Ali vas lahko VPN resnično varno vodi?

Ali lahko VPN resnično ostane varen?

Avtor Michael Smolski, 2019-06-25 22:22:08 v storitvi VPN


Živimo v svetu, kjer sistemi, zasnovani za popolno, ne uspejo. In to je to, ali gre za letala ali stvari, ki so veliko preprostejše. Kaj pa varna na internetu? Ali lahko VPN resnično varuje? In kaj je potrebno, da se to zgodi?

Ali lahko VPN resnično varno začne s svojo lokacijo

Najšibkejša točka VPN storitve z vidika VPN resnično varuje? Pogosto je storitev VPN namenjena vaši varnosti.

Nekatera (ne vsa) podjetja VPN shranjujejo dnevnike. Nekateri to storijo v oglaševalske namene, medtem ko drugi to počnejo, da lahko spremljajo vašo uporabo, če uporabljate storitev z omejeno pasovno širino.

Težava vseh podatkov, ki so shranjeni, je, da jih lahko izpostavite, če so tam. Ali je to, če hranite v državi, ki mučenje jemlje zelo resno, ali pa dostopate do spletnega mesta, ki v določeni državi ni dovoljeno.

Brez shranjenih podatkov je edini način, da ste lahko varni pri storitvah VPN.

Toda enostavno je reči, da ne zbirate dnevnikov. V preteklosti je bilo dogodkov (najdete jih s hitrim iskanjem v Googlu), kjer so podjetja VPN navedla, da ne shranjujejo dnevnikov, da bi uporabniki pozneje ugotovili, da je bil heker aretiran zaradi tega, ker VPN odda dnevnike oblasti.

Če odprete razdelek o politiki zasebnosti, boste lahko ugotovili, da ne hranimo nobenega dnevnika, prav tako pa nam boste razložili, katere podatke shranjujemo, razloženo v preprostem jeziku, ki je razumljiv. (Facebook bi se lahko učil od nas!)

Bi nam samo zaupali, ker se nam zdi zaupljiv? Radi bi, vendar verjetno ne bi smeli zaupati nobeni družbi takoj. In tu prihaja lokacija storitve VPN. ZasebnoVPN? Švedska je, Švedska ima tam nekaj najboljših zakonov o zasebnosti. Tudi če bi želeli shraniti dnevnike vaše uporabe, ne moremo. In zaradi tega ne moremo posredovati nobenih podatkov o vas, ne glede na to, ali so to vladni ali internetni ponudniki. Tega sploh ne moremo videti. Saj ne, da bi želeli najprej videti vaša iskanja.

Če pogledate, kako deluje naša registracija, tam ni prostora za vaše ime. In lahko celo plačujete z Bitcoin. Ali vas VPN resnično lahko varuje, pogosto ni odvisno od vrste šifriranja, ki ga ima storitev, ampak od tega, kaj storitev VPN naredi za zaščito vaše zasebnosti.

Kaj ponuja VPN odjemalec je druga najpomembnejša stvar in dejavnik, ali vas VPN resnično lahko varuje

Tako kot imajo avtomobili sisteme, ki so zasnovani tako, da boste varnejši, tudi storitve VPN nudijo varnostne ukrepe, ki lahko preprečijo izpostavljenost, v primeru, ko gre kaj narobe.

Naj gre narobe z odlično storitvijo VPN? V večini primerov ne. Ali vas VPN resnično lahko varuje brez pravih ukrepov? Absolutno ne.

Prva stvar, ki jo moramo pogledati, je zaščita pred uhajanjem IPv6 in DNS. Občasno se lahko pojavijo puščanja IP, kadar to storijo, pa vse šifriranje in nobeni dnevniki niso za nič. Zato je ključnega pomena imeti te funkcije z VPN, ki ga uporabljate.

Poleg tega boste morda želeli, da se določene aplikacije zaprejo, če bi se prekinila vaša povezava VPN, na primer odjemalca hudournikov. Tu nastopijo Application Guard in Kill Switch.

Aplikacija Guard Guard prekine vse aplikacije, ki jih ne želite odpreti, ko VPN ne bo deloval. Na primer, odprti so lahko vsi odjemalci, ki jih imate morda. Medtem bo Kill Switch prekinil vašo internetno povezavo v primeru, ko VPN preneha delovati, če je omogočen.

Vsaka VPN storitev nima vseh omenjenih funkcij, PrivateVPN pa zato, ker resnica je, da je prvi vidik, ki smo ga omenili, najpomembnejši, vendar imajo vsi enako pomembno vlogo pri varovanju. Ali lahko VPN resnično varuje? Da. A le, če ste zaščiteni na vseh frontah. To je ključno za resnično varno uporabo VPN-ja.

