, kako namestiti VPN na usmerjevalnik, je, da ti dejansko ne povedo, kako to storiti. Konec koncev je tam veliko različnih usmerjevalnikov, vendar je večina vidikov nastavitve med seboj zelo podobna in opisali jih bomo spodaj.

 1. V usmerjevalniku poiščite razdelek VPN. Če ne morete, morda ne boste mogli namestiti VPN-ja na usmerjevalnik, ki je trenutno v vaši lasti.
 2. Izpolnite svoje podatke za prijavo v VPN. Navesti boste morali še nekaj podrobnosti, ki jih pokrivamo v naših poglobljenih vodnikih okoli določenih usmerjevalnikov.
 3. Prenesi potrdilo PrivateVPN in ga naložite. Kot namestitev potrdila na spletnem mestu.
 4. Navedite podrobnosti za strežnik, s katerim se želite povezati. Ker storitve VPN ne uporabljate neposredno, morate to storiti ročno. Pojdite na naš seznam strežnikov in izberite strežnik, s katerim se želite povezati, in ga zagotovite v svojem usmerjevalniku.

To ni vse, kar morate storiti, in naročilo se lahko razlikuje, toda tu so bolj poglobljeni vodniki, ki ne pokrivajo samo OpenVPN, ampak tudi všečke PPTP in platforme, kot je Tomato.

Zakaj VPN na usmerjevalniku ni dovolj za zabavo

Omenili smo, da je eden od slabosti ali negativnosti namestitve VPN-ja na usmerjevalnik hitrost, s katero lahko imate ali ne boste imeli težav, odvisno od usmerjevalnika..

Kar zadeva zabavo, je večje vprašanje, s katerimi storitvami deluje VPN, ki ga uporabljate.

Glej, ni tako preprosto kot povezovanje z ameriškim strežnikom in gledanje ameriškega Netflixa. Želimo si, da bi bilo takrat mogoče s klikom na gumb deblokirati vsako storitev na svetu.

Za dostop do ameriške Netflix pa potrebujete strežnik, ki podpira ameriško Netflix. Enako za BBC iPlayer, ESPN +, Hotstar in skoraj vse druge storitve tam.

Zakaj? Ker se podjetja, ki nimajo pravic povsod pokažejo vsebino, si morajo prizadevati, da ljudem z lokacij, kjer ne morejo prikazovati vsebine, preprečijo dostop do te vsebine. Zato veliko VPN strežnikov pogosto ne deluje z zabavnimi platformami.

To morate vedeti, če želite namestiti VPN na usmerjevalnik.

In to je tudi nekaj, česar se PrivateVPN loteva s poudarkom na kakovosti nad količino. Manj strežnikov, vendar več strežnikov, ki delujejo. Rezultat? Najbolj podprte regije Netflixa na trgu in podpora za vse večje zabavne platforme, o katerih si lahko preberete vse na našem spletnem mestu.

Lahko preizkusite sami z našim 7-dnevnim preskusom brez tveganja. Samo ustvarite račun in dobro se odpravite.

Tako je treba namestiti VPN na usmerjevalnik

Namestitev VPN-ja na usmerjevalnik ima svoje prednosti in slabosti, toda za tiste, ki morajo namestiti namestitev VPN-ja na usmerjevalnik, je to mogoče, če imate usmerjevalnik, ki podpira storitve VPN.

Se vam zdi to koristno? V našem spletnem dnevniku si oglejte še druge uporabne priročnike, naj bo to varnost ali zabava.

Spisal Mihael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me