Kako dostopati do blokiranih spletnih mest s strani vlade ZDA

Kako dostopati do blokiranih spletnih mest s strani vlade ZDA

Avtor Michael Smolski, 2019-07-04 19:14:20 v Potovanju


Svetovni splet je morda "po vsem svetu", vendar zagotovo ni povsod enako. Glede na to, kje ste, ne glede na to, kdo ste, morda ne boste mogli dostopati do določenih spletnih mest. In to ni pošteno. Zakaj ne bi mogli rezervirati počitnic, ker se je ameriška vlada odločila, da ameriškim podjetjem prepreči poslovanje v vaši državi? Zgodilo se je v Iranu in ljudje, ki trpijo, niso politiki, ampak nedolžni. Zato danes preučujemo, kako do ameriške vlade, bodisi v Iranu ali kateri koli drugi državi, dostopamo do blokiranih spletnih mest.

Kako dostopati do blokiranih spletnih mest s strani vlade ZDA

Če ZDA omejijo države, ne glede na to, ali so pravilne ali ne, če ameriška podjetja ne zahtevajo, da delajo v teh državah, ste zelo omejeni.

V Iranu so zaradi ukrepov ameriške vlade vplivale rezervacije počitnic ali celo nekaj tako preprostega kot igranje nekaterih iger.

Na srečo ameriška vlada na preprost način dostopa do blokiranih spletnih mest, saj te omejitve ne veljajo v večini držav.

Kaj potrebujete za dostop do blokiranih spletnih mest vlade ZDA v Iranu? VPN.

Storitve VPN imajo dve glavni prednosti. Omogočajo vam, da obidete geo-bloke tako, da praktično spremenite svojo lokacijo, ne glede na to, ali gre za dostop do blokiranih spletnih mest s strani vlade ZDA ali za dostop do več Netflix-a.

Druga večja korist? Da vam omogočajo, da ostanete varni in zaščiteni na internetu. Ko se povežete z VPN, se vaš IP naslov spremeni in šifrirate z najvišjo stopnjo šifriranja, ki je na voljo na trgu.

Vendar pa ni tako preprosto, kot če želite, da ameriška vlada dostopa do blokiranih spletnih mest, ki so v drugih državah omejena tudi brez blokov. In spustili se bomo v to v nadaljevanju.

Kako do ameriške vlade do blokiranih spletnih mest, ko gre za pretočne storitve, kot je Netflix

Za pretočne platforme, kot je Netflix, je običajno več kot le povezava s katerim koli strežnikom VPN. Če želite, da ameriška vlada dostopa do blokiranih spletnih mest in pretakajo platforme, se morate povezati s pravim strežnikom, tako kot če bi bili v Veliki Britaniji in poskušali dostopati do ameriškega Netflixa.

To je posledica dejstva, da morajo pretočne platforme pogosto ukrepati, da preprečijo, da bi strežniki VPN delovali.

PrivateVPN ima preprost zavihek, ki vam pokaže vse delujoče strežnike za različne vrste zabavnih platform v vaši regiji, da vam olajšajo življenje. (Kmalu prihaja različica iPhone.) Če želite gledati Hulu, kliknite Hulu in videli boste vse delujoče strežnike Hulu. Enako z DAZN ali Netflix.

Kako dostopati do blokiranih spletnih mest s strani vaše vlade

Medtem ko lahko ameriška vlada nekatere spletna mesta blokira in ne dovoli podjetjem, da bi bili v vaši državi, v drugih primerih vaša vlada blokira spletna mesta.

To je še posebej pogosto na Kitajskem, ko gre za ameriške družbene medije, o katerih smo razpravljali, in priporočamo vam, da preberete, saj je veliko bolj zapletena kot kitajska cenzura vsebine in ima veliko povezave s podatki.

Če želite dostopati do blokiranih spletnih mest, ki jih je blokirala vaša vlada, in živite v državi, ki se ukvarja s storitvami VPN, boste morali uporabiti Stealth VPN.

Glej, standardne VPN povezave je mogoče zaznati, ker so videti drugače kot standardni internetni promet. Države, kot je Kitajska, lahko z lahkoto zaznajo standardni VPN. Medtem, Stealth VPN, vam omogoča, da se zlijete z običajnim prometom, kar pomeni, da lahko dostopate do blokiranih spletnih mest brez kakršnih koli težav.

In splošno načelo je enako, kot če želite, da ameriška vlada dostopa do blokiranih spletnih mest. Povezati se morate z državo, ki na spletnem mestu nima omejitev in to bo dovolj.

Seveda, če želite gledati Netflix všeč Kitajski, se boste morali povezati tudi s pravim strežnikom VPN, saj tako kot smo že omenili, vsi strežniki ne delujejo z vsemi storitvami. Dejstvo je, da veliko ne. Zato PrivateVPN podpira večino Netflix regij tam, medtem ko imajo nekatere storitve več tisoč strežnikov več.

Dostop do blokiranih spletnih mest s strani vlade ZDA je zakonit?

Če ste v Iranu in uporabljate VPN za dostop do blokiranega ameriškega spletnega mesta, ne kršite ameriškega zakona, kot ga niste v ZDA. Če pa je država, v kateri ste, označila storitve VPN kot nezakonite, potem morate biti previdni.

V primerih, ko je uporaba VPN v vaši državi prepovedana, je ključ do varne zaščite v celoti. Težava? Da večina ljudi uporablja storitve VPN brez pravega znanja, da so v celoti zaščitene.

Zato smo pripravili hiter seznam najpomembnejših stvari, na katere moramo biti pozorni:

  1. Ali odjemalec VPN, ki ga uporabljate, vsebuje varnostne funkcije, kot sta IPv6 Leak Protection ali zaščita pred puščanjem DNS?
  2. Ali odjemalec VPN, ki ga uporabljate, prihaja s funkcijo Application Guard ali Kill Switch?
  3. Ali je vaš VPN iz države z dobrimi zakoni o zasebnosti?

Kar zadeva 1 in 2, sta to osnovni značilnosti, ki sta pomembni za vašo varnost, saj zagotavljata, da nič, kar počnete, slučajno nikoli ne izteka. Kar zadeva 3, je lokacija vašega VPN pogosto najpomembnejša lastnost, ki določa, ali ste varni. Zagotovo ne želite dobiti VPN-ja s sedežem v ZDA, ko gre za to. Glej, če so storitve VPN sposobne varovati vas na internetu, so posrednik med vašimi podatki in če VPN shranjuje dnevnike, jih lahko uporabite za razkrivanje. ZasebnoVPN? To je švedščina. Območje z najmočnejšimi zakoni o zasebnosti tam, kar pomeni, da ne moremo shranjevati dnevnikov, kar pomeni, da vas ni mogoče nikoli izpostaviti. In ne zahtevamo vašega imena za registracijo.

Vlada ZDA tako dostopa do blokiranih spletnih mest

Iskreno, razmeroma preprosto.

Daleč preprostejša kot postavitev Hulu zunaj ZDA.

Preprosto se povežite z VPN in po potrebi uporabite Stealth VPN.

Ste pripravljeni za poskus? Nudimo 7-dnevno popolnoma brezplačno preizkusno različico.

Spisal Mihael Smolski.

Rae Hodge
Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me