In tu prihaja zadnji del uganke.

VPN Naredi, katere storitve VPN je treba storiti

To je zadnji del uganke. Tisti, pri katerem skoraj vse storitve VPN opravljajo odlično delo, ker je to na koncu namenjeno.

VPN = navidezno zasebno omrežje.

Storitev VPN je namenjena ustvarjanju zasebnega in virtualnega omrežja.

Navidezni vidik tega pomeni, da je lahko kjerkoli želiš po vsem svetu. Zasebno? Pomeni, da so podatki, ki jih prejemate in pošiljate, šifrirani.

Kar zadeva virtualni vidik, ko gre za "kjer koli želiš po vsem svetu", PrivateVPN ni najboljša možnost tam. Večkrat omenjamo, da se osredotočamo na kakovost nad količino. Zato ne boste našli 3.000+ strežnikov, če se odločite za nas. Vemo, da večina ljudi uporablja VPN bodisi za torrenting, bodisi za spremembo lokacije Netflix, da odklene več vsebine, ali za ogled Hulu v Kanadi. In zato se osredotočamo na to, da strežnike, ki delujejo z zabavnimi platformami, do katerih želite dostopati, dosežemo s hitrostmi, zaradi katerih ne boste čakali, da se vaša oddaja ali tekma v živo na DAZN odloži. Varujte vas.

Vlaganje v kakovost nad količino je razlog, zakaj podpiramo najbolj Netflix regije, hkrati pa imamo bistveno manj strežnikov kot konkurenca.

Kar zadeva zasebni odsek, PrivateVPN prihaja z AES (Advanced Encryption Standard) 256-bitno šifrirno kodo z 2048-bitnim DH ključem, kar je najvišja stopnja šifriranja na trgu. V kombinaciji s tistim, kar smo že omenili, boste tako varni, ko boste lahko uživali pri uporabi VPN storitve.

Ali lahko brezplačen VPN resnično ostane varen?

Pisali smo o tem, ali so brezplačne storitve VPN vredne in za kakšno ceno prej, vendar se bomo na kratko pogovorili tudi o tej temi.

Storitve VPN niso dobrodelne organizacije. Tam delajo ljudje. Podjetja morajo zaslužiti.

Kako z brezplačnim VPN-jem zaslužite?

Večinoma s prodajo svojih podatkov oglaševalcem.

V naših vodičih večkrat rečemo, da ko je nekaj brezplačno, pogosto plačuješ z valuto zasebnosti.

ZasebnoVPN? Ni brezplačno. Vendar je bil izbran za najboljšo vrednost VPN by bestVPN v letu 2018. Storitev, ki je danes znana kot ProPrivacy.

Ne samo, da so brezplačne storitve VPN grozne pri odklepanju vsebine, še slabše pa so pri vaši varnosti. Nikoli ne pozabite, da boste popolnoma varni.

Ali lahko VPN resnično ostane varen?

Toda vprašanje, ali vas VPN resnično lahko varuje, je odvisno tudi od tega, kaj počnete.

Ali lahko VPN resnično varuje, ko gre za brskanje po internetu in hudourništvo? Da. Če pa je datoteka, ki jo nalagate med hudourništvom, virus ali na Facebooku napišete nekaj, potem vas VPN ne bo zaščitil. VPN bo šifriral začetno sporočilo na Facebooku, če ga ne boste videli, na primer v kavarni, če uporabljate javni Wi-Fi, vendar še vedno obstaja možnost, da Facebook pušča podatke, kot se pogosto dogaja. In noben VPN tega ne more preprečiti.

PrivateVPN je švedski ponudnik, ki vam zagotavlja veliko večjo varnost kot večina drugih držav tam. Ima tudi vse varnostne funkcije, ki jih potrebuje njegov odjemalec, hkrati pa zagotavlja vse, kar bi pričakovali od VPN-ja, na primer šifriranje. In neverjetno za deblokiranje pretočnih storitev, kot so Hulu, DAZN in Netflix, o katerih si lahko več preberete, na našem blogu ali tako, da vprašate našo stranko. Toda na koncu tega vprašanja, ali vas VPN resnično lahko varuje, ni tako preprosto, kot bi si kdo želel. Če želite biti 100-odstotno varen na internetu, ne boste potrebovali, da na internetu ne storite ničesar.

Spisal Mihael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me