Ali je hudourništvo varno in kako se zaščititi, ko se nataknete

Ali je hudourništvo varno in kako se zaščititi, ko se nataknete

Avtor Michael Smolski, 16.03.2019 10:16:16 v Zabavi


Dejstvo, da iščete, ali je hudourništvo varno, najverjetneje pomeni, da tisto, kar boste prenesli, ni varno.

Če se sprašujete, ali je hudourništvo varno, kakršno je, je povsem legalno in varno. Težave se začnejo, ko začnete nalagati nezakonito vsebino. Ne samo, da niste zaščiteni in bi lahko ob hudourniških napakah naleteli na zakon in ponudnika internetnih storitev, ampak vam lahko hudodelstvo tudi na več načinov škodi. Več o tem spodaj.

Tveganja, ki nastanejo pri hudourništvu, zaradi katerih iščete, kako se zaščititi pri hudourništvu

Z varnim hudournikom sta dve glavni težavi.

Prvi? Izpostavite se svoji vladi in ponudniku interneta, ki vas "ne spremlja".

Se boste znašli v težavah? Odvisno je od tega, kaj prenesete in v kateri državi ga prenesete. Poizkusili bomo, kako se zaščititi, ko se v tej objavi mučijo s te strani stvari, ampak preden to storimo, govorimo o drugem tveganju.

Drugo tveganje? Nekaj ​​prenašate z virusi, posajenimi znotraj datotek, ki jih prenesete.

Če se odločite za nezakonit prenos nečesa, kar PrivateVPN na noben način ne spodbuja, tvegate, da boste prenesli nekaj, kar bo zmešalo vašo napravo, bodisi s poškodovanjem sistema ali z upočasnjevanjem. To je cena, ki jo plačate, ko želite obupati nekaj brezplačno. Ljudje, ki stvari naložijo na internet, vedo, da ste obupani, in nekateri nimajo težav, da v vašo napravo vgradijo skrito rudarsko programsko opremo, ki bo minila všečke Bitcoin zanje. In tega vas ne moremo zaščititi.

Kako se zaščititi pri hudourništvu

Z VPN.

Tako.

Zamislite VPN kot zaščitni sloj za vse, kar počnete prek interneta. Zaščitni sloj, ki šifrira vse, kar počnete na internetu, zaradi česar ni mogoče slediti vsem drugim, v vašem primeru pa omogoča, da si naložite karkoli želite, ne da bi kdo kaj vedel o tem.

Je tako preprosto kot šifriranje? žal ne.

Pogosto je več kot šifriranje pomembna storitev, ki jo uporabljate, in funkcije, ki jih ponuja.

Kje je storitev VPN, ki jo nameravate uporabljati?

Ali menite, da vas storitev VPN skrbi, ko vas nekdo iz vlade, v kateri so, vpraša o vaših dnevnikih? Še posebej pritisk? Če opravite nekaj iskanj v Googlu, boste odgovore dobili hitro.

Več kot nekaj VPN podjetij hrani vaše dnevnike, ki vsebujejo podatke, ki vas lahko izpostavijo.

Obstaja tudi kup, ki je rekel, da ne shranjujejo dnevnikov in so nato izpostavljeni.

To je položaj, v katerem je najbolje zaupati zakonom države in ne le besedam podjetja. ZasebnoVPN? Sedež je na Švedskem. Država s strogimi zakoni o zasebnosti, ki nam preprečujejo shranjevanje dnevnikov, ki bi jih lahko uporabili za razkrivanje, če bi nas zanimali predvsem vaši dnevniki..

Ne pravimo, da je PrivateVPN edina možnost na tem področju, če pa se želite zaščititi med hudourniki, preverite, ali storitev VPN ima sedež v državi z močnimi zakoni o zasebnosti.

Vaša VPN storitev mora imeti funkcije, ki preprečujejo puščanje, če se želite zaščititi pri hudourništvu

Lahko imate najboljšo šifriranje na planetu, lahko uporabite storitev VPN, ki ne hrani dnevnikov, če pa se želite zaščititi med hudourniki, mora biti VPN storitev, ki jo uporabljate, zaščitena pred puščanjem.

Letala so najvarnejše prevozno sredstvo na planetu, vendar še vedno strmoglavijo. Ne glede na to, kako velik je VPN, ki ga uporabljate, če se želite ob hudourništvu zaščititi, je najvarnejši VPN tisti, ki ima tudi funkcije, ki vas bodo zaščitile.

V tem primeru?

IPv6 zaščita pred uhajanjem in zaščita pred puščanjem DNS.

Ta dva preprečita morebitno puščanje IP in DNS, ki se lahko zgodi, in povzroči, da vsa uporabljena zaščita ni za nič.

Kaj pa, če vaša storitev VPN preneha delovati? Na primer, PrivateVPN ima fantastičnih 99,98% uptime, vendar vedno obstaja to .02% možnost. Tu nastopijo Application Guard in Killswitch. Killswitch bo ubil vaš internet, če VPN preneha delovati in vam preprečuje uporabo interneta brez zaščite, s čimer prepreči izpostavljenost, medtem pa bo Application Guard v primeru izpostavljenosti izklopil vse aplikacije, ki jih želite izklopiti, na primer vaš odjemalca.

Če se želite ob hudourništvu zaščititi, so te funkcije potrebne, sicer se boste v nevarnosti izpostavili.

Tako se zaščitite pri hudourništvu

Spraševali ste se, ali je hudourništvo varno. Torrenting sam po sebi je varen in celo zakonit. Težave se začnejo, ko nezakonito prenesete, iz zakonskih in virusnih razlogov.

Zato je zaščita pred vsakim posameznim kotom nujna. Ni dovolj, da imate najboljšo zaščito skoraj pod vsakim kotom, če niste zaščiteni pod vsakim posameznim kotom, saj vsaka možnost izpostavljenosti lahko vse drugo zaščiti za nič. Zato zato PrivateVPN ponuja funkcije, ki vas bodo zaščitile pred vsakim posameznim kotom čeprav ne podpira piratstva, pa skrbi za zasebnost.

Spisal Mihael Smolski.

Rae Hodge Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me